carolina gunderode
27 aprobate

gmail.comx
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42

 

„Ce ascunde această dorință de a menține un astfel de control al societății cu orice preț? “, a mai întrebat europarlamentarul Gilbert Collard.

„Ce este această obsesie, acest fetiș bolnav? »

https://www.francesoir.fr/politique-monde/covid-19-l-union-europeenne-prolongera-le-passe-sanitaire-europeen-jusqu-en-juin
Titlul articolului:
Covid-19: Uniunea Europeană va prelungi permisul european de sănătate până în iunie 2023
Autor(i)
FranțaSeara
Publicat pe 14 iunie 2022 – 17:50
Imagine
permis european de sănătate
Regulamentul de implementare a acestui certificat comun de sănătate urma să expire pe 30 iunie.
Olivier Morin/AFP

Parlamentul European și Consiliul au convenit luni, 13 iunie, să prelungească până în iunie 2023 regulamentul privind certificatul digital Covid al UE pentru călătoriile în interiorul Uniunii, au comunicat instituțiile europene. Deși această decizie nu are la bază nicio bază științifică, eficacitatea permisului de sănătate nefiind evaluată, acesta va fi deci reînnoit pentru încă un an. Acordul politic trebuie să fie adoptat în mod oficial de către Parlamentul European și Consiliul UE (reprezentând statele membre), pentru aplicare până pe 30 iunie.

De fapt, doar Franța și Portugalia mai solicită acest lucru pentru călătorii care sosesc din alte țări membre ale Uniunii.

De reamintire, în Franța, Emmanuel Macron nu exclude posibilitatea returnării certificatului digital până în toamna viitoare.

Vezi și: Cartea de vaccinare: Emmanuel Macron își anunță posibila revenire „în toamna viitoare”

„Situația epidemiologică se poate schimba rapid”

Regulamentul privind implementarea unui cod QR în statele membre UE în vederea controlului atestării unei vaccinări împotriva Covid-19, a unui test negativ sau a unei infecții în ultimele șase luni, a intrat în vigoare la 1 iulie 2021. și urma să expire pe 30 iunie 2022. Cu toate acestea, Comisia Europeană și-a anunțat în februarie dorința de a-l prelungi cu un an.

„Situația epidemiologică se poate schimba rapid, iar certificatul digital Covid al UE a fost un instrument cheie pentru a ne ajuta să trecem peste situații fluctuante”, a declarat Didier Reynder, comisarul european responsabil cu dosarul. Și să adaug: „Suntem hotărâți să revenim la libera circulație fără restricții și salutăm decizia luată de unele state membre de a ridica toate restricțiile de călătorie, inclusiv prezentarea unui certificat Covid”. Cu toate acestea, „acordul de astăzi ne va ajuta în continuare să facilităm călătoriile libere și sigure, în cazul în care o creștere a infecțiilor obligă statele membre să reintroducă temporar restricții”, a conchis el.

„Ce este această obsesie, acest fetiș bolnav? »

Deloc surprinzător, acest acord politic nu a eșuat să stârnească indignarea utilizatorilor de internet. Reamintind că instrumentul digital nu și-a demonstrat ineficacitatea în transmiterea virusului, actrița și cronicarul franco-american Béatrice Rosen a pus sub semnul întrebării aceeași ardoare a acestor instituții în lupta împotriva tuberculozei, tutunului, diabetului, cancerului. „Ce este această obsesie, acest fetiș bolnav? ea a intrebat.

La rândul său, europarlamentarul Gilbert Collard a denunțat menținerea „controlului societal” în timp ce „virusul dispare”. „Ce ascunde această dorință de a menține un astfel de control al societății cu orice preț? “, a mai întrebat el.

În fine, președintele Patrioților, Florian Philippot, i-a încurajat pe cei care îl urmăresc pe Twitter să se gândească la această decizie „susținută de macronie” atunci când vor merge la vot în turul doi al alegerilor legislative programate pentru această duminică.