La textul despre „venirea americanilor” am primit și comentariul de mai jos, cu totul remarcabil, semnat de dl GABI. Îi mulțumim.

.

.

Au venit americanii!… Ei, și?!

Scrieti aici: „Trupele americane nu sunt aici sa ne pazeasca de rusi. Rusii le extermina in 10 minute cu rachete de croaziera in caz de razboi. Nu sunt
o provocare pentru rusi cateva mii de soldati americani. De fapt nici
toate trupele americane din Europa nu sunt vreo provocare serioasa
pentru Rusia.” Gresit! Daca din punct de vedere strict militar aveti dreptate – poate – uitati insa factorul scriptic si psihologic: dupa jumatate de secol de razboi rece si dupa semnarea unei aliante militare (NATO), e deajuns ca rusii sa omoare un singur soldat american – oficial, cu sau fara cele zece minute de bombardament (de fapt mai mult de cinci minute nici nu le trebuie, cat e Kogalniceanu? un pixel pe o harta!) pentru ca poporul american sa ceara singur mobilizarea (si va fi puternic incurajat spre asta, vocile contrare fiind iute izolate si reduse la tacere). Chiar credeti ca rusii nu se gandesc la Art. 5 din Carta NATO? In plus va intreb, ca roman pe un alt roman: veti sta cu bratele incrucisate daca intra rusii in tara? Ii veti intampina cu flori? Va veti uita cum vor jefui, incendia si talhari? Raspundeti!
Mai spuneti aici asa: „Si nu poate niciodata mobiliza SUA zeci de milioane de soldati in Europa. Nu a putut nici in al doilea razboi mondial, cand au luptat doar cu 10% din armata germana, care 90% a fost infranta de URSS”: Gresit! In Al doilea Razboi Mondial americanii s-au inteles cu rusii asupra granitelor fara a tine cont de cerintele militare; Eisenhower a deturnat armata americana din Italia dinspre Balcani spre Austria si a oprit totul la Elba, asteptandu-i pe rusi sa ajunga la Berlin, si asta pentru ca tipii astia ne-au vandut inca de la Teheran si inca dinainte de asta. Iar rusii au intrat in razboi dupa ce se intelesesera cu Hitler sa-si imparta Europa si au primit sprijin de la Hitler inca din anii ’30 (printre altele Stalin i-a invatat pe nemti cum sa construiasca un lagar de concentrare eficient iar nemtii i-au livrat lui Stalin tehnologie ca sa construiasca in Urali PENTRU GERMANIA tancuri si arme). Asa ca sa-i plangi de mila pe rusi ca au sustinut frontul de Est cu numai 5% ajutoare americane, cand au avut tehnologii germane si americane in Urali, uzine intregi exportate din SUA si armatele siberiene prost inarmate si manate de la spate de propaganda lui Ehrenburg si de naganele comisarilor NKVD…. Adica hai sa stam stramb si sa judecam drept, nu vorbim aici de americani, ci de NATO, care inseamna la ora actuala armatele intregii Europe plus Australia plus Canada plus SUA plus aliatii din Pacific plus… plus… La ora actuala suntem aproximativ in pozitia Germaniei din timpul razboiului rece, adica la granita dintre cele doua lumi, cele doua blocuri militare, si propaganda ruseasca defetista si demobilizatoare lucreaza in plin: inclusiv prin articolul semnat de dvs, dle Manescu! Nu ca n-as fi de acord cu unele observatii, printre care cea binestiuta a politicienilor romani tradatori si ticalosi, care au distrus (programat sau nu) economia Romaniei – inclusiv o mare parte din industria de aparare. Dar tonul articolului e perfid – parerea mea – cata vreme soldatii NATO se antreneaza pentru lupta de gherila pe strazile oraselor – adicatalea e in plan apararea oraselor de o posibila invazie, la care iar va intreb: la o posibila invazie ruseasca, veti sta cu mainile-n san si-i veti primi pe invadatori cu flori? Sau veti actiona barbateste?

less