Covid 19 diagnosticat în fals

2021-07-28T11:29:24+03:0028 iulie 2021|Textele altora|

CDC anunţă că testul RT-PCR nu va mai fi utilizat pentru diagnosticarea COVID-19

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 26 iulie

CDC anunţă că testul RT-PCR nu va mai fi utilizat pentru diagnosticarea COVID-19
Călin Rechea

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a anunţat recent că va retrage cererea de autorizare pentru utilizare în cazuri de urgenţă a testului RT-PCR în scopul detectării SARS-CoV-2.

Comunicatul de presă a apărut în 21 iulie 2021 în secţiunea Division of Laboratory Systems (DLS) de pe site-ul instituţiei şi poate fi consultat la adresa https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html

Utilizarea testului RT-PCR a fost aprobată de Food and Drug Administration (FDA) în februarie 2020, iar aprobarea a fost menţinută în ciuda unor studii bine fundamentate privind eficienţa testului, mai ales din punct de vedere al numărului foarte mare de cazuri fals pozitive, consecinţă a utilizării unui număr extrem de ridicat al ciclurilor de amplificare a materialului viral (n.a. vezi articolul „Testul RT-PCR prezintă erori fatale şi nu poate fi utilizat pentru detectarea SARS-CoV-2”, BURSA, 17.12.2020).

În literatura de specialitate se arată că numărul ciclurilor de amplificare este invers proporţional cu prezenţa materialului viral în eşantion, adică un număr mai mic Ct (Cycle threshold) indică o prezenţă ridicată a virusului.

Tot în decembrie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că utilizarea testului RT-PCR poate conduce la un număr mare de cazuri fals pozitive (n.a. vezi articolul „OMS avertizează că aplicarea RT-PCR poate conduce la un număr mare de cazuri fals pozitive”, BURSA, 21.12.2020)

În documentul de la OMS se arată că „principiul de proiectare al RT-PCR arată că pacienţii cu un nivel ridicat de virus circulant (încărcare virală) vor avea nevoie de puţine cicluri de amplificare pentru detectarea virusului şi astfel valoarea Ct va fi scăzută”.

După această întârziere nepermisă, care a oferit autorităţilor „oportunitatea” de a stimula panica din jurul pandemiei prin exagerarea numărului de infectări, CDC arată că după 31 decembrie 2021 laboratoarele de testare trebuie să folosească metode alternative.

„CDC oferă această notificare prealabilă laboratoarelor clinice pentru a avea timp suficient pentru a selecta şi implementa una dintre numeroasele alternative autorizate de FDA”, se mai arată în comunicatul de presă, care include şi trimiteri către metodele autorizate de diagnosticare de pe site-ul FDA, precum şi către o sinteză a performanţei metodelor moleculare autorizate de FDA.

„CDC recomandă laboratoarelor clinice şi locaţiilor de testare care au utilizat testul RT-PCR să aleagă şi să înceapă tranziţia către un alt test COVID-19 autorizat de FDA”, se mai arată în comunicatul de presă, unde se recomandă şi „adoptarea unor metode combinate, care pot facilita detectarea şi diferenţierea SARS-CoV-2 şi a virusurilor gripale”.

Adică se recunoaşte oficial doar acum că testul RT-PCR nu făcea diferenţa dintre SARS-CoV-2 şi celelalte virusuri gripale?

Atunci cum rămâne cu pandemia globală? A existat sau a fost alimentată în alte scopuri?

Iar apoi, cum rămâne cu încrederea în „ştiinţă”? Va fi nevoie de un vaccin şi pentru a menţine această încredere în rândul unei populaţii care este tot mai aproape de punctul saturaţiei cu minciunile sfruntate ale „autorităţilor”?

Despre metodele combinate de testare, CDC spune că „pot facilita testarea continuă atât pentru gripă cât şi pentru SARS-CoV-2 şi pot economisi atât timp, cât şi resurse pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul gripal”.

„Laboratoarele şi locurile de testare ar trebui să valideze şi să verifice testul selectat în cadrul propriilor dispozitive înainte de a începe testarea clinică”, este recomandarea din finalul comunicatului de presă al CDC.

Oare nu ar trebui ca o astfel de recomandare să vină şi de la autorităţile noastre, în condiţiile în care o autoritate recunoscută la nivel global tocmai a recunoscut că testul RT-PCR nu este bun pentru detectarea SARS-CoV-2?

2 Comments

 1. Vasile Voinea 29 iulie 2021 la 8:13 pm - Raspunde

  Ce a omis să precizeze reporterul de la Bursa, în legătură cu utilizarea în regim de urgență a testului RT-PCR:
  1) CDC-ul din SUA recomandă în același comunicat să se utilizeze pe viitor teste duale, etc. (atât pentru COVID-19, cât și pentru gripa de tip A, B). Ce s-a întâmplat de i-a apucat brusc obiectivitatea?
  Pe românește, de la anul, lumea care e foarte bolnavă (de la vaccinare) și care va fi diagnosticată, nu va muri de covid sau vaccin, ci din cauze naturale … de gripă (sic!).
  Să dea Domnul să nu fie situația așa de neagră cu vaccinații, cum au prevestit-o Prof. Luc Montanier, Prof. Sukharit Bhakdi, Prof. Wolfgang Wodarg, Prof. Dolores Cahil, Dr. Mike Yeadon și alții.
  2) Tot în SUA CDC-ul recunoaște că nu s-a izolat și identificat SARS-COV2-19, după metoda standard pentru izolarea și identificarea unui patogen (adică postulatele Koch-Rivers)
  https://www.drrobertyoung.com/post/cdc-now-admits-no-gold-standard-for-the-isolation-for-any-virus.

  Dacă se recunoaște oficial că nimeni nu a reușit să izoleze virusul, cum naiba au făcut unii vaccin pentru asta, iar alții au propus teste de identificare?

 2. Pixelu Albastru 28 iulie 2021 la 11:43 am - Raspunde

  Tot din presă aflu că Geiț a achiziționat o companie care fabrică teste rapide. O fi având vreo legătură cu renunțarea la testele PCR!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top