Dormim sau ne trezim? Viitorul nostru depinde de asta

Mesaje primite
x

SC contact@incorectpolitic.com

22:21 (acum 49 de minute)

către euDan„glas
Alexandru Inspirație

Incorect Politic
Iulie 20, 2020

Dormim sau ne Trezim?

Dormim sau ne Trezim?

 

Ion s-a trezit înfricoșat, totul părea atât de real.

Visase că era izolat. Camera mică i se părea ca o cochilie de melc. După 730 de zile, în iulie 2022, singurul divertisment era televizorul încastrat în perete, care era și singura sursă de informații, evident oficiale.

Pe ecran apare Digi24, prezentând efectele pandemiei asupra economiei euroatlantice.

România stă mai bine ca jumătate din state, având o scădere economică de 33%. Spania are o scădere de 46%, iar Elveția, care stă cel mai bine, are o scădere de 23%.

Privind după gratiile de la geam, Ion vede perechea de milițieni staționați în cartierul de carantină, măturând împrejurimile cu priviri vigilente și bastoane în mâini.

Tresare, ecranul afișează imagini cu clădiri mari în paragină, halele întreprinderilor falimentate, străzi publice neîngrijite, zeci de oameni ai străzii adăpostindu-se sub un pod. Cu un țiuit, imaginea se întrerupe și apare președintele României la pupitru, privind teleprompterul și rostind mecanic:

Dragi cetățeni ai României, mă bucur să vă transmit câteva vești bune, în ciuda vremurilor grele care ne încearcă. Aceste vremuri au fost grele pentru fiecare dintre noi.

Am făcut atâtea sacrificii, gândiți-vă la copiii care au fost adăpostiți în centrele de carantină, despărțiți de familiile care nu se mai pot întreține. Gândiți-vă la românii care au pierdut atât de multe slujbe, a trebuit să strângem cureaua pentru a nu pierde mai multe vieți omenești acestui dușman invizibil, virusului ucigaș. Dacă ne oprim acum, tot efortul din acești aproape trei ani a fost degeaba. Este nevoie de măsuri pioniere, vizionare și ferme pentru a nu permite epidemiei să facă mai multe victime.

Abolirea banilor lichizi a avut efecte pozitive împotriva răspândirii epidemiei, dar nu este destul. Guvernul lucrează la un pachet de salarizare digitală universală pentru a permite celor destituiți să își asigure traiul. Certificatele digitale epidermice au fost implementate la circa jumătate din populație, fapt ce a permis supravegherea electronică directă pentru fiecare cetățean certificat, măsură ce a redus coeficientul de răspândire a epidemiei.

Acum, abia acum, în toamna anului 2022, am primit confirmarea că vaccinul anti coronavirus a fost testat și aprobat de Organizația Mondială a Sănătății în colaborare cu specialiști și experți din toate țările membre, coroborate cu studiile de specialitate. Nici în acest an nu vom sărbători Crăciunul la biserică, nu putem să ne asumăm riscuri inutile.

Dragi români, ne aflăm într-un moment de cumpănă pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.

S-au făcut prea multe sacrificii ca acest vaccin să fie opțional, dacă nu îl face toată lumea, exercițiul de până acum a fost degeaba și boala va scăpa de sub control.

Este bine să ne fie frică, frica ne protejează, frica până acum ne-a ținut în siguranță.

Teama este cel mai bun prieten al nostru. El ne va ajuta să trecem cu bine și peste această provocare.

Incepând cu 1 Noiembrie, vaccinul va fi administrat, în prima fază, prin intermediul autorităților locale, fiecărui cetățean certificat epidermic, urmând apoi a fi administrat și celorlalți cetațeni într-o ordine determinată de aplicația Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Am semnat decretul prezidențial care impune prezența obligatorie la domiciliu pentru această perioadă, în vederea vaccinării.

Împreună vom învinge coronavirusul. Conformați-vă pentru a fi în siguranță. „

*

– Bă Gheorghe, îți zic că m-am trezit speriat. Trebuie să ne dăm seama ce ni se întâmplă și să acționăm până nu îi prea târziu. E înfricoșător, dar dacă nu ne învignem frica, o să ajungem mai sclavi ca pe vremea lui Stalin, ceva fără precedent în istorie.

– Bă Ioane, te uiti la prea multe filme. Crezi tu că se vor întâmpla toate astea din visul tău? Nu se vor întâmpla.

– Nu din prima, dar îi vor convinge ușor. Adică bă Gheorghe, credeai în decembrie 2019 că se va întâmpla ce s-a întâmplat în 7 luni de atunci?