Cu masca, fara masca !
Mesaje primite
x

Cornel Iliescu
12:10 (acum 4 ore)
către bcc: eu

Masca are o semnificație, pentru cei care au hotărât obligativitatea purtării acesteia… Este ca un „semn”!
Și are multiple urmări psiho-emoționale și sociale…

Adrian Vornicu
<<< Cu masca fara masca !

Ne recomanda sa acoperim gura cu mastile. Acest lucru are un impact psihologic vizual (- vedem pe strada oameni cu masti ca si cum ar fi ceva normal) si impact psihologic pe pielea noastra (purtam din obligatie sau de frica ” vi r usul ui”) . Acest nou „concept” psiho-emotional ne obisnuieste cu ideea ca nu avem gura, vocea noastra nu conteaza, mimica faciala nu este importanta. Au in plan sa se poarte obligatoriu mastile pt cei ce vor reincepe serviciul. Putem sa radem, sa plangem, sa tipam, sa strigam mimic dupa ajutor „sub” masti, putem sa transmitem orice emotie non-verbala de comunicare ca nu se „vede” mai ales ca s-a impus si distantarea „asociala”.
Psihologic ne pierdem simtul citirii pe fata celuilalt fericirea, tristetea, disperarea, sufetinta, comunicarea emotionala, nonverbala. Psihologic (alaturi de distantarea „asociala”) ne pierdem empatia si grija fata de aproapele nostru, ne pierdem interesul fata de semeni (ca oricum nu putem ghici ce simt). ne ne pierdem umaniatea, intrajutorul, dorinta de a ne pasa de ceilalti.

Psihologic ne pierdem propria voce, opinie cu privire la ce ni se intampla. Ne pierdem personalitatea, empatia. Practic ni se „amputeaza” psihologic si emotional curajul la exprimare libera, de a comunica, curajul de a striga si ne face auziti! Asta se intampla cu purtarea mastilor: obisnuirea mentala ca nu avem dreptul de a ne exprima emotional, nu avem opinie, voce, nu contam ca suflete daca radem sau plangem, nu putem si nu ” trebuie” sa cerem ajutor celor din jur, nu ni se citeste pe fata trisretea, disperarea, compasiunea deci sentimentele umane nu sunt importante si nu ar trebui sa conteze nici pentru noi nici prlentru ceilalti .
Ni se taie dreptul natural de a comunica, socializa , a ne exprima pentru ca ni se sterge mimica faciala, vorbirea „emotionala”. Se creaza o bariera, un blocaj in comunicarea directa , dezinvolta, verbala si non-verbala, astfel se produce si pe aceasta cale o distantare emotional-afectiva, sociala si se potenteaza, necomunicarea inchiderea in sine, individualizarea ca om ( fiinta sociala) in comunitate.

In ziua se azi trăim într-un „război” chimic, psihologic, informatic, emotional si social prin distantare, defamiliarizare, masti la gura, privarea de libertati ( de miscare, de a munci, de a socializa, de a te exprima) , inducerea fricii de politie cu armata, panica de la stiri etc…

Ni se induce ideea „daca sunteti obedienti vom mai „relaxa” regulile, daca nu, va pedepsim prin legi mai stricte, oricum vom pastra anumite restricții si dupa aceea pentru educare” ( am citat din ce a zis O r ba n). Adevarul e ca oricat de obedienti sau nu am fi, cursul lucrurilor va fi tot cum vor ei si cum l-au planuit dinainte ( „oricum vom pastra anumite restricții si dupa ( pan de mie) pentru educarea populației” – citat din comunicatul oficial al lui. Numai ca acum, pot introduce legi abuzive sub motivul „neobedientei”, adica ni se induce ideea ca daca e rau , tot din vina noastra e, ca sa nu îndrăzni sa „carcotim” mai mult. Si ne vom adapta mai repede la legile restrictive prin impactul psiho-emotional pe care deja ni l-a creat obisnuinta cu ideea purtarii mastilor. Si au in plan sa ne oblige sa purtam si dupa aceea masti!

Si acum sa vedem ce legatura este intre „Divide et impera” ( ” dezbina si stapaneste”) si purtarea mastii. Revin la ideea de mai sus cum ca , prin purtarea mastii ni se ia dreptul de a comunica direct. Se creaza o bariera, un blocaj in comunicarea directa verbala si non-verbala, astfel se produce o distantare emotionala, afectiva, sociala care duce evident la necomunicare, ne-empatizare, a-socializare, individualizare. Deci comunicarea, intrajutorarea, unitatea noastra se diminueaza prin purtarea mastii, devenind persoane mai distantate , mai putin empatice si individualusti. Astfel mastile ne „divizeaza” socio-emotional.

Ne piere „vocea” si Unitatea fraților! Sa nu uitam ca de mii de ani suntem o mare, unită și iubitoare familie !!!! Am stat in fata cotropitorilor mult mai numeroși ca nou si am rezistat pana in zilele astea! Cum respectăm ceea ce au apărat străbunii noștri?

. Ce anume inseamna tactica „Divide et impera”? ,
„Divide et impera (latină: „dezbină și stăpânește”) este un principiu al puterii de stat, deseori aplicat de guvernele, potrivit căruia cea mai bună metodă de gestionare a unui stat este provocarea separarii pentru impunerea voinței guvernului și slăbirea împotrivirilor.
Este o combinație de tactici (politice, militare sau economice) de câștigare și menținere a puterii prin divizarea unei populații în entități mai mici care luate separat au putere mai mică decât cel care își impune voința.

Este o strategie prin care se doreste impiedicarea formarii de grupuri care să se unească și să devină mai puternice.

Este o strategie folosita de cei cu putere reală puțină pentru a-și impune voința asupra celor care colectiv au putere mare (dacă ar reuși să se unescă). ” sursa: wikipedia.org

Ati inteles definitia.

Ne piere „vocea” si Unitatea fraților! Suntem romani , am fost uniti mii de ani, noi cateva milioane am invins ca nație zeci de mii de cotropitori! Am rezistat pana acum , am fost neînfricati. Avem in sânge patriotism de dac. Ce se intampla in tara asta nu e ” or to dox” , nu e condusa patriotic.

Ce tara le oferim copiilor nostri? Ii vom invata ca e bine sa nu socializare cu semenii, ca e bine si normal sa poarte mas ca si dupa ce trece pan dem ia ( ca asa vor conducatorii sa ne „educe”) , ca e anormal sa ne imbratisam ? In ce situatie suntem acum? In situatia in care e legal sa mergi la supermarket urile străine dar ilegal la Bise rica Cre stina ? Ea e SINGURA ce ne mai defineste si tine uniti ca neam! E legal sa mergi la un străin de peste 65 ani sa il ajuți ( f bine dealtfel) dar e ilegal sa-ti vezi sora, fratele, mama , copilul care sta in acelasi oras cu tine ??? A ajuns să fie legal sa te plimbi tu sau copilul pe betoane in jurul blocului dar ilegal sa iesiti in parc? In parc e vi ru s si in jurul blocului ( unde s mai mulți oameni pe metru patrat), aici pe trotuarul de la blic nu-i co v i dul? In parc unde e mai mult spatiu e? E normal sa ti se taie dreptul la munca si deci la supraviețuire?

Ce viitor vom avea in 3 luni daca nu lucram, daca doar purtam masti si asteptam sa li se faca mila conducătorilor de noi? Vom continua sa suferim in tăcere, paralizati de frica, neuniti , distantati si individualizați psiho -emotional prin imaginea purtariu măștilor, distanta de 1m , nevizitarea familiei, politie, armata, ne- libertate de circulație? Ce viitor vom avea in cateva luni??? Ce vom pune pe masa??? Ce facem? Ce asteptam? Sa li se faca mila de noi? Sa ne ajute cu o masca bonus sa ne-o punem la gura sa tacem? De cine depinde schimbarea in bine? De conducători, ei se vor schimba deodata si va curge lapte si miere?

Așteptăm să vedem ce sa mai intampla? Asteptam sa ne ia parintii, bunicii cu forta din case? Asteptam sa puna parintii de peste 40 ani in izolare si sa le ia copiii minori n institutii de stat de către Prot ec tia Cop il ului ?
Ce asteptam? De la cine ? De la Zana Maseluta? Va veni ea si cu bagheta va face sa dispară toate neregulile peste noapte?
Asteptam sa vedem ce restricții mai aspre se dau ca sa nu ne mai putem spune DELOC parerea?
Toti suferim din cauza aceluiași situatii! Sa fim uniti!
Avem o voce, avem glas !!! Masca „jos”!!! Unirea si Trezirea ! >>>

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1155793604761427&id=100009923943540

https://m.activenews.ro/…/Iohannis-Dupa-data-de-15-mai-toat…