Nota redacției: Am primit această „listă a lui Dughin” de pe internet, de la mai mulți prieteni. Îngrijorați și nedumeriți! Dacă nu aș fi fost și eu pe listă, lăsam lista în pacea ei. Mai ales că pe listă sunt câteva persoane la care țin mult! Sunt și câțiva pe care îi detest de când îi știu! Mulți necunoscuți! Dar onorabili, majoritatea!
Au dreptate oamenii! Ion Coja este eurosceptic! Sunt chiar îngrozit de perspectivele Europei, de direcția în care evoluează lucrurile în Vestul Europei, mai ales! Dar nici în Rusia lucrurile nu stau mai bine! Petre Țuțea, într-un moment de slavo-filie, vedea menirea Rusiei în lățirea Europei până la Vladivostok, să ajungă să se scalde în cele două Oceane mari ale lumii!… Și de câțiva ani se vede tot mai clar că Rusia este în aceeași găleată ca și Europa occidentală: se islamizează!… Cedează demografic, după ce în ultimele două secole și-a măcinat populația „albă” în revoluții și războaie, în politica nenorocită de rusificare a Basarabiei, a țărilor baltice, a Caucazului!… Și locul rușilor din inima Rusiei, plecați să modifice structura demografică din colonii, l-au luat „pe blat” asiaticii! Au ucis tovarășii sovietici mii și mii de popi și călugări creștini, iar imamii și-au văzut de treabă netulburați de ateismul de stat!
Antiamerican eu? Desigur! Dar numai în măsura în care sunt mai multe Americi! Iar cea pe care o iubesc, America lui George Patton, a eroilor interpretați de Joh Wayne sau Burt Lancaster e tot mai discretă, mai ascunsă vederilor noastre… Mai inexistentă, cumva? Nu cred! Sper! Mă rog la bunul Dumnezeu să nu dispară acea Americă din copilăria mea!…
Altminteri eu, care am protestat că am fost băgați în UE fără referendum, cum să fiu pe aceeași listă cu Adrian Năstase, artizanul acestei samavolnicii?!… Vă rog refaceți lista, dacă vreți să n-o părăsesc!…
ion coja
p.s. Voi reveni, zilele următoare, cu alte mărturisiri!
                                                                             LISTA  lui  DUGHIN
Potrivit presei ucrainene, grupul de hackeri ruși „Humpty Dumpty” -„Shaltai Boltai”- a spart contul de e-mail al unui colaborator apropiat al lui Aleksandr Dughin, un anume George Gavrisha (care a lucrat și cu fostul ministru pentru Comunicații și Media al lui Putin – Igor Shchyogolev). Gavrisha apare ca asistent personal al lui Dughin, are adresa de email g.george.2004@yandex.ru.
Hackerii au dat publicității o parte din documente care descriu modul de acțiune al cercului lui Dugin, în special pe cel al finanțatorului, Konstantin Malofeev.
Jurnaliștii ucraineni de la Texty au studiat arhiva de email-uri furate de hackeri și susțin că au descoperit o anexă interesantă – „Anexa nr. 1”, întocmită cel mai probabil de staff-ul lui Dughin.
Țări și persoane, în care e necesară crearea unui club de elită și / sau a unui grup de influență prin „Russia Today”, se arată în introducerea Anexei 1.
Iar textul continuă: AGD [Alexandr Gelyevich Dugin] s-a întâlnit fie personal, fie prin intermediari, și a discutat direct sau indirect perspectiva participării în organizație [clubul elitist pro-rus] și/sau într-o inițiativă informală de influență pro-rusă.
Iată mai jos lista pentru România aflată în anexă:
Ion Iliescu – fost lider al Partidului Social Democrat, fost președinte al României, acum una dintre eminențele cenușii ale Partidului Social Democrat aflat in opoziţie cu regimul pro-american al preşedintelui Băsescu.
Adrian Năstase – fost prim-ministru al României, Preşedinte al Fundaţiei Titulescu, membru al Partidului Social Democrat, cel care l-a lansat în politica mare pe actualul prim-ministru Victor Ponta.
Dan Zamfirescu – istoric, teolog, ideolog, unul dintre principalii ideologi naţionalişti ai erei Ceaușescu.
Ilie Bădescu – director al Institutului de Sociologie al Academiei Române de Științe. Cel mai prestigios geopolitician din Romania.
Momcilo Luburici – Rector al Universităţii Dimitrie Cantemir (Bucureşti)
Doru Tompea – Rector al Universităţii Petre Andrei (Iasi)
Diana Câmpan – purtator de cuvant al Universității din Alba Iulia (Transilvania)
Călin Mihăescu – conducătorul Mişcării Eurasiatice din România, politolog, conducător al editurii «Eurasiatica».
Ion Gurgu – conducător al Editurii «Predania» (literatură conservatoare, Ortodoxă).
Victor Roncea, jurnalist, redactor şef al portalului de ştiri şi analize http://www.ziaristionline.ro/ (Pe unele chestiuni poate avea poziții incomode, nu e filorus).
Răzvan Marica și Mihai Șomănescu – conduc portalul de ştiri http://www.activenews.ro
Vasile Ernu – Editor al portalului de analize http://www.criticatac.ro (site anti-globalizare, stângist)
Ioan Valentin Istrati: preot, jurnalist de radio și televiziune la trinitas.ro, post regional în limba română pentru România, Moldova și Bucovina, editor al portalului http://www.doxologia.ro/autor/pr-ioan-valentin-istrati
George Bara – jurnalist, portalul «Ziarul Natiunea» http://www.ziarulnatiunea.ro/
Vasile Simileanu – geopolitician, editor al publicaţiei de analize “Geopolitica”
Aurelian Anghel – sociolog, are poziţii conservatoare
Marius Văcărelu – om de știință, profesor la Școală Naționale de Științe Politice și Administrație Publică (București);
Ion Coja – profesor universitar, lingvist, scriitor și publicist. Eurosceptic, anti-american.
Dan Puric – actor și regizor de teatru și cinema, scriitor ortodox conservator popular.
Mihai Andrei Aldea – preot ortodox, conservator, anti-globalizare.
Mircea Dogaru – colonel în rezervă, conduce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate
Ovidiu Hurduzeu – Scriitor romano-american, critic social, ideolog distributivist (concepte economice alternative). Critic faţă de conducerea SUA și a României. Conservator social.
Bogdan Stanciu – conduce Asociaţia anti-avort “Provita.”
Radu Bogdan Herzog – politolog, analist, colaborator regulat la secţiunea românească a site-ului “Vocea Rusiei”
http://texty.org.ua/pg/article/devrand/read/57116/
Este foarte posibil ca lista să fi fost întocmită în urma celor două vizite făcute în România de Dughin. Câțiva dintre cei despre care se știe că s-au întâlnit personal cu ideologul eurasianismul sunt pe această listă… pe care o vom completa.
De altfel, Dughin a călătorit foarte mult în străinătate și a creat această rețea de sprjin după ce a fost dat afară de la Universitatea din Moscova (o mișcare care e foarte posibil să fi fost de fațadă, pentru ca Rusia să poată susține că a acționat de capul lui în cazul unor scandaluri de spionaj).
Grupul de hackeri „Shaltai Boltai” (Hopa-Mitică) e renumit pentru acțiunile sale. A spart unul dintre conturile de email ale teroristul rus, agentul GRU ce acționează în estul Ucrainei, Igor Gîrkin – Strelkov, dezvăluind câteva din email-urile schimbate cu fostul „premier” al republicii populare Donețk, rusul Alexander Borodai – ofițer FSB.
De asemenea, săptămâna trecută, în 27 noiembrie, sub titlul „Internaționala Neagră, Malofeev și Dughin” a publicat o arhivă importantă de email-uri care dezvăluie gândirea și acțiunile lui Konstantin Malofeev, sponsor al teroriștilor in estul Ucrainei și al mișcărilor extremiste din state membre ale Uniunii Europene.