Geopolitica Coronavirus I – interviu cu Valérie Bugault

1 aprilie 2020 Strategika

Géopolitique du coronavirus I – entretien avec Valérie Bugault – Strategika
Au cœur d’une crise mondiale inédite par son ampleur, Strategika vous propose l’éclairage d’analystes et de pens…

În centrul unei crize globale fără precedent în scara sa, Strategika vă oferă o perspectivă a analiștilor și a gânditorilor recunoscuți în domeniul lor de expertiză. Ne-am adresat fiecăruia cu o serie de întrebări care se referă la diferitele aspecte ale acestei adevărate crize de civilizație, precum și la repercusiunile politice, geopolitice și sociale ale acesteia.

Primul care ne răspunde este Valérie Bugault.

Valérie Bugault este doctor în drept privat de la Universitatea Panthéon-Sorbonne și avocat. Din 2009, și-a încetat activitățile de avocat pentru a se dedica diseminării către public a rezultatelor numeroaselor sale lucrări de cercetare. Astăzi este analist geopolitic (economic, juridic și monetar) și lector. Subiectele sale de cercetare sunt instituțiile – naționale și internaționale – bani, afaceri, drept și funcționarea economiei globale.
Ea este autorul a patru cărți, publicate recent în edițiile Sigest :
– „Din nou spiritul legilor și a monedei,“ co-scris cu regretatul Jean Remy, publicat în iunie 2017
– „Noua companie“, publicat în iulie 2018
– „Motivele ascunse ale tulburării lumii”, colecție de articole, publicată pe 30 martie 2019
– „Mâine în zori … reînnoire”, publicată în septembrie 2019

Strategika – Citim o mulțime de elemente contradictorii în funcție de diferitele surse de informații disponibile sau în conformitate cu opiniile profesioniștilor din domeniul sănătății. Care crezi că este realitatea reală a acestei pandemii?

VB: După cum o spune foarte bine prietenul nostru Lucien Cerise, trebuie să distingem între realitatea sensibilă din lumea reală și narațiunea faptelor difuzate.

Iată, verbatim, ce spune el:

„În Franța, și mai pe larg în Occident, criza de sănătate a coronavirusului prezintă un caz practic de inginerie socială și guvernare prin haos. Găsim aceeași structură ca și cu „amenințarea teroristă”: un amestec de realitate și ficțiune, combinat cu două stratageme binecunoscute care sunt 1) pompierul piromaniac și 2) triunghiul Karpman. În legătură cu amestecul real / ficțiune, subliniat în ultima sa carte a profesorului Raoult – care devine discipolul ocazional al lui Jean Baudrillard: partizanii „tot realului” greșesc, partizanii „tuturor ficțiunii” greșesc. Exemplu: doar pentru că „versiunea oficială” a crizei coronavirusului este falsă nu înseamnă că nu există epidemie; în mod similar, nu se datorează faptului că „versiunea oficială” a atacurilor teroriste este falsă, că atacurile nu au loc. Evenimentele au loc și narațiunea explicativă este falsă, nu evenimentele în sine. Analiza crizei actuale relevă, de asemenea, aplicarea tehnicilor pompierului piromaniac și a triunghiului Karpman, adică executor / victimă / salvator de jocuri de rol. Autoritățile au lăsat stăpânirea situației de criză sau chiar o ajută să se instaleze, voluntar sau involuntar. În realitate, puterea ocupă așadar locul incendiarului, deci călăul. Apoi, după ce criza este instalată și în derulare, puterea se prezintă ca salvatorul, care, prin urmare, ne va salva de criza pe care el însuși a instalat-o în mod sigur, ca un pompier care ar stinge focul după s-au aprins discret. ” Analiza crizei actuale relevă, de asemenea, aplicarea tehnicilor pompierului piromaniac și a triunghiului Karpman, adică executor / victimă / salvator de jocuri de rol. Autoritățile au lăsat stăpânirea situației de criză sau chiar o ajută să se instaleze, voluntar sau involuntar. În realitate, puterea ocupă așadar locul incendiarului, deci călăul. Apoi, după ce criza este instalată și în derulare, puterea se prezintă ca salvatorul, care, prin urmare, ne va salva de criza pe care el însuși a instalat-o în mod sigur, ca un pompier care ar stinge focul după s-au aprins discret. ”

Analiza crizei actuale relevă, de asemenea, aplicarea tehnicilor pompierului piromaniac și a triunghiului Karpman, adică executor / victimă / salvator de jocuri de rol. Autoritățile au lăsat stăpânirea situației de criză sau chiar o ajută să se instaleze, voluntar sau involuntar. În realitate, puterea ocupă așadar locul incendiarului, deci călăul. Apoi, după ce criza este instalată și în derulare, puterea se prezintă ca salvatorul, care, prin urmare, ne va salva de criza pe care el însuși a instalat-o în mod sigur, ca un pompier care ar stinge focul după s-au aprins discret. ” voluntar sau involuntar. În realitate, puterea ocupă așadar locul incendiarului, deci călăul. Apoi, după ce criza este instalată și în derulare, puterea se prezintă ca salvatorul, care, prin urmare, ne va salva de criza pe care el însuși a instalat-o în mod sigur, ca un pompier care ar stinge focul după s-au aprins discret. ” voluntar sau involuntar. În realitate, puterea ocupă așadar locul incendiarului, deci călăul. Apoi, după ce criza este instalată și în derulare, puterea se prezintă ca salvatorul, care, prin urmare, ne va salva de criza pe care el însuși a instalat-o în mod sigur, ca un pompier care ar stinge focul după s-au aprins discret. ”

Ne confruntăm cu un fel de disonanță cognitivă globală, deoarece fenomenele cu care ne confruntăm primesc una sau mai multe explicații parțiale (în cel mai bun caz), explicații contradictorii și / sau eronate care nu permit accesul intelectual la întregul fenomen. În realitate, metodologia urmată de acoperirea acestei crize de coronavirus este similară cu cea care ne este impusă, în general, pentru a ghida procesele intelectuale: secvențiere (din moment ce cuvântul este acum la modă) sau sfărâmarea cunoașterii , un fel de Fordism aplicat la întreaga scară a cunoașterii. La aceasta se adaugă un alt fenomen de fragmentare și izolare a populațiilor: cercurile medicale frecventează puține sau deloc alte cercuri, fiecare rămânând în propriul său pătrat de însăși organizarea societății. Astfel, descoperirile și viața pe care unii o duc sunt aproape ermetice cu concluziile și viața pe care o duc alții, singurele lor puncte de contact fiind calea lor de consum (directă sau indirectă).

Astfel, primim retururi de la profesia medicală, altele de la organizații internaționale, altele din diferite țări ale lumii. Alte surse de informație sunt inerente structurării propriului nostru guvern (decret, legi …), alte surse de informații provin încă din așa-numitele mass-media independente care contrazic parțial sau complet sursele anterioare …

În sfârșit, pentru a vedea clar, este necesar și suficient să restabiliți ordinea, adică este necesar să se acorde prioritate și contextualizarea fenomenelor; această ierarhie trebuie să fie încă relevantă.

În ordine avem: aspectul puțin pregătit al unui virus în China, țară care cunoaște istoric această tipologie de virus. Apoi, o serie de alarmisti de stiri sub forma unui masacru. Apoi, desigur, virusul se răspândește pe suprafața globului, în timp ce aflăm că Banca Mondială (pe care nu o mai prezint) a planificat, începând cu 2017, „salturi specifice pandemiei”. Apoi, o litanie de țări afectate și nenumărate populații limitate la, se presupune, luptă împotriva răspândirii virusului. În timp ce „morții” se înmulțesc, iar serviciile spitalicești se sufocă literalmente sub acest aflux de oameni pentru a detecta sau trata.

Toate acestea au loc într-un context geopolitic foarte specific în care puterea economică chineză, acum matură, s-a aliat puterii militare ruse pentru a contracara hegemonia americană și Co.

Ceea ce nu se spune în acest tabel este totuși esențial: SUA și aliații săi nu au fost guvernate de la începutul secolului XX (cel puțin) guvernate de ceea ce eu numesc un fenomen politic, care reprezintă interes comun, dar printr-un cartel de afaceri condus de principalele bănci globale de investiții care au sediul central de la Oliver Cromwell la City of London. În realitate, statele occidentale nu mai există pentru că au fost privatizate atunci când controlul monedelor lor a căzut în mâna unor bancheri privați, ceea ce explică, în Europa, apariția instituțiilor europene, care sunt doar formalizări politica acestei capturi a regulilor de organizare a popoarelor prin interese private.

Dacă doriți să țineți cont de toate aceste elemente, apare o imagine destul de clară.

În acest tabel, pe de o parte, apare un virus foarte contagios, care devine periculos atunci când se instalează în plămâni și tractul respirator. Pacienții, în acest stadiu, nu au aproape niciun virus în organism și devine inutil să aplici tratamentul recomandat de profesorul Didier Raoult, așa cum el însuși acesta indică foarte clar. În afară de aceste cazuri de complicații care, aparent, nu sunt atât de rare, virusul menționat este relativ inofensiv, produce simptome mai mult sau mai puțin enervante, dar nu aduce în joc prognosticul vital al pacienților infectați. Didier Raoult, profesor francez, specialist de renume mondial în virologie și infectiologie, a emis ipoteze de lucru care au fost confirmate de specialiștii chinezi că au fost nevoiți să trateze virusul și de un profesor senegalez (pr. Seydi) care a fost nevoit să se confrunte cu virusul Ebola și care este recunoscut, ca atare, ca autoritate de vârf în domeniul său. Tratamentul recomandat nu este scump (deoarece brevetele foarte vechi au căzut în domeniul public); nu este eficace 100% depinzând, în special, de administrarea tardivă sau nu. Este esențial ceea ce este important să ne amintim.

În cealaltă parte a mesei, avem medici stipendiați (cel mai la modă în prezent este sulfuroasa Karine Lacombe care face furori pe valurile mari și este multi stipendie a lobby-urilor farmaceutice), precum și toate aparatele de stat și corpurile constituit (Inserm …), toate legate, direct sau indirect, de lobby-urile farmaceutice care s-au dus până la creneluri pentru a descalifica activitatea eminenților specialiști descriși mai sus. Nu mai vorbim de faptul că campania prezidențială a lui Macron a fost parțial finanțată de Big Pharma.

În plus, ating doar pe scurt, deoarece lista ar fi într-adevăr prea lungă, toate deciziile politice actuale luate în opoziție deschisă cu obiectivul oficial de reducere a epidemiei, care trec prin clasificare la începutul anului 2020 a unui medicament de vânzare fără vânzare, care a fost otrăvitor de zeci de ani, prin refuzul de a acorda autorizații administrative cercetătorilor care oferă teste pentru detectarea infecției cu coronavirus, prin refuzul ajutorului oferit de industriași pentru fabricarea de respiratoare … Să adăugăm la aceasta, pentru a completa imaginea, deconstrucția metodică a serviciului de sănătate publică, de la lichidarea stocurilor de materiale până la restricțiile paturilor și ale personalului spitalului, agravată de la președinția Sarkozy.

Această criză de sănătate dezvăluie astfel adevărații actori politici ascunși în spatele liniei statului! Putem vedea, astăzi mai bine decât ieri, că statul este legat de interese private care recomandă remedii foarte costisitoare, chiar ineficiente, în așteptarea viitorului vaccin obligatoriu. Pe linia de sosire pentru a câștiga palma de cocos a contractelor publice și private pentru comenzi masive de vaccinuri: Johnson & Johnson, care a anunțat în 31 martie că va fi gata să-și testeze primul vaccin în septembrie 2020! Alte laboratoare rămân, în mod evident, în funcție de fondul viitorului vaccin …

Există însă două lucruri de știut. În primul rând, toate vaccinurile produse rapid s-au dovedit istoric ineficiente și chiar dăunătoare sănătății umane. În al doilea rând, este foarte puțin probabil ca un vaccin împotriva unui virus presupus mutant, cum ar fi coronavirusul. Această problemă se agravează prin faptul că boala Covid-19 implică mai multe tulpini diferite, una dintre ele fiind în continuare împărțită în mai multe variante.

În concluzie, dacă autoritățile publice doreau cu adevărat să reducă epidemia, ar decide să trateze, cu cel mai mic cost, în plus, un maxim de oameni în amonte, așa cum susțin dr. Raoult și alți mari specialiști din întreaga lume. Această etapă a tratamentului medical preventiv masiv este măsura exactă a onestității guvernului francez.

Cu alte cuvinte, dacă guvernul ar fi cinstit, nu ar lua opțiunea dilatativă actuală de a pune toate obstacolele la locul lor, astfel încât oamenii să nu fie tratați masiv în conformitate cu recomandările pr. Raoult; în timp ce măsurile de izolare care vizează populațiile locale cele mai normalizate devin din ce în ce mai riguroase, chiar dacă aceste măsuri exclud populațiile rebele situate în zone fără legi și lagărele de migranți.

În plus, trebuie menționat că guvernul francez, care, de asemenea, recent, la recomandarea ONU, a golit masiv și prematur închisorile prizonierilor de drept comun (care a făcut obiectul unui comunicat de presă oficial al profesioniștilor din sistemul judiciar ), va pedepsi cu închisoare infractorii multi-repetiți care vor fi depășit timpul de mers zilnic autorizat, care le-ar fi depășit perimetrul de mers autorizat sau care vor fi uitat să-i lase să treacă …

Realizăm două lucruri aici:

Că voința declarată de a proteja populațiile ascunde o voință neobișnuită de a le pune în șoc și de a le monitoriza masiv;
Acea anarhie socială în curs de dezvoltare este organizată conștiincios de autoritățile publice în sine, sub falsul pretext al opririi unei epidemii.
Strategika – precedă această pandemie o prăbușire economică și sistemică?

Peste 3 miliarde de oameni sunt chemați să se limiteze la lume. Pentru prima dată în istoria sa, umanitatea pare să reușească să se coordoneze într-un mod unitar în fața unui inamic global comun. În ce te inspiră această situație?

Strategika – precedă această pandemie o prăbușire economică și sistemică?

Peste 3 miliarde de oameni sunt chemați să se limiteze la lume. Pentru prima dată în istoria sa, umanitatea pare să reușească să se coordoneze într-un mod unitar în fața unui inamic global comun. În ce te inspiră această situație?

Această pandemie va forța umanitatea să adopte un guvern mondial, așa cum a recomandat Jacques Attali în timpul pandemiei gripei A în 2009? Tot în 2009, Jacques Attali a explicat că „Istoria ne învață că umanitatea evoluează semnificativ doar atunci când îi este cu adevărat frică”. În ce te inspiră această idee?

VB: Într-adevăr, mai multe informații arată că existența unei pandemii a fost prevăzută, ca să nu spunem așteptată, de un anumit număr de instituții și personaje, în fruntea cărora putem cita, pell mell, fundația Bill și Melinda Gates, Centrul John Hopkins pentru Securitatea Sănătății, Forumul Economic Mondial, OMS, Banca Mondială, Jacques Attali, revista „The Economist” (anii 2019 și 2020) … Cu britanicul Gordon Brown care sună deschis crearea unui guvern mondial pentru a face față acestei pandemii coronavirus.

Așa că o facem la nivel global, sau global, dacă preferați, în fața unei situații fără precedent în istorie, în care un grup mic de oameni, ascuns în spatele anonimatului capitalului și instituțiilor internaționale și condus de unii bancheri privați, se organizează șochează sau profită de șocuri pentru a-și avansa agenda globală de control politic asupra lumii prin instituirea unui „guvern mondial”.

Pentru a realiza acest guvern mondial, este necesar să fi dezvoltat anterior, în rândul persoanelor în general și în rândul liderilor politici în special, sentimentul nevoii de reglementare a evenimentelor la scară globală. O pandemie este într-adevăr fenomenul care răspunde cel mai bine la acest tip de nevoie. Din start, putem și trebuie să suspectăm manipularea.

În plus, este din ce în ce mai evident că acest coronavirus rezultă din combinația, ajutată, a doi viruși naturali, combinație care, din păcate, s-ar fi scurs din unul sau mai multe laboratoare. Probabil că nu vom cunoaște niciodată cursul real al evenimentelor care au dus la răspândirea acestui tip de virus.

Apoi, și datorită omogenizării răspunsului politic adus acestei crize de sănătate de către diferite țări, este absolut necesar ca cetățenii victimați să-și sporească vigilența și să stea în gardă, deoarece manipularea devine evidentă în contextul Privatizarea pe scară largă a statelor.

Cu toate acestea, nevoia copleșitoare de a discrimina informațiile primite nu poate fi intensificată. Așadar, personal, nu cred că ar trebui să punem răspunsul politic chinez și răspunsul politic al țărilor europene la același nivel.

Pe de o parte, nu trebuie uitat faptul că China, actualul adversar victorios la hegemonia economică a blocului vestic sub egida NATO, a fost prima țară atacată de acest virus.

Pe de altă parte, liderii chinezi au acuzat public GI-urile americane în răspândirea virusului pe teritoriul lor.

În sfârșit, trebuie amintit că în SUA, în cursul anului 2019, au avut loc două evenimente extrem de importante care pot fi ușor corelate:

Un fel de epidemie pulmonară gravă fusese pusă pe spatele producătorilor de țigări electronice și
Un laborator (Fort Detrick) a trebuit să fie închis (Trump tocmai a ordonat recent redeschiderea acestuia pentru a lupta împotriva coronavirusului!), În vara anului 2019, din cauza unor scurgeri.
Devine destul de admisibil să ne imaginăm că consecințele acestei scurgeri de material bacteriologic, intenționat sau nu (nu vom ști niciodată), au fost susținute artificial de lobby-ul puternic al tutunului – ceea ce i-a permis eliminarea unui concurent inofensiv fugit, dar amenințător (industria țigărilor electronice) – cu binecuvântarea oficialilor guvernamentali care au evitat răspunderea publică.

În plus, trebuie să se țină cont întotdeauna că guvernele oficiale sunt privatizate, dar chiar și în acest scenariu, există o mulțime de oameni care lucrează zilnic în aceste structuri și care nu sunt ei înșiși corupți. Astfel, chiar și în cazul unei scurgeri bacteriologice dintr-un laborator secret, nu putem fi siguri că această scurgere este voluntară; infiltratorii și cei aflați sub ordinele directe ale puterilor financiare ar fi putut foarte bine să organizeze aceste scurgeri fără știrea colegilor lor.

Mai mult, aș dori să revin la existența laboratoarelor de cercetare bacteriologice secrete. Trebuie să se înțeleagă că problema este pusă în aceiași termeni în care a apărut deja în domeniul armelor nucleare: multe țări au în mod legitim astfel de laboratoare, fără să existe nicio problemă de a le folosi în scopuri ofensive. . De asemenea, multe țări au și au arme nucleare, în timp ce foarte puține le-au folosit în scopuri ofensive. De asemenea, știm de multă vreme înclinația puterilor anglo-saxone și a afiliaților acestora de a viza populațiile civile, care, de fapt, nu au niciun fel de importanță și ar prefera să fie considerate ca fiind supranumerare (vezi Orientările din Georgia, opera „Clubului Romei”,

După câte știu, puterea chineză nu a folosit niciodată bomba nucleară sau nicio altă armă de distrugere în masă într-o manieră jignitoare. Pe de altă parte, SUA și afiliații săi nu mai au dovezi care să demonstreze capacitatea lor de a folosi acest tip de armă pentru a viza, în special (a devenit un fel de specialitate) populația civilă.

Odată ce aceste cerințe sunt explicate și contextul restaurat, devine posibil să răspundeți la prima întrebare.

Într-adevăr, închiderea oamenilor sănătoși aduce o oprire brutală economiei țărilor. În funcție de perioada de închisoare, aceste țări, în special atunci când sunt datorii, le va reveni foarte greu. Această renaștere va trebui, în mod evident, să fie însoțită de o chestionare a funcționării lor interne. În plus, beneficiile abundent de trompete ale globalizării economice, care au făcut ca fiecare țară să fie dependentă de celelalte, primește, de asemenea, o negare imensă a acestei crize de sănătate, care face vizibilă destituirea industrială extremă a așa-numitelor țări dezvoltate, care nu mai sunt autosuficient în orice. Putem deduce într-adevăr, fără riscul de eroare, că va exista un „înainte de criza coronavirusului” și un „după criza coronavirusului”.

Suntem colectiv pe o linie de creastă și lucrurile se pot balansa, în funcție de capacitatea de reacție a cetățenilor, fie în sensul globalismului integral cu guvernul mondial, fie în cel al preluării politice a țărilor de către resortisanții lor .

Strategika – Cum vedeți evoluția pandemiei și consecințele politice și sociale ale acesteia în săptămânile și lunile următoare?

VB: Fie cetățenii vor renunța la frică, fie vor reflecta și vor înțelege că frica este ea însăși alimentată într-o manieră controlată de către liderii lor care iau toate deciziile care permit coronavirusului să se răspândească în siguranță, sau mai degrabă, ușor. Astfel, aceștia refuză accesul populației la îngrijiri și medicamente utile pentru a conține procesul de contaminare, în timp ce pun oamenii în închisoare suficient de mult pentru a le putea impune – este vorba despre implementarea „servituții voluntare” – un viitor vaccin miracol. Acest vaccin, pe lângă prețul său financiar, va fi, fără îndoială, completat cu săruri de aluminiu (care a devenit adjuvant obligatoriu), mesager rna (ceea ce va face posibilă efectuarea, in vivo și pe scară largă, de experimente genetice pe genom. umane)

Această etapă a vaccinării obligatorii va fi absolut decisivă pentru asigurarea globalizărilor (bancheri, mari farmacii și alții) control direct asupra populațiilor. Fiecare persoană trebuie să se supună sancțiunii de a avea acces la toate mijloacele de subzistență retrase. Este specificat aici că, din cauza colapsului economic, există o temere puternică că mijloacele de subzistență nu vor fi în niciun fel legate de munca productivă individuală, ci mai degrabă de o subvenție universală primită de la statul păpușă în întregime, la îndemâna puteri financiare.

Strategika – Există o soluție politică pentru situația pe care tocmai ați descris-o și ce formă credeți că ar putea lua?

VB: Este necesar să pornim de la principiul firesc că fiecare problemă are o soluție numai pentru a fi bine pusă. În cazul de față, desigur că există soluții politice pentru această problemă, aș spune chiar că singurele soluții favorabile sunt de natură politică în sensul propriu al termenului. Cu alte cuvinte, numai o preluare politică a organizării statelor de către resortisanții lor poate duce la un rezultat favorabil pentru populații. În caz contrar, vom asista la înclinarea generală dorită de oligarhia supranațională către un guvern mondial în mâinile puterilor financiare, populațiile fiind sortite să fie mult reduse și apoi înrobite, pentru partea care va fi supraviețuit.

În activitatea mea, am explicat cum societatea ar putea fi reorganizată pentru a deveni cu adevărat politică, adică astfel încât resortisanții statelor să poată deveni actori cu drepturi depline în alegerile politice ale țării lor. Este suficient să consultăm partea „Reînnoirea instituțională”, aflată la pagina 278 și în urma lucrării mele „Motivele ascunse ale tulburării lumii”, publicată în martie 2019 de edițiile Sigest. Nu voi reveni aici la acest subiect, care necesită dezvoltări prea lungi. Aceste evoluții pot fi ocazia unui nou interviu pentru Strategika?

Strategika – Cum faceți legătura dintre criza actuală de domeniul dvs. de expertiză și de domeniul dvs. de cercetare?

VB: Într-adevăr, această criză este legată de activitatea mea din mai multe puncte de vedere. Am menționat mai sus problema instituțională a organizării statelor. Dar într-adevăr nu este singura legătură. Cealaltă legătură foarte importantă se referă la evoluțiile actuale ale monedei mondiale.

Am explicat deja de nenumărate ori că Brexit, care se poate felicita în aparență, a fost inițiat de bancherii orașului pentru a avea toată libertatea de acțiune, fiind eliberat de greutatea instituțională a UE, pentru a gestiona schimbarea monedei mondiale.

După cum prevedea Keynes în secolul trecut, dolarul, sub dubla capacitate a monedei naționale și mondiale, nu a fost, din start, viabil din punct de vedere economic. Astfel, sfârșitul său previzibil ar putea fi programat. Prima etapă a fost decorelarea sa de la standardul aurului, în timp ce cea de-a doua etapă, la care asistăm în direct, este decorrelarea sa din standardul petrolului care a reușit standardul aurului.

În prezent, majoritatea țărilor din lume sunt convinse de inutilitatea păstrării dolarului ca monedă de rezervă internațională. Însuși Trump întreprinde acțiuni, deoarece tocmai a luat măsuri pentru fuziunea Fed și Departamentul Trezorerie, cu scopul de a crea, pe modelul Yuan și Renmibi, două tipuri de dolari: un dolar intern și o monedă în dolar care va circula pe piețele internaționale. Resetarea monetară se apropie rapid. Astfel, o monedă mondială viabilă, controlată de bancheri inutil să spună, va putea să apară în curând, sub forma unui coș de valute, care va circula complet dematerializat.

Nu voi detalia aici – pentru că evoluțiile ar fi prea lungi – escrocheria bancară inițială a constat în identificarea banilor cu un bun material (inițial un metal prețios) din comerț. O întreagă poveste, pe care o povestesc în cartea mea, co-scrisă cu bancherul Jean Rémy, intitulată „Din noul spirit al legilor și banilor”, publicată în iunie 2017 de edițiile Sigest.

Aș adăuga că sfârșitul dolarului ca monedă internațională este condiția sine qua non a unei monede mondiale viabile, cel puțin în conformitate cu criteriile economice și monetare de funcționare impuse de bancherii internaționali. Cu toate acestea, sfârșitul dolarului valutar mondial presupune sfârșitul hegemoniei imperiului american. În consecință, devine ușor de înțeles că anumiți membri decizionali ai acestui imperiu s-au opus violent și încă se opun violent acestui proiect care va duce la dispariția situației lor dominante. Această parte a liderilor americani rebeli poate fi descrisă ca un patriot, sunt oameni care au fost implicați în mod deschis în dominația lumii de către americanii înșiși. În schimb, cei mai răi dușmani ai lor interni sunt globaliști apatri,

Această distincție, esențială pentru înțelegerea corectă a lucrurilor, între lideri patrioți și lideri apatrizi există și în China și Rusia, unde, de exemplu, guvernul civil pare a fi condus de susținătorii globaliștilor apatri, în timp ce armata pare să fie în mâinile liderilor. patrioți, Putin alăturându-se celor două facțiuni opuse. În ceea ce privește China, trebuie să avem în vedere curățarea considerabilă care a avut loc de-a lungul anilor, inclusiv în cele mai înalte organe de conducere, pentru a curăța aparatul de stat al elitelor convingătoare, care pot fi legate de liderii apatri ședinți la City of London. Această opoziție între liderii patriotici și convingători există și în țări precum Iranul.

Astfel, în această luptă geopolitică, structurată în jurul întrebărilor legale de organizare a circuitului de comandă, nu mi se pare că nu se dobândește nimic pentru ambele părți. Este totuși posibil să prezicem că victoria ar fi copleșitoare pentru patrioți, cu condiția ca aceștia din urmă să se alieze cu poporul lor și nu încearcă să-i domine, așa cum a fost instilat de ei de foștii aliați compratori.

Nimic nu putea rezista alianței dintre liderii patriotici și populațiile locale. Tocmai această alianță se teme de puterile globaliste. Trebuie menționat, în această privință, că măsurile restrictive de libertate ordonate de diferitele guverne pentru a combate răspândirea coronavirusului se opun acestei alianțe naturale care ar permite succesul patrioților asupra globaliștilor. Vedeți că lucrurile nu sunt simple … și că, în mod hotărât, această „pandemie de coronavirus” este oportună pentru a sprijini strategia globaliștilor atunci când se aflau într-o situație slabă …

Pe de altă parte, această pandemie permite deschideri neașteptate în chestionarea generală a strategiei globaliste. Încă este necesar să ai curajul să profite de această oportunitate. Îmi voi încheia prezentarea spunând că în prezent cărțile sunt în mâinile populației civile: acestea din urmă au, în sfârșit, un fenomen unic în istorie, posibilitatea de a-și revendica destinul; ceea ce înseamnă, foarte precis, că acestea au posibilitatea de a restabili guvernele politice în locul actualului ersatz în întregime în mâinile puterilor financiare. Oamenii vor avea ceea ce merită: vor primi, dacă sunt de acord să își asume responsabilitatea – în schimbul puținului curaj – de fructe extrem de benefice … dar o vor accepta? Există întrebarea … Profit de acest text pentru a aduce un omagiu muncii de structurare politică realizată, în Franța, de către vestele galbene constituente, care au înțeles și anticipat pe deplin această problemă fundamentală.

În sfârșit, legile naturale, atât de urâte de globaliști, preiau și lucrurile vor intra în ordine: fie luptăm colectiv pentru a supraviețui colectiv, fie nu luptăm colectiv și va fi sfârșitul civilizației și libertății , inclusiv cea a vieții și a morții.

[Mesaj trunchiat] Afișează tot mesajul