Trenduri economice
Actualităţi economice, analize, tendinţe şi previziuni
miercuri, 27 noiembrie 2024
Cum trebuie jucat la parlamentare?
Este cât se poate de clar că s-a activat „Protocolul COVID”, de data aceasta locul „virusului ucigaș” fiind luat de inamicul public Călin Georgescu. Absolut tot ceea ce se întâmplă este lipsit de logică. Totul e sărit de pe fix. Din nou s-au promis saci cu bani televiziunilor, iar acestea, de dimineață până seara, toacă la Georgescu. Ar fi trebuit să înțelegeți că, în momentul în care e o asemenea unanimitate în media, ceva pute urât. Este preambulul unei crâncene perioade pentru noi.
Să vă dau un exemplu. În noaptea alegerilor, Cătălina Porumbel – o jurnalistă cu fața de chiuretă și creierul mai mic decât cel sugerat de numele său – aproape că-l anihilase pe reprezentantul USR din studio. Acolo, viermele Mihaiu susținea că „doamna Lasconi e de bună credință”, moment în care Porumbel s-a aruncat ca un vultur asupra interlocutorului său userist, trăgând la automat cu toate prostiile spuse de Lasconi. Aceeași Porumbel ieri lansa tiruri de mitralieră asupra reprezentantului PSD din studio deoarece partidul nu declară mai repede că o susține pe Lasconi.
Asta-i atmosfera: fătucilor line pe creier „le-a fost rescris softul”, iar acum se aruncă aberant asupra lui Călin Georgescu. Trebuie totuși să înțelegem că staff-ul de campanie al lui Călin Georgescu e compus din soția sa, iar campania electorală pe care și-a făcut-o a fost una cu buget zero. Succesul său a fost dat de faptul că a fost singurul candidat care a vorbit altceva, singurul care a pus pe masă necesitatea de a ne recâștiga suveranitatea! De-aia acum e calificat putinist, legionar, fascist, satanist s.a.m.d. Nu vi se pare penibil? Partidele care au cheltuit zeci de milioane de euro pe coteriile media, care pălăvrăgesc verzi și uscate pe spațiul cumpărat cu bani publici la televiziunile inutile(care, practic, au ajuns de stat!), acuză de manipulare un cetățean care a reușit să-și facă mesajul auzit prin mijloace cât se poate de oneste. Știu, disperarea e mare, dar și oamenii onești care acum sunt ținta atacului mediatic trebuie să realizeze și să se trezească din hipnoza care le este indusă!
Nu e oare ciudat? Comuniștii sataniști din USR și-au scos târlele leghebetiste pe străzi pentru a urla „satanistul!” la adresa lui Călin Georgescu. Ei, ăia fără niciun Dumnezeu, i-au atârnat la gât bețivei Lasconi cruci cât talanga! Nu observați penibilul? Nu vedeți cât de dezarticulați sunt ăia scoși în piață pentru a protesta împotriva alegerilor? Ce democrație e asta, tovartăși? Nu mai vorbesc despre bărbatul biologic de la manifestație care cerea „libertate pentru uterul său”. Chiar nu vedeți penibilul?
Cea ce trebuie să înțelegem acum este aritmetica electorală a alegerilor pentru Parlament. Practic toate partidele, cu excepția celor suveraniste, au anunțat că o susțin pe Lasconi în Turul 2. PSD-ul face un balet politic, anunțând că se concentrează pe alegerile din această duminică, după care va face anunțul. Este o mostră de ticăloșie PSD-istă: liderii săi vor să tragă cât mai multe voturi suveraniste, pentru ca ulterior să o susțină pe Lasconi. Eventual după așa-zise „negocieri”. Cunosc jocul acesta ticălos, motiv pentru care afirm apăsat: dacă aveți de gând să votați cu Călin Georgescu, atunci nu aveți de ce să votați un partid care-o susține pe Lasconi! Deci NU VOTAȚI PSD dacă PSD nu se situează public împotriva lui Lasconi! Votați un partid suveranist întrucât voturile voastre valorează imens zilele acestea!
Să vă arăt acum ecuația electorală, pentru a înțelege ce anume se joacă. Tot electoratul progresist din România are un scor de până în 30%. Toate partidele care au declarat că o susțin pe Lasconi se bat pe alegătorii din această marjă. E cât se poate de clar că grosul va fi luat de USR, urmat de PNL. Ca idee, dacă USR va lua 20%, PNL va rămâne la 10%. E simplu!
Votul suveranist este pe la un procent de 40-45%, votul nucleului dur al PSD este pe la 15%, iar ceea ce rămâne sunt nehotărâții care, de obicei, stau acasă. PSD vrea să se înfrupte din votul suveranist întrucât e foarte clar că acum votanții suveraniști nu vor mai vota cu PNL, întrucât e clară direcția pe care Bolojan a înscris partidul. PSD vrea să muște din votul suveranist fără însă să fie apoi mâncat de „mașina de anihilare” a desantului media. Planul ticălos al lui Ciolacu e același pe care PSD-ul îl tot face de-atâta amar de vremea: trădarea propriului electorat. Din momentul imediat următor în care se va vedea cu „sacii în căruță”, PSD va face blatul cu Lasconi. De aceea vă spun cât se poate de serios: NU VOTAȚI PSD! Nu votați USR, PNL și restul partidelor care s-au aliniat deja în spatele deviantei Lasconi! Votând PSD, votați USR!
Dacă ai de gând să votezi suveranist în Turul 2 al Prezidențialelor, nu-ți da votul partidelor care fac sluj în fața străinilor, a acelor partide care de 35 de ani nu fac altceva decât să ne vândă! Votați masiv suveraniști! PSD nu mai este de votat întrucât se transformă într-o structură toxică! Pentru a putea fi votat trebuie să dovedească faptul că se află în tabăra bună. Iar ei acum sunt în tabăra antinațională!
Pun punct aici articolului de azi cu un îndemn simplu: REZISTAȚI, poate că mai avem o șansă!
^ROG, sa ne pupati pe VPN!
Auzi ce idei au unii: vor sa inkida TikTok, platforma cu sediul in Kina!
Nu au reusit americanii si face asta ANCOM! Sa-i vedem cum fac, insa mai este ceva ce nu pot inkide el, cu ma-sa si tac-su la un loc: VPN-ul!
„Ce este un VPN? Cum funcționează & cum folosim VPN-ul: 2024
Actualizat pe August 22, 2024
Rosemary S Siluvai Anthony
Scris de Rosemary S Siluvai Anthony
Specialist în securitate cibernetică
Echipa de traducere și localizare
Tradus de: Echipa de traducere și localizare
Servicii de traducere și localizare
Rețeaua privată virtuală sau VPN-ul creează o conexiune securizată și anonimă între utilizator și internet pentru a ascunde activitatea online și locația acestuia. Deoarece nimeni nu poate vedea ce faceți atunci când utilizați VPN-ul, acest serviciu este un instrument esențial în locurile în care cenzura online limitează accesul la internet.
Deși acest serviciu poate părea complicat, nu trebuie să fiți experți pentru a înțelege ce este, ce face și de ce ar trebui să folosiți un VPN. În acest ghid, veți afla tot ce trebuie să știți despre VPN-uri, de la modul în care funcționează până la cum să alegeți cea mai bună opțiune în funcție de nevoi.
Există o mulțime de VPN-uri pentru începători, dar preferatul meu este ExpressVPN. Deși acest serviciu are o mulțime de funcții de securitate avansate, aplicațiile sunt foarte ușor de utilizat. ExpressVPN are și o garanție de rambursare de 30 de zile, așadar îl puteți testa fără riscuri. Dacă nu sunteți mulțumiți, puteți solicita rambursarea sumei plătite. Nota editorului: Transparența este una dintre valorile noastre de bază la WizCase, așa că trebuie să știți că facem parte din același grup de proprietate ca ExpressVPN. Cu toate acestea, acest lucru nu afectează procesul nostru de revizuire, deoarece aderăm la o metodologie de testare strictă.
Ce este un VPN și cum funcționează VPN-urile?
VPN-ul este un instrument de securitate esențial, care protejează conexiunile online. Dacă nu utilizați un serviciu de VPN, activitatea voastră online poate fi interceptată și urmărită cu ușurință. Aceasta include istoricul de navigare, fișierele descărcate, informațiile bancare și parolele.
Toate activitățile de pe internet sunt asociate dispozitivului folosit prin intermediul adresei IP (Internet Protocol), așadar este posibil ca diverse persoane să urmărească tot ce faceți în mediul online. Adresa IP dezvăluie locația fizică și poate fi folosită pentru a vă urmări. Este la fel ca trimiterea de cărți poștale – oricine poate citi mesajul și vă poate vedea numele și adresa.
Ilustrație a modului în care un VPN criptează și ascunde conexiunea dvs. la internet.
Cum criptează și ascunde VPN-ul conexiunea la internet
VPN-ul sau rețeaua privată virtuală oferă posibilitatea stabilirii unei conexiuni sigure chiar și în rețelele Wi-Fi publice. De exemplu, în România, VPN-ul vă păstrează activitățile online private și securizate.
VPN-ul este cu adevărat necesar?
Da, pentru a accesa în siguranță și fără restricții internetul, trebuie să folosiți un VPN. Iată o listă de motive pentru a utiliza un serviciu de VPN:
Infografică care arată principalele motive pentru care oamenii folosesc VPN-urile.
Mai jos, voi detalia câteva dintre cele mai populare motive și vă voi explica cum poate îmbunătăți VPN-ul siguranța și experiența online.
*Garantarea confidențialității online
*Unele rețele, precum rețelele WiFi publice și hotspoturile gratuite, nu sunt securizate. Interceptarea dispozitivelor conectate la acestea este foarte simplă. Hackerii sunt conștienți de acest lucru și urmăresc rețelele pentru a găsi ținte ușoare de la care să fure informații importante, cum ar fi datele cardurilor bancare.
*VPN-ul împiedică spionarea activității, oferind un nivel suplimentar de securitate. Acest aspect este foarte important în România, unde amenințările la adresa confidențialității online sunt tot mai dese.
Ocolirea geoblocării, restricțiilor, cenzurii și firewall-urilor
Limitările online sunt de mai multe tipuri:
#Cenzură guvernamentală: Multe țări cenzurează internetul, deoarece anumite materiale contravin convingerilor politice sau religioase locale.
#Restricții la nivel de rețea: Administratorii rețelelor din școli și companii blochează accesul la site-uri și servicii considerate inadecvate.
#Restricții geografice: Unele servicii online (cum ar fi Hulu și BBC iPlayer) impun restricții în funcție de locație pentru a evita problemele legate de drepturile de autor.
În majoritatea țărilor, inclusiv în România, VPN-urile sunt legale. Însă, anumite țări, precum China, Iran și Rusia, reglementează sau interzic utilizarea VPN-urilor.
*#În țările în care guvernele practică cenzură, VPN-ul poate ocoli restricțiile online, cum ar fi Marele Firewall Chinezesc. Nu uitați că pot exista consecințe legale grave, deoarece VPN-urile pot fi interzise în țările care impun restricții dure pe internet. Cu toate acestea, până acum, niciun turist nu a fost sancționat în urma utilizării VPN-urilor pentru accesarea conținutului obișnuit. Fără un VPN, lucruri simple, cum ar fi căutarea pe Google sau actualizarea stării pe Facebook, ar fi imposibile.
De asemenea, VPN-ul poate fi folosit și pentru conectarea la serverele de gaming, permițându-vă să accesați jocuri online, precum Call of Duty: Warzone, și să vă distrați alături de prietenii din alte țări.
Descărcarea de torrente în mod sigur și anonim
Torrentingul este riscant deoarece conexiunile P2P expun locația reală tuturor utilizatorilor conectați la același fișier, făcându-vă vulnerabili la acțiunile hackerilor și la furtul de identitate. De asemenea, nu veți avea niciodată siguranța că fișierele descărcate sunt 100% sigure.
Un VPN precum CyberGhost are servere de torrenting dedicate pentru a menține viteza de descărcare rapidă și partajarea fișierelor anonimă și protejează dispozitivele împotriva malware-ului.
Îmbunătățirea conexiunii și vitezei de internet
Uneori, furnizorul de servicii de internet (ISP) încetinește în mod voit conexiunea (dacă legea îi permite). Unul dintre motive poate fi detectarea activității de torrenting sau streaming sau depășirea unei limite de date. Unii furnizori folosesc această strategie pentru a determina utilizatorii să achiziționeze un abonament mai scump. Practica este cunoscută drept „throttling”.
Utilizarea VPN-ului poate încetini conexiunea la internet din cauza procesului de criptare și distanței dintre locația fizică și serverul de VPN. Însă, pentru a minimiza acest efect, multe servicii de VPN au servere în preajma României.
VPN-urile sunt sigure? Cum să alegeți un VPN sigur în 2024
De multe ori, este dificil să vă dați seama ce funcții sunt doar trucuri de marketing și ce caracteristici sunt cu adevărat utile. În calitate de utilizator experimentat, am alcătuit o listă cu funcțiile pe care trebuie să le urmăriți atunci când alegeți un VPN.
Protocoale de criptare și conexiune puternice
Unul dintre principalele motive pentru utilizarea VPN-urilor este securizarea conexiunii, așadar nu vă zgârciți când vine vorba de securitate. Căutați un serviciu cu criptare AES pe 256 de biți (standardul din industrie) și protocoale puternice, precum OpenVPN și WireGuard.”
https://ro.wizcase.com/blog/ghid-complet-despre-vpn-uri-pentru-incepatori/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAo5u6BhDJARIsAAVoDWtlyhWhYEYYjyJ3_1qY5W14wrP2j25YokjKwvp6fXDDLnZklBO08g8aAtCaEALw_wcB
Este timpul pentru WOKE!
CSAT vrea sa indice linia pentru CCR; invalidarea turului 1 ar fi o greseala enorma, existand posibilitatea ca Georgescu a obtina un scor si mai mare!
Adica, Ciolacul si Ciuca isi mretrag demisiile din partid si le inghit cu drag? Ei sunt cei care si-au subminat partidele si se pare ca nu inteleg nimic!
Forta care i-a maturat va matura si partidele lor care au zamislit numai monstri si au spoliat tara, in timp ce ei si neamurile lor se imbogteau…
Votati util, partidul care nu a guvernat, care nu s-au manjit…, votati AUR, poate ia 50,1% si se linistesc!