Era previzibil ca isi va rupe gatul!
În ultimul episod al emisiunii Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a făcut dezvăluiri despre afacerile cu profit maxim ale baronului din Caraș Severin, Marcel Vela.Vă prezentăm „tarasenia” si explicațiile descurcate de jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire:

„Se pare că si Baronul acesta ,Ion Marcel Vela ,inainte de a ajunge ministru de interne , a făcut „afaceri” cu imobiliare pentru a scoate un profit maxim din lucrurile pe care …stie a le face. Terenuri trecute pe la mai multe persoane și automobile de lux vândute și cumpărate sunt câteva dintre cele făcute de Marcel Vela.Era la începutul regimului Iohannis și avem deja inca un prim baron liberal, în persoana lui Sorin Frunzaverde, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Frunzaverde făcea combinații politice încă de la începutul anilor ’90.Ironia sorții a făcut ca baronul să fie condamnat tocmai în regimul Iohannis pentru că a forțat primarii din Caraș Severin să aducă voturi pentru președintele Iohannis în 2014. Însă în politică atunci când un baron este îndepărtat alți zece sar să îi ia locul! Haideți să vedem cine se pregătește să îi ia scaunul la cârma județului Caraș? Moștenitorul lui Frunzaverde se numește Marcel Vela.

Dușmănia dintre baronul Frunzaverde și Marcel Vela este recunoscută în județ, cei doi având în spate o istorie de lupte, scandaluri și sabotaje reciproce.Vela este un vechi liberal viclean, uns cu toate alifiile politice. El și-a trăit cariera politică în umbra lui Frunzaverde, acum a venit timpul să îi ia puterea. În timpul guvernării USL Marcel Vela s-a înregimentat în gașca politică a lui Crin Antonescu și Daniel Chitoiu dar acum se jură că a fost iohannist de când s-a născut. El era primarul orașului Caransebeș din anul 2004.La început, ca orice pui de baron Marcel Vela și-a asigurat susținerea unor șmecheri politici de la București; fostul ministrul Chitoiu este nașul fiicei primarului de la Caransebeș, nunta fiicei a fost una fastuoasă așa cum bine îi șade unui socru bugetar. Vela este un adevărat vrăjitor când vine vorba de combinații imobiliare.

Ca orice viitor mare baron Marcel Vela are câteva sincope, să le numim așa, în declarația de avere; în plus Vela mai are o familie extrem de bogată, implicată în mai multe tranzacții imobiliare ciudate. Documentele arată că în anul 2007 un om de afaceri bun prieten cu primarul de Caransebeș a cumpărat din patrimoniul orașului patru parcele de teren ce reprezentau o pășune în zona Cărbunari – Țigănești în suprafața de 68 de hectare.În anul 2008 o suprafață de 11,8 de hectare din fosta pășune a primăriei Caransebeș a ajuns în posesia a doi cetățeni: Măria și Ion Iacobici. Hopa!! Cei doi sunt… soră și respectiv cumnatul primarului Marcel Vela. Deci primăria condusă de Vela a vândut terenul iar beneficiarii finali au devenit tocmai membri familiei lui Vela. În 1 noiembrie 2010 cumnatul primarului închiriază terenul de 11 hectare firmei Eurocar Impex pe o durată de 2 ani cu suma de 1000 de euro pe lună. Firma Eurocar era reprezentată de un anume Alin Hotă, cunoscut în județul Caraș Severin ca lider al lumii interlope. Hotă a fost arestat în anul 2012 alături de interlopul Dan Mindriloiu pentru că au șantaja un om de afaceri.Ce legătură profundă există între lumea interlopă și familia primarului în … afara banilor de chirie luați pe teren este greu de spus! Cert este că terenul deținut de familia primarului Vela – vândut, repet, de primăria condusă de Vela – este situat strategic în vecinătatea centuri de ocolire a orașului Caransebeș. De unde rezultă că familia lui Vela are un simț dezvoltat al afacerilor imobiliare…

O să vedeți de ce: Mai departe, aceesi soră a primarului, Maria Iacobici, a cumpărat de la Vela o casă cu 60 de mii de euro în plină criză imobiliară. Primarul nu a locuit de fapt niciodată acolo. Dar totuși ia ghiciți unde locuiește ditamai primarul din Caransebeș, dacă și-a vândut o casă în care nu locuia de fapt?! În anul 2012, bunica primarului, o venerabilă doamnă pe nume Maria Dorca i-a donat lui Marcel Vela un ditamai apartamentul „in zona de vis,” să aibă omul un acoperiș deasupra capului…Mergem mai departe și o cunoaștem pe fiica primarului pe nume Andra Vela , o prezența obișnuită inre liderii PNL. Ca sa ii mearga bine, Primarul a cumpărat inițial un apartament într-un bloc „amarat” , situat vizavi de parcul Dragalina pe care apoi … Ei bine, apoi l-a … donat în anul 2010 fiicei sale. Noroc cu bunica pentru primarul că fost nevoit… să îi ia cu donație casa.Caci din do natie in donatie se construieste o filiatzie…

Toate aceste combinații halucinante apar în declarațiile de avere succesive ale primarului vela. Techilin faptul ca tot fiica acestuia deține alături de soț o parte dintr-un hotel în stațiunea Băile Herculane. Caci Andra Vela este o fata capabila: angajată ca asistent al unui europarlamentar iar inițial a lucrat la Camera Deputaților.În final, ia ghiciți cu ce mașină circulă primarul Marcel Vela: cu un BMW de lux pe care l-a cumpărat dar… apoi l-a vândut propriului șofer iar șoferul l-a vândut unui apropiat al primarului. Iar șoferul conducea tot … BMW-ul pe care Vela i-l vânduse dar pe care îl folosea evident …tot Vela.

Realizez de mult această emisiunea însă așa ceva nu am mai întâlnit. Fără nicio urmă de ironie, eu cred că acest Marcel Vela are talent și merită să fie viitorul baron la Caraș Severin. Voi ce spuneți?!”, a explicat Silviu Mănăstire.