http://www.pi-news.net/2020/05/corona-und-crash-alles-zufall/ publicatie: „Politic Incorect” scoasa de -vezi jos linkul in albastru Mittelstandsinstitut Niedersachsen (Institutul clasei mijlocii) în Hanovra
Mesaje primite
x

rodica bratulescu
11:31 (acum 13 minute)
către eu, SC, Mihai

INCONTURNABIL !
Articol excelent, traducere mecanica .

http://www.pi-news.net/2020/05/corona-und-crash-alles-zufall/ publicatie: „Politic Incorect” scoasa de -vezi jos linkul in albastru Mittelstandsinstitut Niedersachsen (Institutul clasei mijlocii) în Hanovra fondat de Prof. Eberhard Hamer.

Inline image

Corona und Crash – alles Zufall?

Corona und Crash – alles Zufall?
Von PROF. DR. EBERHARD HAMER | Die Corona-Krise kam zur richtigen Zeit. Noch ist streitig,

CÂȘTIGĂTORI ȘI ÎNVINȘI DE CRIZĂ

Corona și prăbușirea – toate coincidența?
6 mai 202048
Când recesiunea devine palpabilă pentru toată lumea, oamenii vor striga din forța lor pentru vinovați. Apoi, cvartetul de panică Söder, Altmaier, Spahn și Merkel vor dispărea de pe scena politică mai repede decât adunaseră anterior puncte corona.
Facebook
stare de nervozitate
pinterest
De la PROF. Dr. EBERHARD HAMER | Criza coroanei a venit la momentul potrivit.

Încă se contestă dacă cauza epidemiei de coronă a fost introdusă de natură (lilieci) sau de la un laborator de bio-arme (Wutan?) Sau ca armă biologică a inamicilor Chinei. China însăși a izolat această boală relativ repede și a obținut o strângere asupra ei – deși cu măsurile coercitive ale unui stat dictatorial.

La fel de incert este cum, în ciuda izolării Wuhan, epidemia s-ar putea răspândi în întreaga lume în trei săptămâni și de ce majoritatea guvernelor au reacționat doar după câteva săptămâni prea târziu și apoi corectate din punct de vedere medical, din punct de vedere economic, dar fundamental greșite. Suedia a arătat că ambele erau inutile. Cine a declanșat panica în lume? Cine joacă pe cărți? Cine avea nevoie de aceasta drept scuză?

Flink alimentare
afișa
În orice caz, nu a existat niciodată un val de gripă care să poată fi dezvoltat cu o panică generală și cu un scenariu care să declanșeze astfel de reacții guvernamentale dramatice la nivel mondial și care ar putea fi aplicat fără rezistență cu cele mai mari consecințe și restricții la libertatea tuturor.

Dacă ceva care nu este controlat rar sau nu se întâmplă niciodată în economia globală, criza Corona care s-ar fi putut încheia în câteva săptămâni ar putea fi legată de prăbușirea economică globală care a izbucnit în același timp și de depresia economică globală care ne este în continuare.

Accidentul pieței bursiere care a izbucnit brusc în martie nu a fost întâmplător, dar a fost prevăzut de mult timp de către oamenii de știință. Dacă oferta de bani a crescut de patruzeci și șase de ori în 40 de ani, dar cantitatea de mărfuri a crescut doar de patru ori, aceasta înseamnă o creștere necontrolată a banilor cu bule financiare create de aceștia: bula bursieră, bule de obligațiuni, bule de datorii, bule derivate. Până și făptuitorii știau că această veșmânt nu va dura pentru totdeauna. Acesta este motivul pentru care au luat toate mijloacele ilegale, ilegale și nelegale de menținere a acestei bule în timpul mandatului lor, cum ar fi finanțarea de stat în SUA de către FED, în Europa de către BCE, uniunea monetară, uniunea de răspundere, uniunea datoriei și uniunea financiară din UE, salvarea ilegală a Falimente Grecia, Italia, Spania, Franța și altele

Câștigătorii celei mai mari bule financiare din istoria noastră au fost:

Băncile centrale (deși în prezent de către Curtea Constituțională Federală ar putea dezvolta cu bani nesatisfacuta artificială de la sarcina sa de a asigura monetară exemplu centrale economice și monetare au fost rechemați ).
Sindicatul financiar global, care a primit sume tot mai mari de capital de la băncile sale pentru a cumpăra materii prime din lume și a crea monopoluri, pentru a servi 200 de țări din întreaga lume cu împrumuturi nelimitate și pentru a le face să domine provinciile în dobânzi și rambursare a obligațiunilor.
Funcționarii sociali au reușit să distribuie beneficii din ce în ce mai mari de asistență socială între populație prin datorii în creștere pentru a-și menține puterea – cea mai mare redistribuire și bulă socială care a existat vreodată.
Creșterea lichidității a însemnat, de asemenea, creșterea cererii și vânzărilor pentru întreprinderi și creșterea profitului. Fără recesiune și presiunea concurențială crescută, companiile învechite și neprofitabile ar putea supraviețui, presiunea de a inova din partea companiilor și a economiilor a slăbit. Toată lumea a fost bine – prea bună pentru selecția grea a unei economii de piață.
În schimb, gospodăriile au fost câștigătoare și învingătoare. Boomul neîntrerupt le-a oferit o cerere excesivă de muncă și, prin urmare, să asigure locuri de muncă și creșteri ale salariilor.
Există însă și pierderi:

Gospodăriile au pierdut mai mult de 300 de miliarde de dobândă doar datorită ratei dobânzii zero, iar deprecierea treptată a banilor datorită creșterii sumelor de bani nu le-a permis resurselor gratuite să investească în active reale în timp util, la fel ca industria financiară și corporațiile.
Milioane de gospodării plus imigranți s-au obișnuit cu îngrijirile întregi prin beneficii sociale publice și erau sau nu mai erau dispuși să devină o societate de servicii.
În timp ce „bogații” au reușit să fugă la paradisurile fiscale cu câștigurile lor, statul redistribuitor în creștere a fost din ce în ce mai greu să acceseze cei mai performanți ai clasei de mijloc. Acum plătesc un procent net de 80% din impozitele și contribuțiile noastre la asigurări sociale, în timp ce clasa superioară a evitat evaziunea prin evaziune fiscală, iar clasa inferioară, cu tot mai multe prestații sociale, a putut să stabilească tranziția către „venitul de bază șomer” în detrimentul mijlocului.
În echilibru, capitalul internațional, clasa superioară și organismele publice au fost câștigătorii bulelor financiare, în timp ce gospodăriile private din clasele mijlocii și inferioare au fost pierderile.

Dacă accidentul corona a declanșat, dar nu a provocat accidentul economic, care sunt forțele interesate de acesta?

Faptul că epidemia de coronă a avut loc la nivel mondial, iar guvernele din întreaga lume (cu excepția Suediei) au ordonat apoi oprirea economică „din motive de sănătate” indică controlul mondial asupra acestui comportament suicid inerent din punct de vedere economic. După cum arată exemplul Suediei, o oprire economică nu ar fi fost necesară în ciuda crizei Coronei, dacă angajatorii și sindicatele ar fi putut fi obligate să ia măsuri de precauție în fabrici în loc să fie dictate de stat. Că guvernele din democrații nu au ales calea economiei de piață, ci aproape tot statul și pentru că măsurile coercitive globale au fost prescrise doar atunci când criza corona – ca și în Germania – a atins deja vârful, ar putea fi o influență centrală globală suspect în spatele ei.

Primele țipete de panică au venit de la Universitatea John G Hopkins, finanțată de Bill Gates, care de atunci a jucat ca lider pandemic și statistician central pentru întreaga lume. Împreună cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care este finanțată și de Bill Gates, dorește să aplice o cerință de vaccinare și etichetare la nivel mondial pentru toți oamenii, ceea ce ar însemna miliarde în afaceri pentru companiile Bill Gates (Microsoft și companiile farmaceutice).
Destul de ciudat, în legătură cu Corona, este necesară locația telefonului mobil al fiecărei persoane (ca în China) și cizelarea persoanelor pentru controlul lor pe tot parcursul vieții.
Nimeni nu ar fi crezut că oamenii aflați într-o democrație ar stabili voluntar jetoane de control. În acest sens, încercarea de a-i impune carantină pentru control a fost un test prealabil de succes.

Gates și înalta sa finanță alimentează din nou discuția despre banii digitali. Acest lucru ar distruge libertatea fiecăruia de la bani și i-ar face dependenți de bunăvoința unei bănci, indiferent dacă le acordă sau nu un cont pentru bani digitale și pentru cât timp. În plus, statul ar avea ocazia să devalorizeze banii digitali prin intermediul unui mouse, adică pentru a efectua cea mai simplă formă de reformă valutară.
De asemenea, orchestra de panică, la care mass-media de stat și presa sponsorizată de stat au votat încă de la jumătatea lunii martie, este, de asemenea, neobișnuită. 70 la sută din toate comunicatele de presă tratează criza Corona și conjurează pericolele sale sau că populația trebuie să respecte acum toate ordinele producătorilor de panică. Tot aici, calea continuă să ofere sprijin financiar din partea fundațiilor Soros și Gates către mass-media.
În toate țările, criza corona a dus la o creștere a puterii guvernamentale și centrale. Niciodată nu ar fi existat asemenea restricții de libertate și o astfel de economie de comandă fără panică! Este discutabil dacă statele vor da înapoi puterea centrală atât de ușor câștigată. În general, de la Corona a existat o tendință politică spre centralizare.
Acest lucru se observă în special în UE, care abia a fost împiedicat să folosească Eurobonduri, dar care a obținut indirect o partajare a datoriilor. Și cu acordul său verde, a lansat o taxă centrală a UE ca o cale consistentă către o uniune financiară și datorie. Apropo, a făcut liniștit casele sărace corupte din Europa, Macedonia de Nord și Albania în țări candidate și beneficiare de subvenții permanente. Centralizarea UE continuă cu ajutorul Coronei. De asemenea, se folosește prăbușirea. Italia, Spania și Franța erau deja falimentate și acum doresc să-și finanțeze gospodăria cu cadouri UE sub pretextul reconstrucției viitoare, pe cheltuiala Germaniei.
Deci, criza coroanei nu s-a potrivit doar cu unii actori din lume, ci ar putea fi chiar utilă.

Mai presus de toate, sistemul internațional de finanțare înaltă care se confruntă cu prăbușirea sistemului monetar global a găsit un vinovat pentru prăbușirea monedei și a crizei economice cu criza Corona. Statele au pus deja la dispoziție băncilor și corporațiilor de finanțare înaltă sume de neimaginat; Statele Unite două trilioane de dolari, 750 miliarde de euro UE și Germania 820 miliarde de euro, etc. Deci finanțele internaționale înalte își pot restructura finanțele la cheltuieli publice înainte ca ajustarea generală majoră a deflației la inflația galopantă și reforma valutară distruge bogăția restului populației.

Deja (de la Corona), proprietarul Amazon (Jeff Bezos) și-a mărit averea prin criza Corona cu 20 la sută.

Consecințele?

După criza Corona, există cea mai mare depresie economică globală cauzată de producătorii de panică ale marilor afaceri și politici de oprirea inutilă a întregii economii ale lumii. Exemplul Suediei arată că o astfel de măsură totală nu era deloc necesară. De asemenea, a venit prea târziu, și anume abia după apogeul crizei Corona. Acum, nu numai că a avut loc recesiunea, dar, în același timp, s-au suportat cele mai mari miliarde suplimentare de datorii pentru a depăși înghețarea economică auto-provocată prin intermediul cadourilor bănești nonsensice, în special băncilor și corporațiilor – practic dublarea prejudiciului.

Vocile sunt din ce în ce mai puternice, ceea ce acuză guvernul nostru laic de a intra în panică că a fost solicitat impasul economic și că a afectat pe fiecare persoană mai mult ca oricând. Dacă toată lumea poate simți recesiunea acum, oamenii vor striga din forța lor pentru vinovați. Apoi, cvartetul de panică Söder, Altmaier, Spahn și Merkel vor dispărea de pe scena politică mai repede decât adunaseră anterior puncte corona.

Cu toate acestea, corona și criza economică globală ne vor schimba economia și societatea pe termen lung. Dacă multe lucruri nu vor fi așa cum au fost până în martie a acestui an, va trebui să tolerăm consecințele libertății și ale economiei care au scufundat într-o industrie financiară mondială nechibzuită și în funcționarii politici ai acesteia .

În toate crizele, oamenii au fost nevoiți să plătească întotdeauna factura. Acum este rândul nostru.

Prof. Eberhard Hamer.Prof. Eberhard Hamer.
PI NEWS autor prof. Dr. Eberhard Hamer (născut la 15 august 1932 în Mettmann) este un economist german. Concentrația sa este pe întreprinderile mijlocii. În anii ’70 a fondat Mittelstandsinstitut Niedersachsen (Institutul clasei mijlocii) în Hanovra și a publicat peste 20 de cărți pe tema companiilor mijlocii. Hamer a primit Crucea de Merit pe panglica Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania în 1986. Coloana sa apare o dată pe săptămână pe PI-NEWS.