Referitor la participarea consilierului judeţean Aurel Bote la ceremonia de deschidere a reprezentanţei din Bruxelles a unui ţinut din România care nu există, fiind o invenţie de marketing în scopul susţinerii autonomiei pe criterii etnice a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, Asociaţia „Noi Românii” solicită Partidului Naţional Liberal să-l excludă din partid pentru a-i înceta de drept mandatul de consilier judeţean.

Românii nu au votat Alianţa Românească pentru ca domnul Aurel Bote, prin prezenţa sa, să legitimeze acţiunile ilegale, anticonstituţionale şi antiromâneşti ale UDMR.

Cerem cu fermitate conducerii Organizaţiei Judeţene Covasna a PNL să nu se mai ascundă după cuvintele „am avut o discuţie cu domnul Bote, recomandându-i cu fermitate să nu ia parte la deschiderea Biroului. Aurel Bote poate vizita birourile europarlamentarilor PNL de la Bruxelles, muzee şi alte obiective, dacă tot s-a dus pe banii CJ acolo”, afirmate de preşedintele Marius Obreja, care nu fac altceva decât să ne spună că nu se va lua nicio măsură fermă, ci să-l sancţioneze cu excluderea. Este ştiut că şi intenţia se pedepseşte, nu numai fapta.

Cetăţenii care au votat alianţa electorală numită Alianţa Românească nu mai doresc ca domnul Aurel Bote să-i reprezinte în Consiliul Judeţean Covasna, deoarece a dat dovadă că nu are respect faţă de alegători, are afinităţi pro-udemeriste, urmăreşte interese personale, cum este şi gestul la care facem referire. Noi nu l-am votat pe domnul Bote pentru ca domnia sa să viziteze muzeele din Bruxelles, nici să facă vizite europarlamentarilor PNL pe bani publici. Toate acestea le putea face pe banii firmei dumnealui sau pe banii partidului, dacă PNL este agenţie de turism ori sponsor al turismului extern.

Românii aşteaptă, cu nerăbdare, excluderea. Neluând această măsură, PNL îşi pierde cu totul credibilitatea de partid naţional din România, iar în judeţul Covasna va fi votat în continuare numai de adepţii autonomiei pe criterii etnice promovate de UDMR.

Preşedinte,  Florin Ignat