Cu ce oameni PNL a ajuns în fruntea bucatelor?

Respectivul studiul politologic, publicat în urmă cu șapte ani și accesibil aici, http://monitorsri.blogspot.com/2012/04/scursurile-din-pdl-se-preling-in-usl.html, este actual și acum, deoarece România este măcinată de aceeași cloacă politică, din cadrul căreia se reliefează azi P.N.L., revenit, prin hazardul social, prin ignoranța și manipularea electorală, dar, mai ales, prin mașinațiile soft-ului manevrat de S.T.S., la Puterea deținută în timpul odioasei C.D.R. Acum P.N.L. este în fruntea unei coaliții mult mai nocive decît era C.D.R. Dacă C.D.R. era dominată de gerontocrați, erodați prin pușcăriile juden-staliniste și deveniți incapabili să mai conducă, fiindcă erau rupți de realitate și trăiau din nostalgiile lor liberal-monarhiste interbelice, acum coaliția dirijată – formal – de P.N.L. este compusă din tineri hămesiți de Putere și de înavuțire rapidă pe seama visteriei statului.
Fauna tînără care populează partidele din coaliția pe care se sprijină Ludovic Orban (maghiar protestant, deci antiromân consacrat) are ca principală caracteristică dimensiunea malefică. Tinerii, care formează majoritatea coaliției, chiar dacă nu au experiență administrativă – fiindcă nu au condus nici o organizație –, au o mai bună instruire și sunt mai inteligenți decît generația gerontocrată a C.D.R. De aceea, ei sunt mai periculoși fiindcă sunt capabili să instituie Răul, cu R mare. Și, oricum, acești tineri sunt manevrați de cercurile oculte din afara țării.
Coaliția lui Ludovic Orban se bazează îndeosebi pe U.D.M.R. și pe grupul minorităților – două grupări parlamentare care, cum am mai spus, se balansează totdeauna spre partidele care sunt capabile să acceadă la Putere, deci două grupuri antiromânești prin definiție.
Dacă presupuneți că eu, ca socialist-liberal și naționalist, mă exprim prea dur despre guvernul și coaliția „liberalului monarhist“ Ludovic Orban, iată ce spunea, în 24 octombrie 2019, deci înainte de învestirea guvernului de către Parlament, Patrick André de Hillerin, un liberal de la Libertatea:
„Atât de mult s-a discutat despre incompetența unor miniștri din ultimele trei guverne, atât de mult s-a bătut monedă pe capacitatea intelectuală redusă a Vioricăi Dăncilă, încât era de așteptat ca, încă din decembrie 2016, P.N.L. să aibă pregătită o garnitură de superspecialiști, de genii pregătite să preia guvernarea imediat ce era înlăturat de la putere P.S.D.
Așa sunt, oare, membrii Cabinetului Orban?
Poate, câțiva. Premierul însuși nu intră în această categorie.
De fapt, Ludovic Orban a muncit în lumea reală maximum doi ani după 1990 și doi ani înainte de 1990. Din acești patru ani, domnul Orban a funcționat în meseria pentru care s-a pregătit, aceea de inginer, doar trei ani, din care doi ca stagiar. După aceea a devenit om politic, la diverse niveluri. De trei ani, Ludovic Orban este angajat fictiv la firma din provincie a unui amic. Amic ce ar putea fi condamnat precum Liviu Dragnea, pentru angajări fictive, dacă ar conduce o instituție de stat. Conducând doar o firmă privată, scapă și fără proces. Altfel, cariera domnului Orban este plină de funcții alese și sinecuri, venite, toate, pe filiera liberală. Prin ele însele, cum ar spune sloganul tradițional al partidului.
Vicepremier al Cabinetului Orban va fi doamna Turcan. Raluca Turcan. În guvernul celor care acuză de mai bine de trei ani influența nefastă a Rusiei în politica românească, vicepremier va fi o persoană care și-a făcut studiile la Moscova, la Institutul Pușkin, între 1996 și 1999. Remarcăm ipocrizia, nu taxăm studiile în sine. Raluca Turcan. Altceva este deranjant și în cazul doamnei Turcan: lipsa de legătură cu realitatea. A lucrat în mediul privat un singur an, pe un post-fantomă la Tofan Grup, din 1999 până în 2000, în vremea în care Tofan Grup era sponsor al P.N.L. și al lui Theodor Stolojan. De altfel, așa a și intrat în politica mare: ca asistentă/secretară a lui Theodor Stolojan. Din 2000 nu a mai ieșit din Parlamentul României, ca să dea piept cu realitățile României. Patru ani expert parlamentar, iar apoi, din 2004 încoace, deputat. (…)
Cât despre propusul ministru al finanțelor… Florin Cîțu, chiar dacă oficial nu a fost banat de B.N.R., a fost eliminat ușor-ușor din sistemul bancar românesc după un atac speculativ ratat la adresa leului. Florin Cîțu. Așadar, viitorul ministru al finanțelor a încercat să dărâme moneda națională, în scopul unor câștiguri rapide și nu neapărat meritate. A încercat, practic, să dea o lovitură economiei românești. Și nici n-a reușit, asta-i culmea. Atât de priceput este. Aș fi curios să văd întrevederile dintre Florin Cîțu și guvernatorul B.N.R., Mugur Isărescu, omul care, după atacul speculativ eșuat, i-a urmărit cariera bancară până nu l-a mai angajat nici măcar o singură bancă din România.
Oare PNL a venit cu ce avea mai bun sau acestea sunt rezervele rezervelor? Căci dacă asta e ce avea P.N.L. mai bun, viitorul nu sună deloc bine. Sau, dacă sună, nu-i deschideți și nu-i răspundeți, că nu are ce să vă spună“ (cf. https://www.libertatea.ro/opinii/vin-competentii-pah-comenteaza-guvernul-propus-de-ludovic-orban-2781667)!
În Socialism circula o anecdotă: „– Ce este viitorul?“ „– Ceva mic și negru care bate la ușă!“ Ei!, iată că s-a adeverit acea prognoză!

Și încă o opinie venită din diaspora, care, deja, a început să voteze.
Într-o Scrisoare deschisă, publicată în 7 noiembrie 2019 în revista Românul australian, din Melbourne, redactorul șef Emil CICĂ scrie cu o revoltă disimulată:
„În noiembrie 2019, peste câteva minute, se va oficializa faptul că Președintele României este un etnic german de confesiune luterană, iar Prim-Ministrul este un etnic maghiar de confesiune unitariană.
Conform ultimului recensământ, cetățenii români de etnie germană sunt 0,2 la sută din populație, în timp ce etnicii maghiari sunt 3,3 la sută.
Cultul luteran are o pondere de 0,11 la sută dintre cetățenii români, în timp ce unitarienii reprezintă cam 0,31 la sută din populație.
Să mai zică cineva că România nu este o țară liberală: două minorități etnice și religioase, care i-au persecutat sute de ani pe românii din Ardeal, ajung acum să aibă reprezentanții în cele mai înalte funcții ale țării în care majoritatea este românească și creștin-ortodoxă!!!
Și dacă luteranii lui Iohannis mai sunt cum sunt, hai să trecem în revistă cultul lui Ludovic Orban: unitarienii nu cred în Dumnezeirea lui Iisus, nu cred în Sfânta Treime, nu cred în Cruce și nu se însemnează cu acest semn. Nu cred în Înviere, nu cred în Sfințenia Scripturii, iar de sfinți, ce să mai vorbim. Un „preot“ unitarian spunea în 2006 că Învierea lui Hristos este doar o legendă, inventată de „oamenii simpli“ ai vremii, decepționați de moartea Mântuitorului.
Unitarienii sunt atât de departe de Duhul Crucii, semn sub care a stat, la propriu și la figurat, poporul român încât e înfiorător să te gândești. Despre ce continuitate istorică mai putem vorbi în condițiile astea? E mai degrabă continuitatea cu etapa comunistă, singura în care prim-miniștrii nu-și făceau cruce. Diferența majoră este că atunci n-o făceau din oportunism, dar acum n-o fac din convingere.
Ce mesaj transmite poporul român în anul 2019: că e mult mai profitabil să fii membru al unor cercuri strâmte, al unor minorități cât mai îndepărtate de duhul majorității, pentru a conduce… majoritatea. Vă închipuiți un ortodox la conducerea Poloniei sau un musulman la putere în Bulgaria?
Culmea e că acești doi lideri nu sunt reprezentativi nici pentru P.N.L., pentru că majoritatea liberalilor sunt etnici români.
Nu am nimic cu protestanții, chiar sunt mulți cu care colaborez foarte bine, vorbesc doar din punct de vedere simbolic: dintre toți protestanții, se puteau găsi măcar doi români. Dar nu s-au găsit: unul e neamț (nu, este sas, iar sașii pentru nemți sunt ca țiganii pentru noi! – n.n., V.I.Z.), ălălalt e ungur.
În afară, mesajul e și mai clar: românii se disprețuiesc pe ei înșiși și pe caracteristicile lor atât de mult încât se lasă conduși de străini complet diferiți de ei.
Și nici n-am pomenit de românul Hellvig de la S.R.I.!
Nu trebuie să fii P.S.D.-ist pentru a observa, în ceea ce privește Guvernul Orban, aceste patru aspecte, zic eu foarte importante:
1) Numirea Violetei Alexandru, unul dintre stâlpii rețelei Soroș în România, susținătoare fățișă a homosexualității și opozantă a Referendumului pentru Familie la Ministerul care se va ocupa de… familie.
2) Numirea lui Cătălin Predoiu la Justiție, cel care a inițiat îmblânzirea pedepselor pentru pedofili și abuzatorii de copii în Codul Penal, acum 10 ani. Și asta în anul în care au izbucnit cazurile Alexandra și Sorina, puternic suspectate de traficul de copii.
3) Numirea lui Florin Cîțu, implicat în atacul speculativ asupra leului din 2008, în care bănci precum ING, Bancpost și Unicredit au acționat în numele unor clienți internaționali precum JP Morgan, Morgan Stanley și Barclays. Dacă ar fi reușit, atacul ar fi îngropat zeci de mii de români prin creșterea dobânzilor cu credite în lei.
4) Numirea lui Bogdan Aurescu la Externe, creatorul partidului de buzunar PACT, una dintre cele mai radicale și progresiste grupări din politica internă, condusă de Sebastian Burduja, fostul om al Băncii Mondiale. Unul dintre organizatorii haosului din 10 august 2018.
Repet ceea ce spuneam și anterior: România nu mai există, statul român fiind capturat de grupuri care reprezintă interesele unor grupări minuscule și transformat în vârf de lance a progresismului. 
Majoritatea doarme liniștită!“

În timpul loviturii de stat din decembrie 1989, trăiam iluzia că vor veni vremuri mai bune. În timpul primului deceniu de după, încă mai speram că, poate, vor veni vremuri mai bune. În timpul ultimelor două decenii ne-am convins că ne-a lovit nenorocirea. Acum circulă încă o butadă: „– Care-i deosebirea dintre un pesimist și un optimist? – Pesimistul spune: Mai rău ca acum nu se poate… Optimistul spune: Ba se poate!“
Ar fi, într-adevăr, bine să ne trezim!
Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu,
8 noiembrie 2019, Ziua Sfinților Arhangheli Mihai și Gavriil