Myr Mur

14 oct. 2021, 23:31 (acum 1 oră)

către greereMarianaVasileDorelpontaeudr.nicaremusdogarumacovei
–– Forwarded Message ––
From: Viorica Aiorgulesei <viorica.aiorgulesei@gmail.com>
Sent: Thursday, October 14, 2021, 01:58:42 PM GMT+3
Subject: „Ce se petrece este complet nebunesc”
https://yogaesoteric.net/ce-se-petrece-este-complet-nebunesc-profesorul-christian-perronne-si-cercetatoarea-anne-marie-yim-despre-politica-de-vaccinare-anti-covid-i/

„Ce se petrece este complet nebunesc”. Profesorul Christian Perronne și cercetătoarea Anne-Marie Yim despre politica de vaccinare anti-covid (I)

Profesorul Christian Perronne: Politica covid este „complet stupidă” și „lipsită de etică”

UK Column a reușit recent să-l intervieveze pe profesorul Christian Perronne, expert francez în domeniul vaccinurilor, pe tema vaccinurilor covid-19.

Profesorul Perronne este șeful departamentului medical al Spitalului Raymond Poincaré din Garches, spitalul didactic al Universității din Versailles – St. Quentin, lângă Paris. A fost șeful departamentului universitar de boli infecțioase și tropicale începând din 1994 încoace, dar a fost demis din această funcție acum câteva luni. Este membru al Centrului de cercetare biomedicală din Franța – Institutul Pasteur, unde a absolvit (cursurile de) bacteriologie și virologie și unde a funcționat ca director adjunct al Centrului Național de Referință pentru Tuberculoză și Micobacterii, până în 1998.

A prezidat numeroase comitete de sănătate de la vârf, inclusiv Comitetul francez de specialitate pentru boli transmisibile și Consiliul Superior pentru Sănătate Publică (acronim francez: HCSP), care consiliază guvernul cu privire la politicile de sănătate publică și politicile de vaccinare. Nu este anti-vaccin, a stabilit politicile de vaccinare din Franța vreme de mulți ani și a prezidat Grupul Național de Consultare privind Vaccinarea, cunoscut și sub numele de Comitetul Tehnic pentru Vaccinare (CTV).

Profesorul Perronne a fost și vicepreședintele Grupului consultativ european al Organizației Mondiale a Sănătății. La nivel național, în Franța, a prezidat Colegiul Didactic pentru Boli Infecțioase și Tropicale (CMIT), Federația pentru Boli Infecțioase (FFI, pe care a cofondat-o), Consiliul Superior pentru Igienă Publică (CSHP) și Consiliul Național Medical pentru Îngrijiri de sănătate, Agenția pentru Siguranța Produselor (ANSM, anterior AFSSAPS), care evaluează riscurile pentru sănătate ale medicamentelor și este singura autoritate de reglementare a cercetării biomedicale din Franța. Până în 2013, a fost membru al Consiliului științific al Institutului francez de cercetare în microbiologie și boli infecțioase (IMMI / INSERM).

În pofida cunoștințelor și a experienței extinse a profesorului Perronne în ceea ce privește bolile transmisibile, vaccinurile și politica privind vaccinurile la nivel național și guvernamental în Franța, el a fost rapid cenzurat pentru că a vorbit despre subiectul vaccinurilor covid-19, despre pretinsa lor eficacitate și despre riscurile identificabile ale acestora. Pe scurt, a fost marginalizat profesional, reputația i-a fost atacată și opiniile profesionale i-au fost cenzurate.

Prin urmare, suntem încântați să-i putem oferi acestui om curajos și foarte bine informat, posibilitatea de a-și exprima opiniile și preocupările profesionale în fața publicului nostru atât din Marea Britanie, cât și din întreaga lume, prin intermediul acestui interviu video de importanță crucială.

Profesorului Perronne i s-a alăturat dr. Anne-Marie Yim, care ne-a acordat cu amabilitate acest interviu. Anne-Marie este ea însăși foarte calificată pentru a vorbi despre vaccinuri și efectele lor în organism, după ce a lucrat ca expert în cercetarea proteinelor și a răspunsului imun, în cadrul industriei farmaceutice și a vaccinurilor. (…)

Încurajăm publicul să împărtășească interviul video și transcrierea lui cât mai mult posibil, astfel încât cât mai mulți oameni să poată înțelege preocupările critice legate de vaccinurile covid-19. Facilitând înțelegerea acestor aspecte, sperăm să ajutăm cât mai mulți oameni să facă o alegere pe deplin informată în decizia lor de a accepta sau respinge vaccinul covid-19. (…)

Transcrierea interviului din UK Column cu profesorul Christian Perronne și dr. Anne-Marie Yim, iulie 2021

Brian Gerrish: Bun venit tuturor telespectatorilor și ascultătorilor emisiunii Column din Marea Britanie! Ne face plăcere să avem alături de noi doi distinși experți care ne vor vorbi despre subiectul covid-19 și despre politica de vaccinare pe care o vedem desfășurându-se în Regatul Unit, în Franța și în întreaga lume.

În primul rând, aș dori să-i urez bun venit Annei-Marie Yim. Eu și Anne-Marie am mai discutat anterior, așa că este o plăcere să o revedem. I se va alătura în această seară profesorul Christian Perronne și cred că vom avea o discuție extrem de bună.

Deci, Anne-Marie, mulțumesc că ni te-ai alăturat. Te rugăm să vorbești puțin audienței despre experiența ta profesională și calificările tale.

Anne-Marie Yim: Bună ziua și mulțumesc celor de la UK Column pentru că m-ați primit în seara aceasta împreună cu profesorul Perronne! Este un privilegiu extraordinar pentru noi, ca cetățeni francezi, să ne putem adresa publicului britanic.

Numele meu este Anne-Marie Yim, sunt cetățean francez și m-am născut în Cambodgia. Am un doctorat în chimie organică, în proteine peptidice, de la Universitatea din Montpellier, care este acum Institutul Biomoleculelor Max Mousseron. Am făcut studii post-doctorale în proteomică, care se ocupă cu identificarea proteinelor de membrană, la Universitatea din Michigan, sub conducerea profesorului Samir Hanash, un cunoscut expert în acest domeniu. De asemenea, am lucrat cu profesorul Joseph Holoshitz abordând procesul de inflamație în artrita reumatoidă.

Am, de asemenea, un master în proprietate intelectuală și din 2018 studiez legea privitoare la ingineria brevetelor (pregătirea aplicațiilor pentru brevete), la CEIPI din Strasbourg. De asemenea, am lucrat ca inginer de brevete aici în Luxemburg, dar un timp foarte scurt, pentru că nu-mi plăcea mediul.

Apoi mi-am început propria structură în 2018 și sunt, practic, profesor de științe și limbi străine pentru copii, de la școala primară până la liceu și mai mult, până la universitate.

Brian Gerrish: Îți mulțumesc foarte mult, Anne-Marie. D-le profesor Perronne, bine ați venit la UK Column! Este minunat să vă avem împreună cu noi! Vă rog doar să ne spuneți câte ceva despre dvs., despre experiența dvs. profesională și înțeleg, de asemenea, că, din moment ce ați vorbit împotriva unor politici guvernamentale oficiale privind covid-19 și vaccinările, ați fost cenzurat și împiedicat să vorbiți.

Christian Perronne: Vă mulțumesc foarte mult pentru invitație. Sunt profesorul Christian Perronne. Lucrez la un spital universitar lângă Paris, la Universitatea din Versailles. Am fost șeful departamentului pentru boli infecțioase de la sfârșitul anului 1994 încoace, dar am fost concediat din această funcție acum câteva luni din cauza declarațiilor mele publice.

Incomodez guvernul pentru că am lucrat pentru diferite guverne, atât de dreapta, cât și de stânga, iar timp de cincisprezece ani am fost președinte al multor comisii, [inclusiv] al Consiliului Superior pentru Sănătate Publică, care consiliază guvernul cu privire la politicile de sănătate publică și politicile de vaccinare. Am fost și vicepreședintele unui grup de experți al OMS pentru regiunea europeană.

Așadar, am fost implicat în gestionarea mai multor epidemii și pandemii, cu diferite guverne, iar când am văzut cum a fost gestionată epidemia din februarie-martie 2020, am fost uimit. Am văzut că (ce se petrece) este complet nebunesc. De aceea am vorbit în mass-media, iar acum sunt cenzurat de mass-media.

Brian Gerrish: Acest aspect ne aduce la esența problemei. Cred că este important să spunem publicului: în primul rând, nici dumneavoastră, nici Anne-Marie Yim nu sunteți anti-vaccin. Ați dori să ne spuneți mai multe despre poziția dvs. în acest sens?

Christian Perronne: Nu sunt anti-vaccin din moment ce am stabilit politicile de vaccinare pentru Franța mulți ani. Dar problema este că produsele pe care ei le numesc „vaccinuri” pentru covid-19 nu sunt chiar vaccinuri. Aceasta este problema mea.

Brian Gerrish: Putem merge puțin mai departe? Dacă nu sunt vaccinuri, cum le-ați numi?

 

Christian Perronne: Poate modificatori genetici; nu știu exact termenul potrivit din punct de vedere științific. Dar când injectezi ARN mesager pentru a produce o cantitate imensă de proteină spike, un fragment al virusului SARS-CoV-2, nu poți controla procesul. Și problema este că în celulele umane știm că ARN s-ar putea întoarce în ADN [(re)transforma și integra în ADN, n.n.].

În mod normal, trecerea este de la ADN la ARN – acest aspect poate fi puțin dificil de înțeles pentru marele public – dar poate merge și în direcția inversă, deoarece avem în cromozomii noștri, în genomul nostru, gene din ADN-ul nostru care provin din retrovirusuri, gene de origine animală de secole sau milenii în urmă, iar acestea pot codifica enzime care pot transforma ARN-ul și în sens invers.

Deci, știm acum (este oficial publicat) și găsim acum în genomul uman secvențe de ADN corespunzătoare ARN-ului virusului. Aceasta este dovada că ceea ce spuneam într-o scrisoare deschisă în decembrie [2020], arătând faptul că este periculos să se injecteze aceste produse, s-a confirmat acum. Și toate guvernele continuă! Din punctul meu de vedere este o mare greșeală.

Brian Gerrish: Anne-Marie, vă putem pune aceeași întrebare? Dacă, în principiu, nu sunteți împotriva vaccinării, cu ce anume ne confruntăm?

Anne-Marie Yim: Experții în virologie și cei care lucrează în domeniul vaccinurilor spun că nu este un vaccin, deoarece, de obicei, atunci când aveți un virus – de exemplu, gripa, etc. – luați virusul și îl distrugeți cu formaldehidă sau cu raze ultraviolete (procesul se numește atenuarea virusului), astfel încât să fie inofensiv. Apoi îl injectați, împreună cu ser fiziologic și, de obicei, cu un adjuvant, pentru a stimula sistemul imunitar. Aceasta este definiția unui vaccin. (…)

Dar, în acest caz, avem o secvență a unei gene – și este prima dată când se face așa ceva. Deci, în mod clar, în trupul dumneavoastră este injectat un material genetic. Și nu ar fi normal să fie etichetat „vaccin”, pentru că este înșelător. Deci, mulți oameni de știință spun că este o injecție genetică. De aceea, ei preferă să-i spună „o injecție”.

Brian Gerrish: Dle profesor Perronne, ce aș vrea să vă întreb – și întrebarea este pentru publicul larg, pentru oamenii care încearcă doar să-și continue viața și, dintr-o dată, iată că au avut loc aceste evenimente uimitoare – ce credeți că se petrece de fapt? Ce se face în jurul nostru în privința covid-19, a cerințelor unei pandemii și apoi a programului de „vaccinare”?

De ce au apărut dintr-o dată toate aceste efecte speciale, când – de mulți, mulți ani, desigur – în fiecare iarnă avem gripa și oamenii mor, dar nu au existat niciodată asemenea contra-măsuri extraordinare? Ce credeți că se petrece în jurul covid-19 și al programului de „vaccinare” și de ce?

Christian Perronne: Cred că ar fi necesar să puneți această întrebare politicienilor. Deoarece în istoria medicinei bolilor infecțioase nu s-a mai petrecut niciodată ca un guvern sau politicienii să recomande vaccinări sistematice pentru miliarde de oameni de pe planetă, pentru o boală a cărei rată de mortalitate acum este 0,05%Aceasta este o rată foarte scăzută a mortalității! Și îi înfricoșează pe toți că vine o așa-numită „variantă Delta” din India, când de fapt toate aceste variante sunt din ce în ce mai puțin virulente și știm acum că, în general, la populația care este inoculată cu acest așa-numit „vaccin”, la acești oameni apar variantele.

Așadar, nu înțeleg de ce politicienii și diferitele autorități din diferite țări solicită vaccinări în masă când boala este atât de ușoară. Și știm că peste 90% din cazuri sunt persoane foarte în vârstă. Și le putem trata: avem tratamente. Există sute de articole care arată că tratamentele timpurii funcționează: există hidroxiclorochină, azitromicină, ivermectină, zinc, vitamina D și așa mai departe – funcționează! Există articole publicate!

Deci, toate aceste produse, așa-numitele „vaccinuri”, sunt inutile, deoarece noi putem controla perfect epidemia. Și cel mai bun exemplu este în India: acolo avem un miliard și jumătate de oameni, în diferite state. În statele în care au tratat persoanele cu ivermectină, zinc, doxiciclină și vitamina D, epidemia a avut un ritm foarte scăzut și s-a terminat destul de repede. Dar în statele în care au interzis aceste tratamente cu antibiotice și antivirale care au efect asupra virusului și au promovat „vaccinul” și Remdesivir-ul (care provenea din Franța și Belgia, deoarece Remdesivir-ul era atât de toxic și ineficient, francezii și belgienii le-au trimis avioane încărcate cu Remdesivir indienilor!), în aceste zone din India unde s-au folosit „vaccinuri” și Remdesivir, epidemia a reapărut cu noi cazuri de mortalitate. Este dovada că, dacă tratăm devreme boala, putem avea succes, iar epidemia se va termina foarte repede.

În toate țările cu inoculare masivă a acestor produse (nu-mi place termenul „vaccinare”), vedem o recurență a epidemiei, cu noi cazuri de deces.

Mike Robinson: Dle profesor Perronne, aș vrea să aprofundez puțin mai detaliat despre hidroxiclorochină și ivermectină, într-o clipă, dar înainte să ajungem acolo, ați spus ceva în ultimul comentariu care ridică un semn de întrebare. Există, în prezent, o pandemie? Ceea ce ați spus sugerează că nu există. A existat vreodată o pandemie?

De asemenea, în ceea ce privește „variantele”: mass-media și politicienii insistă, încă o dată, foarte puternic – în emisiunile politice obișnuite de duminică dimineață – că „varianta Delta” și „variantele ulterioare” care urmează să apară vor avea un impact extrem de nefast asupra oricui nu este vaccinat în acest moment. Ei spun că iarna viitoare, „vaccinații” vor fi bine în general, dar cei nevaccinați vor avea o perioadă foarte grea.

Deci, există o pandemie, a existat vreodată o pandemie? De asemenea, ar fi cazul ca cei nevaccinați să se teamă de actualele „variante” existente și de „variantele” viitoare?

Christian Perronne: Exact invers! Persoanele vaccinate sunt cele expuse riscului noilor variante. În transmiterea (bolii), s-a demonstrat în mai multe țări că persoanele vaccinate ar fi nevoie să fie puse în carantină și izolate de societate. Persoanele nevaccinate nu sunt periculoase; persoanele vaccinate sunt periculoase pentru alții. Acest aspect a fost dovedit în Israel, unde cunosc și sunt în contact cu mulți medici. Au mari probleme acum în Israel: cazurile severe din spitale sunt dintre persoanele vaccinate. De asemenea, în Marea Britanie ați avut un program mai mare de vaccinare și există asemenea probleme.

De asemenea, „variantele” nu sunt foarte periculoase. Toate „variantele” față de anul trecut sunt din ce în ce mai puțin virulente. Aceasta este întotdeauna povestea bolilor infecțioase. În spitalul meu, în martie-aprilie 2020, întreaga clădire era plină de oameni cu covid-19: cincizeci de pacienți. Așa-numitele valuri: „al doilea”, „al treilea”, „al patrulea val” au fost foarte mici. Spitalele nu mai sunt pline. Dar în mass-media au spus că toate spitalele sunt pline de pacienți. Desigur, epidemia se desfășura, însă, „variantele” erau din ce în ce mai puțin virulente.

Vă amintiți în august 2020 când au spus: „«Varianta spaniolă» va ucide toată Europa!” – dar, până la urmă, nu a existat nicio problemă reală.
După aceea, au spus „Varianta britanică!”, iar apoi „Varianta Noua Zeelandă!” și „Varianta americană!” și „Varianta sud-africană!” și așa mai departe. Toate acestea sunt elemente care apar doar în mass-media. Nu au bază științifică. Varianta Delta” este de o virulență foarte scăzută. Dacă vă uitați la ratele oficiale ale bolii și ale decesului în Brazilia și India, care au fost ultimele două țări din lume cu transmitere activă a bolii, toate curbele sunt în coborâre. Și acum, s-a cam terminat în multe țări, din întreaga lume.

Totuși, sunt guverne care își obligă cetățenii să fie inoculați cu așa-numitele „vaccinuri” – iar în țările în care au făcut aceasta, odată ce epidemia a fost (deja) terminată, epidemia a reapărut și decesele au început din nou.

În Vietnam, de exemplu, au avut un succes uimitor! Doar câteva zeci de decese în mai mult de un an, (epidemia) s-a terminat, dar unul dintre miniștri a spus: „Trebuie să vaccinăm întreaga populație!”. Acum (inocularea) este aproape obligatorie, iar după începerea acestei campanii de vaccinare, epidemia a revenit și au apărut din nou cazuri fatale. Este dovada că aceste vaccinuri nu sunt un vaccin, însă, ele pot facilita reapariția bolii și a deceselor.

Mike Robinson: Într-adevăr, exact asta am văzut și în Marea Britanie, pentru că în octombrie-noiembrie [2020], am văzut un nou val care se apropia, care părea să atingă un platou și chiar să scadă din nou. Dar de îndată ce programul de „vaccinare” a început în jurul datei de 8 decembrie și a atins apogeul – la jumătatea lunii ianuarie am avut un vârf destul de mare – iar apoi în februarie și martie, acel vârf a căzut foarte abrupt. Graficul a fost foarte similar cu ceea ce s-a petrecut în 2020. Ceea ce s-a petrecut în 2021 a fost, potrivit politicienilor, „din cauza vaccinării”. Pare să lipsească orice considerație cu privire la ceea ce se petrece, în mod normal, într-un an cu gripă respiratorie.

Așadar, ați putea spune ceva despre asta și despre politica de închideri („lockdown-uri”) și „vaccinări”, dacă a fost cea corectă sau dacă imunitatea de turmă, cum s-a discutat inițial, ar fi fost o modalitate mai bună de a acționa în aceste condiții?

Christian Perronne: În ceea ce privește închiderile, avem acum dovada, prin comparație între multe țări din lume, că blocarea a fost complet inutilă, deoarece țările cu cele mai stricte politici de restricționare a libertăților civile și așa mai departe, cum ar fi Franța – Franța e campioană la suprimarea libertăților astăzi – au cele mai proaste rezultate din lume.

La sfârșitul lunii iunie 2020, eram [deja] capabili să analizăm letalitatea. Letalitatea este rata decesului din cazurile diagnosticate. Am putea vorbi, în al treilea rând [ca al treilea factor din ecuație], despre testele PCR – testele PCR nu sunt foarte fiabile – dar la acel moment, testele PCR nu erau disponibile, iar diagnosticul se baza pe medic, pe o tomografie computerizată a toracelui etc. și a fost un diagnostic bun și de încredere.

Franța a fost țara cu cea mai proastă situația din lume. Doar în Yemen a fost puțin mai rău decât în Franța, dar Yemenul este o țară în război, cu distrugerea sistemului de sănătate, unde spitalele au fost distruse. Imaginați-vă că Franța, care a fost evaluată în urmă cu zece ani de OMS drept cel mai bun sistem din lume, a avut cele mai proaste rezultate ale mortalității, ale letalității, din lume!

Nu ne putem baza cu adevărat pe statistici, în multe țări, deoarece cu testele PCR, care amplifică ARN-ul virusului atunci când există doar fragmente mici în acest tampon pe care îl puneți în nas, testele PCR sunt mult amplificate, așadar, avem multe, multe rezultate fals pozitiveDin august 2020 [până] acum, majoritatea așa-numitelor „cazuri pozitive” sunt cazuri fals pozitive. Așa că au inventat așa-numitul „al doilea val” și „al treilea val”. Desigur, epidemia nu se terminase; din păcate, au mai existat cazuri noi și oameni care au murit. Sunt de acord. Dar acum, cifrele nu sunt fiabile.

Anne-Marie Yim: Sunt de acord, pentru că testul PCR a fost pus în aplicare de un om de știință al cărui nume era [Christian] Drosten și s-a demonstrat că sărind peste 25 [cicluri] – dacă depășești mergând până la 45 sau 50 [cicluri], așa cum fac unele laboratoare – vei obține un rezultat 97% fals pozitiv și doar 3% cu adevărat pozitiv. Deci, aceste teste nu sunt de încredere.

De aceea, un medic, dr. Nathalie Eraud, a propus ca, în loc să se facă un test PCR, să se facă teste serologice. Adică, să se facă la nivelul plasmei dozarea anticorpilor neutralizanți [imunoglobulină G (IgG)] care sunt direcționați împotriva virusului covid. Acest test este mult mai fiabilDacă nivelul IgG este mare, înseamnă că ești protejat și nu ai nevoie de vaccinări. Asta este necesar să le spunem oamenilor: că sunt protejați.

Așa cum am mai spus, soția [profesorului] Adrian Hill, omul de știință care a inventat vaccinul AstraZeneca, a spus că nu putem ajunge la imunitatea de turmă prin vaccinare.

După cum cred că a spus OMS, imunitatea de turmă ar trebui să fie atinsă atunci când s-a vaccinat la 80% din populație – dar aceasta este doar o definiție legală, nu are nicio bază științifică. Prin urmare, ar fi normal să fie considerată nulă și neavenită. Nu ar fi cazul să se apliceNu se poate aplica. Imunitatea de turmă este specialitatea [profesorului] Dolores Cahill, imunolog, expertă în domeniu, care a spus că odată ce ai fost infectat și nu ai murit, adică, te-ai refăcut, sistemul imunitar înnăscut [începe] să genereze anticorpi pe viață. Limfocitele B din măduva osoasă dezvoltă anticorpi.

Există un studiu recent prezentat de un doctor thailandez din Germania, dr. Sucharit [Bhakdi]. El a prezentat câteva rezultate spunând că au dozat nivelul anticorpilor la persoanele care au primit prima și a doua injecție. S-a descoperit că nu este detectată imunoglobulina M, ci imunoglobulina G și A, ceea ce înseamnă că cei prezenți sunt anticorpii pe termen lung.

Dacă este prima dată când organismul intră în contact cu virusul, el va produce imunoglobulină M, care este primul răspuns. Dar dacă trupul tău cunoaște virusul, l-a memorat și îl recunoaște, atunci produci imunoglobulină G și A. Iar asta se petrece după prima și după a doua injecție! Acest aspect dovedește că am atins, deja, imunitatea de turmă.  [??????!!!!!!?????!!!!!]

 

Christian Perronne: Doar un comentariu pentru a completa ceea ce a spus Anne-Marie: era necesar să avem până acum teste serologice de încredere. Serologia este domeniul în care se ia o probă de sânge și se detectează anticorpii pe care corpul i-a produs împotriva unui virus, dacă ați avut boala cu săptămâni sau luni înainte. Problema este că niciun laborator din lume nu a dezvoltat un test serologic de încredere. Asta e teribil!

Medicul francez David Mendels a publicat [un articol] despre acest aspect, comparând mai multe teste serologice (aproximativ douăsprezece; nu-mi amintesc numărul exact) provenind din China, Germania, Franța și alte țări. Toate au fost evaluate de Institutul Pasteur din Paris, Franța. Majoritatea acestor teste au fost extrem de proaste. Nu au putut identifica corect numărul de anticorpi.

Cred că este teribil! Deoarece eu cred că de fapt, comunitatea științifică, [din pricina] unor conflicte de interese, nu a vrut să dezvolte teste serologice fiabile. Pentru că, dacă s-ar fi făcut aceasta, am fi putut vedea astăzi că majoritatea populației britanice, franceze, germane, spaniole etc. este acum imunizată. Însă, dacă s-ar arăta acest aspect, ar fi o mare problemă pentru comercializarea (vaccinurilor) de către companiile farmaceutice, întrucât nu ar putea să impună politica de vaccinare, deoarece eu cred că majoritatea oamenilor din Europa și din alte țări din întreaga lume sunt deja imunizați. Există imunitate de turmă.

Așa că au făcut tot ce au putut pentru a nu avea teste serologice fiabile, ceea ce pentru mine este un mare scandal.

Anne-Marie Yim: Ăsta e sabotaj.

Christian Perronne: Sabotaj, da.

(va urma)