CD
792 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
CINE DEȚINE LUMEA?
De Lee Camp

Ei bine, sunt pe cale să-ți spun – Și nu, nu este Oprah.
Acum voi trage suspansul, cine deține lumea pentru tot acest lucru – BLACKROCK!
Este BlackRock! (La naiba… Ar fi trebuit să-l trag mai mult.)

BlackRock este cea mai mare firmă de administrare a activelor de pe planetă. Este în esență o bancă in umbră. Și nu știu ce este o bancă in umbră, în afară de ceea ce unchiul meu ar spune întotdeauna că are grecul de la locul lui de construcții.

BlackRock este enorm! BlackRock are literalmente mai multe active decât produsul intern brut (PIB) al fiecărei țări, cu excepția Chinei și a SUA. Așa că imaginează-ți India cu cei 1,4 miliarde de locuitori. BlackRock are mai mult decât PIB-ul lor anual! E ridicol.

BlackRock deține undeva în jur de 9 trilioane de dolari. Aceasta este o zecime din activitatea economică anuală a întregii lumi.
Aici, asta o va pune în perspectivă. Dacă câștigi 60.000 USD pe an (după taxe), atunci te descurci destul de bine. Dar pentru a obține 9 trilioane de dolari, ar trebui să muncești timp de 150 de milioane de ani. Ar trebui să lucrezi pe toată durata existenței dinozaurilor. (Și asta dacă șeful tău stegozaur te-a plătit la timp, ceea ce, știi cum sunt.)

Iar BlackRock este de departe cel mai mare fond de avere sau bancă umbră din lume. „Se estimează că marele total al fondurilor suverane gestionate de peste 91 de astfel de fonduri din întreaga lume va valora aproximativ 8,2 trilioane de dolari americani.” Așa este, alte 91 de astfel de fonduri nu au atât de mult cât are BlackRock.

Deci, ce fac ei cu toți acești bani? Îți voi spune ce – ei dețin totul. Dar mai ales rahat oribil. Sunt ca acel prieten pe care îl ai care spune mereu: „Omule, dacă iei o prostituată, voi plăti pentru asta. Serios.” Dar tipul ăla nu se oferă să ofere plata pentru grădinița copilului tău. În nici un caz. Nu le pasă de asta.

BlackRock este un mare investitor în petrol și deține 85 de miliarde de dolari în cărbune, în ciuda angajamentului lor de a vinde acțiunile de combustibili fosili. Despre acel angajament – CEO-ul și fondatorul BlackRock, Larry Fink – da, numele său în dicționar înseamnă literal „o persoană neplăcută sau disprețuitoare”
– spion, turnator, spargator de greva. Trăim într-o simulare stupidă și nici măcar nu mai încearcă să o ascundă. Următorul președinte se va numi Daniel Estifutut și ar trebui să continuăm să ne comportăm ca și cum totul ar fi bine?!

Într-o declarație publică, CEO-ul BlackRock, Larry Spargatorul de grva, a anunțat că va începe să tragă la răspundere companiile în care investesc pentru că sunt cetățeni corporativi responsabili.
Un cetățean corporativ responsabil? Asta nici măcar nu are sens. Este ca o Boala Transmisibila Sexuala distractivă.

Dar chiar și așa, acea declarație a lui Fink a făcut nervoase unele dintre investițiile BlackRock – companii care fac lucruri precum pompează combustibili fosili pentru a distruge planeta. S-au gândit: „O, la dracu. BlackRock ar putea începe să finanțeze lucruri bune, cum ar fi transportul public electric, centrele de sănătate comunitare gratuite sau readucerea Beanie Babies™.

Așa că BlackRock a vrut să-i liniștească pe toți că de fapt nu se schimbă. Ei au scris o scrisoare subliniind angajamentul lor de a ne distruge viitorul. „În scrisoare, BlackRock a raportat… investiția sa în companiile de combustibili fosili a însumat 259 de miliarde de dolari la nivel global… [proclamând cu mândrie] că este „poate cel mai mare investitor din lume în companiile de combustibili fosili”.

Aviz:
Lee Camp este un stand-up comedian, scriitor, actor și activist american. Camp este gazda noului serial Behind The Headlines: The Most Censored News With Lee Camp. El este un fost scriitor de comedie pentru Onion și Huffington Post și a fost un comic stand-up în turneu de 20 de ani.

Sursa: https://www.mintpressnews.com/lee-camp-black-rock-shadow-bank-owns-world/281593

Traducerea: CD