freetrance@yahoo.com 157.245.7.23 |
-rusofobia este sine qua non existentiala, preferinta „rusilor” in detrimentul „americanilor” este una sado-maso, primii au ridicat ziduri sa nu le fuga poporul si ceilalti le-au ridicat sa nu intre popoarele altora peste ei de bine ce le este in tarile proprii, care occident lacom si ce treaba are cu americanii ? fluiera ambasadorul frantei cumparam tinichele frantuzesti, fluiera ambasadorul germaniei, donam gaz, petrol si forta de munca ba pe deasupra si portul constanta, fluiera norvegienii le cumparam resturile samd, cretin e ala care pune botu la bunatatea si milostivenia ruseasca , eliberarea de sub clestele politico economic rusesc pe cand ? gazprom, lukoil, alro slatina, mechel, TMK Artrom SA, SC Alum SA Tulcea,SC Standard Park România SRL,Casino Palace SRL si lista continua -acu sa priceapa si vaccinatu si nevaccinatu baza retetei de lucru ruseasca este urmatoarea, DEMORALIZAREA, DESTABILIZAREA, CRIZA si NORMALIZAREA (probabil vanduta si adaptata nevoilor si altor grupuri mai internationale) |
Stimate domnule VictorMcGrigor, dar a-ti uitat sa indicati sursa sau autorul macar al poeziei.
Se pare ca nu a-ti citit-o co atentie sau nu a-ti inteles-o, altfel cum in calitatea dvs de rusofob sa ridicati o asemenea poezie, care totusi e revelatoare:
„Pan’ n-apuca camatarul
Cel viclean, khazar de soi,
Sa mi-o ia ,cu tot hambarul,
Pedepsindu-ma ca-s goy…”
Rezulta din versurile ridicate de dvs. ca rusul era doar aparent rus si ca de fapt era Khazar.
Deci un politruc bolsevic ce vorbea ruseste dar practica naravuri camataresti khazare, pedepseste si jefuieste pe goy…
„Toata pasarea pre limba ei piere”, multumim stimate domnule McGrigor.
Reventi oricand cu asemenea revelatii …
CE ESTE ACEASTĂ „ORDINE INTERNAȚIONALĂ BAZATĂ PE REGULI”?
De Rachel Marsden
Americanilor și aliaților lor le place să invoce cuvintele de cod pentru „EȘTI LIBER SĂ FACI CEEA CE ÎȚI SPUNEM”.
Președintele american Joe Biden a bătut toba că americanii vor trebui să plătească prețuri mari pentru energie „atâta timp cât va fi nevoie” depinzand de războiul Rusiei în Ucraina. În urmă cu câteva luni, când unul dintre consilierii lui Biden, Brian Deese, a fost intrebat despre răspunsul președintelui la creșterea prețurilor, la CNN, el a răspuns: „ESTE VORBA DESPRE VIITORUL ORDINII MONDIALE LIBERALE ȘI TREBUIE SĂ RĂMÂNEM FERMI”.
În 2016, vicepreședintele de atunci Joe Biden i-a spus premierului canadian Justin Trudeau în timpul unei vizite la Ottawa: „Lumea va petrece mult timp admirandu-vă, domnule prim-ministru, deoarece vedem tot mai multe provocări pentru liberalii păstrători de ordine internațională decât oricând de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.”
Președintele francez Emmanuel Macron a invocat un concept similar de luptă pentru menținerea unei anumite „ordini mondiale” în timpul conferinței de presă de la încheierea Summit-ului G7 din luna iunie din Germania, când a afirmat că conflictul Rusia-Ucraina bulversează PRINCIPIILE REGULILOR INTERNAȚIONALE CARE AU FOST ÎNFIINȚATE DIN 1945.
Macron nu a detaliat, dar acesta a fost anul în care a fost creată Organizatia Națiunilor Unite și Franța a primit un loc permanent în consiliul său de securitate alături de SUA, Rusia, Marea Britanie și China.
Tot în iunie, când președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat-o pe prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, ambii lideri au emis o declarație comună în care „au reafirmat angajamentul puternic al Noii Zeelande și al Uniunii Europene față de ORDINEA INTERNAȚIONALĂ BAZATĂ PE REGULI”.
Deci, ce este exact această „ordine mondială bazată pe reguli”?
De ce oficialii occidentali nu mai încetează să o evoce?
Și ce legătură are conflictul din Ucraina cu ea?
Pe scurt, este o viziune a unei lumi conduse de Occident, cu valorile occidentale clasice dominante ale libertății economice și comerciale, servind drept punct de sprijin pentru răspândirea libertății politice în beneficiul final al cetățeanului obișnuit. Cel puțin în teorie.
Realitatea este mult mai complicată. De prea multe ori, răspândirea libertății nu a fost gratuită – cel puțin pentru omul obișnuit. Intervențiile militare sau interferențele politice ascunse sunt de obicei folosite pentru a răsturna sistemele nedorite, astfel încât să poată fi instalată o conducere conformă, obedientă care să servească în primul rând intereselor economice și politice ale elitelor occidentale.
Preocuparea pentru oameni și pentru situația lor economică personală se termină înainte de a incepe, chiar ajunge să fie mai proastă decât înainte, așa cum se întâmplă adesea.
„Ordinea mondială” a implicat, de asemenea, din punct de vedere istoric, o bipolaritate inegală Est-Vest, Occidentul fiind văzut istoric ca dominant.
Deci, de ce sunt elitele occidentale atât de îngrijorate de starea tuturor acestor lucruri acum?
Ei bine, să recunoaștem – nisipurile se mișcă și a trecut mult timp.
Tot mai mulți oameni încep să pună la îndoială beneficiul pentru omul obișnuit al intervențiilor militare vândute sub pretextul răspândirii libertății și democrației.
În schimb ei vad exploatarea globalizării și liberalismului economic, trăind, lucrând sau vânzând în străinătate. Guvernele tărilor victimă fac acest lucru folosind instrumentele tehnologice finanțate și create inițial de guvernele occidentale în scopul mercantilismului global și al supravegherii Big Brother.
Odată cu creșterea independenței omului obișnuit, vine un dezgust crescut față de ingerința guvernamentală. Independența lor permite, de asemenea, o viziune mai clară asupra mâinii nu atât de invizibile a statului in viata lor și a mizeriei pe care acesta a făcut-o în ultimii ani sub controlul elitelor din Occident, care pot părea aproape comic total detașate de grija fată de om si de prioritățile și realitățile cotidiene. .
Conflictul din Ucraina riscă să creeze coșmarul suprem pentru elitele occidentale: un grup alternativ de aliați asupra căruia Occidentul nu are control.
Un grup alternativ care are capacitatea de a oferi cetățenilor lumii oportunități economice si sociale competitive cu cele ce sunt oferite de propriile guverne sau țări.
Sau, exagerand faptele sa sperie elitele, asa cum a făcut-o recent fostul director CIA și secretar de stat american Mike Pompeo unui think-tank de la Washington: „Ajutând Ucraina, am subminat crearea unei axe ruso-chineze înclinată să exercite hegemonie militară și economică în Europa”.
Grosolană exagerare, intr-u cat nici Rusia, nici China nu cauta un rol hegemonic ci vor doar o lume multilaterală, lipsită de hegemoni.
Evenimentele din Ucraina și sancțiunile occidentale care decurg din aceasta servesc la catalizarea dezvoltării și implementării unei oferte paralele din partea Estului sau Sud-Estului cu sisteme și structuri alternative.
Pe măsură ce guvernele occidentale își pierd controlul, reprimă mai mult pe cei care pledează pentru o mai mare suveranitate și independență – două concepte pe care elitelor le place să le invoce în scopuri manipulative, dar le văd aproape ca cuvinte murdare si otrăvite atunci când ies din gura oamenilor care caută să le invoce ca pe propriile lor drepturi.
Creșterea populismului este, de asemenea, un simptom al problemei pe care guvernele occidentale și-au creat-o ei înșiși, nereușind să inverseze cursul asupra propriei lor corupții sistemice și a tendințelor din ce în ce mai autoritare.
Elitele occidentale ajută Ucraina pentru a salva ordinea mondială care le protejează propriile interese egoiste, crezând că aceasta este modalitatea de a preveni apariția unei opțiuni paralele.
Și nu le pasă dacă cetățeanul obișnuit este cel care trebuie să plătească prețul.
Sursa: http://www.rachelmarsden.com
Rachel Marsden este editorialist, commentator de strategie politică și gazdă de talk-show-uri produse independent în franceză și engleză.
Ironia nu-i pe intelesul oricui. Nici nu ma asteptam sa te prinzi.
Prietenia fara limite ruso-chineza loveste din nou:
„China a încetat să mai investească în Rusia în cadrul proiectului „noul drum al mătăsii”.
The Moscow Times 25.07.2022
Speranțele Kremlinului pentru ajutorul Chinei în depășirea blocadei financiare occidentale continuă să se prăbușească.
China a suspendat investițiile în Rusia ca parte a proiectului One Belt, One Road, cel mai mare program de infrastructură al țării, care acoperă aproape 150 de țări și în valoare de 800 de miliarde de dolari.
Potrivit rezultatelor din prima jumătate a anului 2022, volumul investițiilor chineze în Federația Rusă la inițiativa „noului drum al mătăsii” s-a dovedit a fi zero, transmite Bloomberg, citând date de la Green Finance & Development Center.
În total, finanțarea și investițiile pentru proiectul, care a fost lansat în 2013 de președintele chinez Xi Jinping, s-au ridicat la 28,4 miliarde de dolari, ceea ce este cu doar 1 miliard de dolari, sau cu 3,4%, mai puțin decât în ianuarie-iunie 2021. Din această sumă, 11,8 miliarde s-au dus la investiții, iar 16,5 miliarde la contracte de construcție, finanțate parțial din împrumuturi chineze.
Dar Rusia nu a primit nici un cent din acești bani, deși cu un an mai devreme, în aceeași perioadă, investițiile au ajuns la 2 miliarde de dolari. Investițiile chineze în Sri Lanka și Egipt, de asemenea, revin la zero.
China se abține să investească în Rusia, probabil din cauza amenințării sancțiunilor occidentale, spune Christoph Nedopil Wang, directorul Green Finance & Development Center. După izbucnirea războiului din Ucraina, banii chinezi s-au revărsat în Orientul Mijlociu, iar Arabia Saudită a devenit cel mai mare beneficiar, cu care Beijingul a semnat acorduri în domeniul energiei și construcțiilor în valoare de 5,5 miliarde de dolari.
Dificultățile în obținerea banilor chinezi sunt recunoscute și de guvernul rus. „Dacă numărați acele proiecte din Rusia la care au participat cu adevărat investitori chinezi mari, atunci degetele unei mâini vor fi suficiente”, s-a plâns Alexei Cekunkov, ministrul dezvoltării Orientului Îndepărtat și Arctic, în iulie.
Potrivit acestuia, „acest lucru nu este suficient” pentru economia chineză, unde capitalizarea de piață este de 20 de trilioane de dolari, iar activele sistemului bancar sunt de aproape 30 de ori PIB-ul Rusiei (50 de trilioane de dolari față de 1,5 trilioane de dolari). ”
https://www.moscowtimes.ru/2022/07/25/kitai-ostanovil-investitsii-v-rossiyu-po-proektu-novogo-shelkovogo-puti-a22575
Datele Băncii Centrale a Federației Ruse confirmă: de la anexarea Crimeei și încercările de a îndrepta politica economică spre est, investițiile străine directe din China în Federația Rusă nu numai că nu au crescut, ci chiar au scăzut: de la 4,5 USD. miliarde până la 1 octombrie 2021 (ultima perioadă disponibilă de statistici) a rămas 3 miliarde este o sumă infimă, reprezentând 0,5% din totalul ISD din Rusia.
Se vede ca esti in freetrance ! Da , sunt si firme rusesti in Romania . De ce esti nemultumit ? Poti sa ne descrii distrugerile facute de firmele ruseti ? Vrei sa fac lista jafurilor si distrugerilor facut de „prietenii ” occidentali . Chiar esti oblivious in asemenea hal ?
Daca inca pui botul la bunatatea si bunacredinta occidentului , inseamna ca , ori esti retardat , ori esti platit sa le faci publicitate .
In odaia casei mele
De la drum_urat si sui_
Ca sa-mi faca zile grele,
Rusul si-a batut un cui;
Cum facu si-n toate-acele
Ce fac straja drumului,
Pe-unde sfintele-i obiele
Poarta pasii rusului…
Si-apoi, luandu-se de sele,
Datorita-efortului,
Fara alte vorbe rele
Mi-a zis c-asta-i cuiul lui!
Si imi puse in vedere
Conform legii ursului,
C-are drept in incapere
Datorita…cuiului…
Fie-n ceas de zi , ori noapte,
Spre folosul dumnealui,
Sa-si agate-n el de toate
Fara-acordul nimanui;
Adica-cu-alte cuvinte,
Chiar de el e-n „moie dom”,
Cuiul are( sa tin minte!)
Un satut autonom:
Ca, in caz de cele sfinte
Eu uitand, as da sa-l scot
Din perete_ de-azi-nainte
Casa sa mi-o ia de tot!
Pan’ n-apuca camatarul
Cel viclean, khazar de soi,
Sa mi-o ia ,cu tot hambarul,
Pedepsindu-ma ca-s goy…
Caci ar fi prea-amar paharul
De baut stiind in plus
Ca mi-a dat teapa khazarul,
Nu crestinul frate rus:
Fiindca el n-are vreo vina
Ca de greci fu crestinat_
Chiar si-atuncea cand se-inchina,
Sa nu uite de furat!