REF: MCA001/12.08.2021/ ION COJA – HOLODOMOR
Catre Guvernul Romaniei
In atentia Dlui. Alexandru Muraru
Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Antisemitismului si a Negationismului
Stimate domnule Muraru,
Fiind prima data cand ma adresez dumneavoastra in mod direct, incep prin a va dori succes in indeplinirea responsabilitatilor care emana din functia cu care ati fost investit la inceputul anului prezent.
Domnule Muraru, adresez atentiei dumneavoastra situatia ignorata de prea mult timp si anume distribuirea in spatiul public, online, a unor opinii si materiale cu caracter pur antisemit si negationist.
Materialele respective sunt nu numai postate pe un blog notoriu ci si distribuite, pe email, catre persoane care nu le solicita. Autorul actelor care fac subiectul acestei scrisori deschise este Ion Coja.
Conf. Ion Coja este un personaj notoriu, care, de prea mult timp, publica fara nici o retinere si cu vadita satisfactie opinii care contravin realitatii istorice, bunului simt, cat si legislatiei in vigoare, legislatie adoptata pentru a pune capat fenomenelor de antisemitism si negationism precum cele generate, cu buna stiinta, in cazul nostru.
Asa cum puteti constata din o lectura rapida a materialelor publicate pe blogul “Ion Coja” (https://ioncoja.ro/), si din vizionarea materialele video postate online, Coja a transformat dezinformarea si alimentarea teoriilor conspirationiste, antisemite, negationiste, antisioniste, intr-o profesie pe care o practica nestingherit.
Mai recent, Coja a trimis catre zeci de destinatari, agentii media si alte persoane mai mult sau mai putin publice un email revoltator pe care il atasam la aceasta scrisoare.
Domnule Muraru, nu este prima data cand MCA Romania atrage atentia asupra toxicului fenomen Coja (purtator de mesaj si continuator al prof. Gheorghe Buzatu), un notoriu propavaduitor al antisemitismului si al negationismului in societatea romaneasca.
Ion Coja ofera o baza „stiintifica”, „temeinic argumentata” si prolifica celor infestati cu idei preconcepute despre evrei si despre tot ce are legatura (sau nu) cu ei (noi)! Activitatea sa nu trece neobservata si alimenteaza antisemitismul din Romania, o tara cu mult prea putini evrei pentru ca acest fenomen sa existe si sa se propage la nivelul actual.
Este un fenomen care, atat timp cat el este ignorat si lasat sa se manifeste liber, arunca in derizoriu toate declaratiile emise, in mod repetat si insistent, de autoritati, cu privire la “progresele inregistrate de Romania in lupta impotriva antisemitismului si a negationismului”.
Domnule Muraru, urmarind cu atentie activitatea dumneavoastra, nu am nici o indoiala ca impartasiti punctele de vedere ale MCA Romania, mai sus expuse. In acest context va rugam sa acordati atentia care se cuvine acestui subiect si sa dispuneti implementarea masurilor care se impun, conform legislatiei in vigoare.
Va multumesc anticipat pentru atentie.
Marco M KATZ
Founding Director