CD
575 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

Stire menita sa dea sperante desarte celor loviti de facturile la energie.
Au uitat sa precizeze ce mananca aceste alge, ele nu se pot multiplica si trai fara a consuma ceva.

Costul culturii algelor este mai scump decat costul petrolului.
Cam asa spune si Wikipedia:
„… Criza energetică și criza alimentară mondială au aprins interesul pentru algacultura (cultivarea algelor) pentru producerea de biodiesel și alți biocombustibili folosind terenuri improprii pentru agricultură. Printre caracteristicile atractive ale combustibililor pentru alge se numără faptul că pot fi cultivați cu un impact minim asupra resurselor de apă dulce, pot fi produși folosind soluție salină și ape uzate, au un punct de aprindere ridicat și sunt biodegradabili și relativ inofensivi pentru mediu dacă sunt vărsați. Algele costă mai mult pe unitate de masă decât alte culturi de biocombustibili din a doua generație din cauza costurilor mari de capital și de exploatare, dar se pretinde că produc de 10 până la 100 de ori mai mult combustibil pe unitate de suprafață.
În 2017, Synthetic Genomics și ExxonMobil au raportat o descoperire în cercetarea comună a biocombustibililor avansați. Descoperirea a fost că au reușit să dubleze conținutul de lipide (de la 20% în forma sa naturală la 40-55%) într-o tulpină de Nannochloropsis gaditana modificată genetic. Pe de altă parte, Solazyme, Sapphire Energy și Algenol, printre altele, au început vânzarea comercială a biocombustibilului de alge în 2012, 2013 și, respectiv, 2015.
Până în 2017, majoritatea eforturilor au fost abandonate sau schimbate în alte aplicații, rămânând doar câteva.
În mai 2022, oamenii de știință de la Universitatea din Cambridge au anunțat că au creat un colector de energie pentru alge, care folosește lumina naturală a soarelui pentru a alimenta un mic microprocesor, alimentand inițial procesorul timp de șase luni, apoi a continuat să funcționeze timp de un an întreg. Dispozitivul, care are aproximativ dimensiunea unei baterii AA, este un recipient mic cu apă și alge verzi albastre. Dispozitivul nu generează o cantitate uriașă de putere, dar poate fi folosit pentru dispozitivele Internet of Things, eliminând nevoia de baterii tradiționale, cum ar fi bateriile litiu-ion. Scopul este de a avea mai mult o sursă de energie ecologică care să poată fi utilizată în zone îndepărtate.
Există în mod clar o cerere pentru producția durabilă de biocombustibil, dar dacă un anumit biocombustibil va fi utilizat nu depinde în cele din urmă de durabilitate, ci de eficiența costurilor. Prin urmare, cercetarea se concentrează pe reducerea costurilor producției de biocombustibil algelor până la punctul în care poate concura cu petrolul convențional. …”
Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Algae_fuel