Vasilică Militaru – Asociația Neamul Românesc
63 aprobate
militarupetruvoda@yahoo.com
5.14.130.29

Domnule Profesor Ion Coja, Dan Andronic nu este „un neica nimeni”.
Unchiul lui Dan Andronic este celebrul Cornel Biris. Fost ofiter de securitate, în Unitatea „Fantome” (Umbre), recuperat in SIE. La 30 Noiembrie 1999, a fost inaintat la gradul de general de brigada. (…) In perioada cat a coordonat SIE, Cornel Biris, poreclit „Piticu”, alias „Gruber”, l-a incadrat in sistem si pe Dan Andronic, conform afirmatiilor facute de Cornel Nemetzi, colonel in rezerva, fost şef al serviciului de spionaj clasic pe Europa din cadrul Serviciul de Informaţii Externe, în perioada aprilie 1990 – decembrie 1997. Nemetzi mai spune ca si Anca Alexandrescu, fosta sotie a lui Dan Andronic, se afla pe listele de plata ale SIE. Andronic si Alexandrescu au fost consilieri ai lui Adrian Nastase in acea perioada. (cf. https://www.ziuanews.ro/stiri/v-rul-lui-dan-andronic-numit-de-ciolo-secretar-de-stat-la-ministerul-finan-elor-publice-359827)
General SIE Cornel Biris: nume adevarat – Iosif Cornel Gruber (Grubinksi, legendarea din Centrala) (cf. https://veghepatriei.wordpress.com/2018/07/02/in-atentia-evreului-general-sie-cornel-biris-unchiul-lui-dan-andronic-evenimentul-zilei-cat-cacat-poti-sa-mananci-jidane-poate-spui-despre-un-operativ-sie-de-26-de-ani-care-s-a-intors-din-statele/)
Din anul 2006, One Communication, compania condusă de Dan Andronic, a semnat un parteneriat cu agențiile de PR si lobby GCS Issue Management (Israel) și RSLB Partners (SUA) constituind o noua entitate: First One Communication. Aceasta va prelua portofoliul de clienti al firmei One Communication si va incerca sa il dezvolte pe piața românească cu ajutorul celor două firme străine . Alături de Dan Andronic în conducerea companiei se află Shimon Sheves, Tal Silberstein și Gil Birger.
În perioada 2004-2007 a deținut poziția de manager al campaniilor electorale și de imagine pentru doi dintre premierii României: Adrian Nastase (în 2004, alături de PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (dupa 2005, alături de PNL).
În campania prezidențială din 2009, Andronic a fost consilierul președintelui Traian Băsescu.
În 2010, Dan Andronic era consilierul politic al PDL.
Din 2011, Dan Andronic a devenit acționarul majoritar al grupului de media Evenimentul Zilei și Capital și autor de articole și editoriale. (cf. https://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Andronic)

*
Nota redacției – Și totuși? Mă înșeală memoria sau chiar am reținut bine că individul a avut necazuri cu justiția, primind o condamnare cu suspendare?!