Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete
Cum a fost fabricat USR-ul
Eugen Dinu, redactor 23.10.2019
O investigație incendiară aruncă în aer scena politică! S-a găsit veriga lipsă care face conexiunea între Dan Barna, prezidențiabilul USR-PLUS, și serviciile secrete.
ZIUAnews scrie azi că ELSA România (Asociația Europeană a Studenților la Drept), al cărei vicepreședinte a fost Dan Barna, a fost supervizată de SRI-ul condus de Virgil Măgureanu.
Sursa citată mai notează că ELSA România este și „pepiniera” USR. Vicepreședinte USR și deputat, Cristian Seidler a fost și el lider al ELSA în trecut.
Mai mult, „USR ar fi fost fabricat pe structura ELSA România, care și-ar trage rădăcinile dintr-o construcție supervizată de SRI-ul condus de Virgil Măgureanu, dar și sub oblăduirea SIE, o bună parte din timp condus de Ioan Talpeș, care a activat în mediul occidental „conserve” și „cârtițe” din mediul studențesc, penetrând marile companii de afara, din Europa, SUA, Canada. Sub o explozie de migrație a studenților romani în occident (fie ca studenți cu burse, fie ca absolvenți care găsesc de muncă la marile companii multinaționale) serviciile secrete românești SRI și SIE infestează în perioada 1991- 2001 piața occidentală”.
In 4 mai 1981 se forma ELSA, o organizație înființată de cinci studenți la drept din Ungaria, Polonia, Germania de est, Austria si Germania de vest cu scop de cooperare împotriva regulilor Cortinei de Fier ce separa occidentul capitalist de partea est-europeana, comunista. ELSA își propune ca intre studenții ambelor părți să existe forme de cooperare, schimburi educaționale si culturale, programe de lucru comune.
Conform informațiilor britanicilor, cei cinci studenți care au fondat organizația erau toți racolați de serviciile din tarile lor, presupunerea fiind ca ELSA este de fapt o construcție a serviciilor secrete care doresc formarea unor studenți la drept, într-un mediu paneuropean, viitoare cadre poziționate in companii, magistratura, politicieni, pioni principali in pârghii de putere, spune ZIUAnews.
Dupa 1989 se face filiala ELSA Romania. In 1990 se depun cererile de aderare, iar in 1993 Romania devine membru cu statut deplin al organizației. ELSA Romania („Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept”) se afla sub atenta supraveghere a SRI cu Virgil Măgureanu. In raportul SRI din 1993 apare pentru prima oara o succinta informare despre mediul studențesc intern si internațional si pericolul ca acesta sa fie penetrat de „forte oculte, cu interese opuse celor ale României, care doresc sa racoleze studenții, oferindu-le oportunități de munca in tarile occidentale, cu salarii tentante.” In 1994 se dezvoltat tema, vorbindu-se despre studenții facultăților de drept, dar concluzionându-se: „Serviciul Roman de Informații a luat toate masurile ca mediul studențesc, în special cel al universităților de drept, să fie protejat de interferențele ostile siguranței naționale a României.”
USR, fabricat pe structura ELSA
Ne mutăm la finalul anului 1995 și începutul anului 1996. Dan Barna, actualul președinte al USR devine vicepreședinte ELSA Romania. Cel puțin așa își anunța în propriul CV. Tot aici mai menționează că devine președinte al organizației în 1998. Cu toate că a terminat facultatea în 1998 mai rămâne președinte încă doi ani până în 2000. Cu toate că nu mai era student, se ocupă de managementul societății încă un an. Despre asta în CV Dan Barna: „Implicat direct din 1996 în procesul de creare și în planul de dezvoltare pentru asociație. În 4 ani, ELSA s-a extins de la 2 filiale locale lipsite de activități la 8 filiale active”. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 1.000 de membri din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș şi Timişoara.
Foarte interesant este că la conducerea societății studențești îi urmează Cristian Seidler, același Cristian Seidler care acum este vicepreședinte la USR. Împreună cei doi au construit pepiniera USR, în cele opt filiale din țară. Un USR fabricat pe structura ELSA România, care își trage rădăcinile dintr-o construcție supervizată de SRI-ul condus de Virgil Măgureanu, dar și sub oblăduirea SIE, o bună parte din timp condus de Ioan Talpeș, care a activat in mediul occidental „conserve” și „cârtițe” din mediul studențesc, penetrând marile companii de afara, din Europa, SUA, Canada. Sub o explozie de migrație a studenților români în occident (fie ca studenți cu burse, fie ca absolvenți care găsesc de muncă la marile companii multinaționale) serviciile secrete românești SRI și SIE infestează în perioada 1991- 2001 piața occidentală. Cele opt filiale ale ELSA din tara, trimit din 2000 în străinătate la training viitoarele cadre ale USR, racolate de servicii.
Este explicația unui fapt care a surprins multă lume. S-au întrebat mai mulți cum de „la un moment dat”, „ca la un semnal”, o mare parte din românii care aveau joburi importante peste hotare și care câștigau sute de mii de euro și-au lăsat banii, familiile, locurile de munca la firme importante, magistratură etc., și se întorc masiv în țară, mai întâi pentru „a salva Bucureștiul” sub aripa lui Nicușor Dan, mai apoi pentru „a salva România”, sub directivele lui Dan Barna. Este fix principiul de lucru al „cârtițelor” (infiltrate in companii etc. și care oferă informații) și al „conservelor” (care se activează la un moment dat, la un semnal, până atunci acționând ca oameni „normali” în mediul în care au fost „depozitați”).
Exact așa s-a întâmplat cu USR și cu venirea masivă în țară a membrilor acestei structuri de tip neo-marxist. Căci neo-marxismul este noua teorie care se propagă în ELSA, iar în ELSA Romania sunt mai bine de 1.000 de studenți membri, înregimentați în Societatea Elitistă cu rădăcini securiste. Cazul Roxana Wring, care s-a dovedit (de către CNSAS) a fi o colaboratoare a Securității este elocvent. Precum și un alt caz menționat de presa românească, în mai multe cotidiane, dar încă neconfirmat de CNSAS. Vor mai urma si altele. Despre USR s-a scris în presa că este o invenție a securiștilor și că alături de PLUS, formațiunea lui Dacian Cioloș (nepotul „Vulpii” Virgil Ardelean, fostul șef de la „Doi ș’un sfert”) a vechilor securiști, se dorește confiscarea mediului politic și a jocurilor pentru puterea politică din România.