maria dakhel
6 aprobate

mariadakhel@gmail.com
178.138.98.63

 

 

În răspuns la nicu bar cohen.

Ieromonahul Savatie Bastovoi, un ortodox considerat puțin mai ”nonconformist” de catre BOR, dar iubit de crestinii din Romania, a facut un comentariu in grupul de pe facebook, Antiparenting, la adresa papei si a modului teatral in care isi manifesta smerenia. Era vorba despre spalarea picioarelor unor pelerini, cred…
Mai mult ca sigur a fost pus la index de catre politiile Vaticanului ascunse printre ” oițele” ortodoxe. Mai ales ca este si creativ. Creativii sunt periculosi pentru poliții. Ies din tipare. Devin oi negre. Nu se supun si lumineaza mintile celorlati. Se pot revolta impotriva egalizatorilor. A taietorilor de aripi si a celor ce ne vor pe toti egali si roboti. Identici, cântând la unison osanale.
Ca sa fiu si eu pusa la index de catre slugile slugilor, nefiind asa de mare si periculoasa ca ieromonahul Savatie, o sa comentez modul teatral in care papa si-a binecuvantat aplaudacii si aclamatorii din Romania. A mangaiat pe cap si a binecuvantat cohorte ordonate si bine dresate de tigani curati si parfumati. A lesinat Romania de incantare! Papa e bun! Papa e mare! Papa e tata, e Dumnezeu!😀 Si circ, si curcubee, si pupat Piata Independentei. Zaharul topit nu e miere!
Numai ca…stim cu totii cum traiesc unii tigani si in Romania, si la periferiile Romei.
Românii ca românii ! Fac ce faceau si cand Ceausescu mergea in vizita pe la CAP-urile cu vaci costelive. Ascundeau vacile slabe si transportau in locul lor vaci de rasa si grase.
Asta inseamna a-ti fura singur caciula. Pe cine pacalim? De ochii cui jucam teatru?
Savatie Basovoi a trait si el, ca si noi, ” binefacerile” comunismului. Si-a povestit experienta in mai multe carti. Una se numeste ” Fuga spre campul cu ciori”. Ateu fiind ca tatal lui, a fugit la inceput spre campul cu ciorile care pozau in porumbei. Comunismul, ca si capitalismul, a fost o cioara ce poza in porumbelul pacii, bunăstării si fericirii.
A ales pana la urma calea bunicului, preot. Se cheama ca a fugit din campul cu ciori cautand porumbelul.😀
Asta este calatoria noastra initiatica prin lume. Fugim de dracu si dam peste tatal lui. Vrem la Dumnezeu si dam peste tot felul de binevoitori care alearga dupa noi ca sa ne fericeasca si sa ne spele picioarele.
Eu, una, ma spal singura pe picioare si inteleg prin smerenie altceva decat papa: uimirea in fata frumusetilor Creatiei. Sunt mică!
Circul de tip faraonic, cu care alegorice si multa smirna si tamaie pare ceva suprarealist. Creatia este fireasca. Circul nu are ce cauta in lumea Lui Dumnezeu.