.
.
Nota redacției: Am primit pe Email și acest text, de la un autor anonim, care încearcă să pară a fi un simplu prezentator de știri. L-aș fi luat ca atare dacă referința la persoana mea nu ar fi complet aberantă și „tendențioasă”.
La reuniunea de „sâmbătă și duminică” nu mi-am anunțat „prezența și susținerea”!!! Am aflat de eveniment cu o zi sau două mai înainte, când am fost anunțat că se va ține și atât. Cu o mențiune specială pentru domnul Claudio Mutti, pe care de ani de zile încerc să-l întâlnesc, să-l cunosc și să-i mulțumesc pentru tot ce face pentru români.
M-a anunțat dl Dragoș Dumitriu despre această reuniune și i-am reproșat că mă anunță în ajun abia. Am promis că voi încerca totuși să ajung. N-am reușit!
Dacă m-ar fi invitat să iau și cuvîntul, probabil că m-aș fi străduit să dau curs invitației. Căci aveam ce lucruri interesante să le spun celor care, se presupune, vin la noi „din partea lui Putin”! Întâlnirea cu emisari ai lui Putin oricum ar trebui să fie interesantă pentru orice persoană cât de cât politică. Am ratat ocazia, din motivul amintit: nu mai puteam să schimb programul deja făcut în familie. Am lipsit din București sâmbătă.
Dar mă întreb: este vorba chiar de emisari ai lui Putin? Ai intențiilor Kremlinului?
Cât privește „susținerea”, este iar o vorbă proastă, la fel de proastă ca și termenii prin care se vorbește despre Vatra Românească. Cine-i măgarul care dă cu copita profitând de anonimatul său?
Cum zisei mai sus, subiectul mă interesază și cred că e cazul să spun mai clar ce gândesc, așa cum parțial am făcut-o luni seara la Muzeul Țăranului Român, când s-a comemorat – cred că aceasta este termenul potrivit, războiul româno – rus & ucrainean din 1992, din Transnistria. Văd că pe unii îi interesează să bată câmpii scornind pe seama mea simpatii pe care, sincer să fiu, regret că nu le am! Regret că nu am motive să le am! Regret că nu am motive să spun și eu SPASIBA, MOSKOVA!
i.c. 
Sâmbătă și duminică a avut loc la București prima reuniune a admiratorilor lui Putin din România. Oficial a fost vorba de un simpozion dedicat personalităţii şi operei marelui filozof mistic român, Jean Pârvulesco, mentorul lui Aleksandr Dughin, consilierul președintelui Dumei de Stat de la Moscova, considerat ideologul lui Putin.  Jean Pârvulesco a fost primul care a lansat ideea Euroasia, care acum este platforma lui Vladimir Putin. Duminică, adepții lui Putin au luat decizia ce vor face în România, iar Alekandr Dughin a intrat prin skype de la Moscova să binecuvânteze.
Cartierul Aviației din Capitală. Hotelul lui Mitică Dragomir. La câteva sute de metri se află Biserica Rusă din București. Adepții Mișcării euroasiatice a lui Vladimir Putin se întâlnesc la București.  Reuniunea este organizată de siteul russiatoday.ro. Români, ruși, francezi, italieni, basarabeni. În parcarea hotelului se pot observa și mașini nemtești cu numere de corp diplomatic, probabil de la Ambasada Federației Ruse.
Timp de 2 zile cât a durat reuniunea numai FLUX 24 a fost interesat să afle cine sunt și ce vor adepții Mișcării euroasiatice din România. Nici un jurnalist din România nu a fost prezent. A mai fost doar un jurnalist de la Le Figaro. Am făcut și o solicitare pentru a inaugura transmisia live video pe youtube a FLUX 24 și organizatorii nu au avut nimic împotrivă să transmitem în direct. Într-o sală de conferințe a hotelului lui Mitică Dragomir s-au strâns sâmbătă circa 60 de persoane. Duminică au fost mai mulți, spre 100. De la Gelu Voican Voiculescu la fostul deținut politic Ion Varlam, cândva lider al PNȚCD.
De la Radu George Serafim, jurnalist pe vremuri la TVR, care la un moment dat a candidat la șefia Lojii masonice oficiale, alți masoni, iar printre moderatori a fost un fost deputat PRM și PC, colaborator de vază într-un timp la celebrul post de televiziune OTV, Dragoș Dumitriu.
A fost prezent și Iurie Roșca, cândva politician de top în Basarabia, considerat o perioadă vocea românismului acolo, dar mai apoi acuzat de colaborare cu Rusia. Prezența lui la reuniunea de la București a confirmat ceea ce noi doar bănuiam la București. Rusia a fost reprezentată la vârf de soția lui Alekandr Dughin, Natalia Melentyieva. Iar însuși Dughin a intrat pe skype sâmbătă și duminică pentru a le transmite mesaje susținărilor săi.  Duminică a venit și un personaj cunoscut pentru expertiza în relația cu Rusia, Mircea Popa, preşedintele Fundaţiei Rusia – România, poreclit “Kaghebistul”.
TOTI INVITAȚII STRĂINI AU STUDII MILITARE SAU DE INFORMAȚII
Interesant e faptul că toți invitații străini la simpozionul de la București au studii militare sau de informații. Iar unii dintre români prezenți nu sunt nici ei străini de astfel de legături, ca de exemplu Gelu Voican Voiculescu, vicepremier în primul cabinet provizoriu Petre Roman și cel care a inființat celebra structură de informații, Doi și un Sfert. Interesantă este și componenta românească a invitațiilor. Majoritatea legați de naționalism și de extremă dreaptă: antieuropeni și antiamericani. De remarcat sunt și cei care și-au anunțat prezența și susținerea, dar nu au venit până la urmă. Ion Coja, fost vicepreședinte al Vetrei Românești, organizație naționalist extremistă, dar și liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu, Dar reuniunea nu a avut numai partea de conferințe, ci și o întâlnire nepublică cu membrii Grupului de Inițiativă al Mișcării euroasiatice din România, desfășurată sâmbătă seară, conform programului transmis de russiatoday.ro, la care FLUX 24 nu a avut acces.
DUGHIN BINECUVÂNTEAZĂ
Dacă sâmbătă reuniunea de la București a adepților Euroasiei a avut o parte culturală, duminică s-a trecut la fapte. Undeva, în jurul orei 15.00, Dughin a fost apelat pe skype și i s-a comunicat că cei prezenți au hotărât, evident în unanimitate, să inființeze un ONG prin care să se popularizeze opera lui Jean Pârvulesco, adică ideile Euroasiei. Practic,  fundația Jean Pârvulesco va fi mijlocul prin care adepții lui Putin își vor face cunoscute ideile în România și susținerea  pentru Euroasia, proiectul lui Dughin îmbrățisat de Putin. Ce va urma, vom vedea. Zilele viitoare vom încerca să citim altfel acest proiect. Dan Mușetoiu, coordonatorul russiatoday.ro, ne-a promis un interviu exclusiv.