Doina Munteanu

Dar ce parere aveti despre iesirea in strada, dupa
tragedia Colectiv, cand demonstrantii revoltati de incendiu, strigau “Jos Ponta” și ”Jos Guvernul”?
Drept urmare s-a si instalat Guvernului ”meu”, respectiv Guvernul Ciolos.
Pun aceasta intrebare, pentru ca exact un asemenea incident tragic s-a intamplat acum cativa ani intr-un mic orasel din Olanda. Amanunte la: https://en.wikipedia.org/wiki/…
In noaptea de revelion, a luat foc un bar, unde petreceau peste 350 de tineri, dintre care 14 au decedat si 200 au suferit rani grave, cu mutilari pe viata.
Incediu s-a produs tot in urma aprinderii unor artificii.
Dupa ancheta, au fost santionati patronii, care au fost gasiti vinovati de neglijenta. Dar nu a iesit nimeni in starda sa strige si sa ceara socoteala Guvernului sau Majestatii Sale. Pentru ca fiecare trebuie sa-si faca treaba lui corect si sa raspunda de faptele lui. Nu si-a pus nimeni problema sa fie sancionat Guvernul sau Regina Olandei, pentru neglijenta unor insi iresponsabili.
Exact acelasi lucru s-a petrecut in Bucuresti la clubul Colectiv, circumstantele si vinovatii, nu se stiu exact nici in ziua de azi.
Vi se pare justificat ca in Romania, pentru neglijenta iresponsabila a unor indivizi, sa fie dat jos un guvern? Sau se folosesc diverse prilejuri pentru a justifica joaca de-a democratia cu scoatere si punere de guverne la comanda?
Zilele astea s-a iesit in strada pe fondul revoltei impotriva unui OUG, pe care vrea s-o dea Guvernul Romaniei, format din cei alesi printr-un vot in mod democratic, cu o majoritate covarsitoare .
Dar iarasi s-a strigat „Jos Guvernul”, „Jos PSD”, etc.
Nu era mai logic, ca strigarea sa se limiteze la subiectul protestului, respectiv la acel OUG? Sau iar se vrea un alt govern, Guvernul „lui”, nu cel ales in mod democratic?

Oameni buni, vi se pare normal, ca romanii sa fie divizati in doua tabere contrare, ce se cearta si se-njura ca niciodata, se dusmanesc unii cu altii, romanii cu romani, gata sa se sfasie intre ei. Cutuma coruptiei si a hotiei in Romania, nu este de azi, de ieri, ci de ZECI si ZECI de ani.
De abia acum, ca la comanda se observa lucrurile astea, de ce nu s-a actionat mai demult. Tocmai cand este asa neliniste in jurul Romaniei, si se fac miscari revansarde, romanii sunt mai dezbinati ca niciodata, parca la comanda: „divide et impera”. Un popor dezbinat devine vulnerabil si usor de manipulat.
Domnule Coja, se pare ca acum in Romania este iar valabila zicala kominternista din anii ’50: „cine nu-i cu noi, e impotriva noastra”. Notiunea de dialog civilizat s-a sters din memoria romanilor, nici macar notiunea de neutru sau impartial nu se mai accepta. Ori esti cu „noi”, ori esti prost sau esti tampit, bolsevic sau legionar, spalat pe creier, etc…Sa nu cadeti in greseala sa luati in serios si sa puneti la inima asemenea epitete. Asa am patit eu cu prietenii, cand nu am vrut sa iau partea nici uneia din tabere, si era sa fac atac de panica la ce mi-au auzit urechile.