PSD și PNL și-au dat mâna pentru legalizarea steagului secuiesc

 
steag-secuiesc
 

Legea steagului secuiesc a fost adoptată, astăzi, aproape în unanimitate de către deputaţii noştri la insistenţa UDMR. Se pare că trăim un moment istoric, în care cei care reprezintă românii, fac favoruri minorităţilor.

Legea care va permite arborarea steagului secuiesc a fost votată covârşitor de Camera Deputaţilor, cu 275 de voturi favorabile, patru abţineri şi două “împotrivă” .

Astfel, această lege permite autorităților locale să arboreze steagul unității administrative respective pe instituțiile de stat. Prin urmare, de astăzi înainte, steagul secuiesc va putea fi arborat în județele din Transilvania cu majoritate secuiască.

Potrivit Articolului 1 din proiectul de lege, “fiecare unitate administrativ-teritorială poate supune aprobării Guvernului steagul propriu şi unic pe baza hotărârii autorităţii deliberative”.

Conform unor surse, premierul Victor Ponta şi liderul UDMR Kelemen Hunor au bătut palma pentru susţinerea legii încă din toamna anului trecut. Surprinzător e faptul că nu doar PSD a susţinut proiectul legislativ, ci şi PNL.

Legea steagului secuiesc urmează să ajungă pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea promulgării.

Proiectul de lege a trecut rapid de Senat în toamna anului trecut, fiind votată deşi nici măcar nu figura pe ordinea de zi.

În urmă cu două săptămâni, legea a intrat în dezbaterea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor care a avizat pozitiv propunerea.