Șoc total: CTP, lovitură cumplită pentru Klaus Iohannis, chiar înainte de alegeri. Ce a decis jurnalistul
De către George Barbu -18 noiembrie 2019
Facebook Twitter

Președintele Klaus Iohannis primește o lovitură neașteptată, chiar de la unul dintre susținătorii săi. Decizia jurnalistului Cristian Tudor Popescu vine în contextul dezbaterii electorale, la care Iohannis a covoncat mai mulți lideri de opinie din România.

CTP a anunţat că refuză să meargă la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis cu mai mulţi jurnalişti şi analişti politici.

„Dacă sunt invitaţii în albe trimise redacţiilor, atunci eu pot să revin asupra hotărârii mele”, a declarat jurnalistul, care a explicat faptul că e de părere că locul pentru dezbatere a fost ales în regulă, însă modul de selecţie al celor care pot merge şi pun întrebări lasă de dorit.

„Mi s-a spus că invitaţiile sunt nominale şi netransferabile”, a completat Cristian Tudor Popescu. Acesta a explicat faptul că invitaţia pe numele său a venit pentru că era considerat un reprezentant al Digi24, iar acesta e motivul pentru care televiziunea nu are încă niciun om care să fi fost de acord cu formatul dezbaterii.

Lista va fi finalizată astăzi

Alina Gorghiu a anunţat că lista cu cei care vor participa activ la dezbaterea cu Iohannis va fi finalizată în cursul zilei de luni, iar pe ea se află analişti politici, jurnalişti, politologi.

„Vom finaliza acest proces astăzi (de selectare a participanţilor la dezbaterea cu Iohannis – n.r.) şi vom face informarea oficială. Am pornit de la premisa că o dezbatere nu poate fi făcută cu 100 de oameni care adresează întrebări. Mi-aş fi dorit să putem genera un asemenea format, să existe 100 de jurnalişti, 200 prezenţi, fiecare dintre ei ar fi avut dreptul şi ar fi meritat să poată să facă acest lucru, din păcate ideea de dezbatere presupune un cadru mai aşezat, presupune un număr mai restrâns de participanţi, pentru că tocmai de aceea se cheamă dezbatere şi nu conferinţă de presă maraton. S-a făcut o propunere mai amplă la început, după care am încercat să facem o selecţie de analişti politici, jurnalişti, politologi, care să reprezinte toate curentele de opinie din societate, sau să acoperim o plajă cât mai largă. O să vedeţi lista finală şi o să vă convingeţi că sunt persoane care nu au parti-pris cu preşedintele Iohannis aşa cum a încercat PSD la un moment dat să sugereze. Sunt personalităţi din viaţa publică românească, care de-a lungul timpului au avut opinii pro sau contra Iohannis, pro sau contra mandatului său”, a spus Gorghiu, la Palatul Parlamentului, întrebată care au fost criteriile de selecţie a celor care vor participa activ la dezbaterea de marţi a lui Klaus Iohannis.

Potrivit acesteia, dezbaterea va dura două ore, iar în sală vor fi prezenţi toţi jurnaliştii acreditaţi la Palatul Cotroceni.