CD
1.083 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

CINE SUNT ILLUMINATI?

Illuminati este numele ce se refera la grupuri secrete, atat istorice cat si moderne, reale sau fictive. Din punct de vedere istoric, termenul Illuminati se refera la grupul din Bavaria, numit Bavarian Illuminati, fondat la 1 mai 1776.
Serge Hutin numeşte această societate “secretă şi paramasonică”, iar istoricii români ai francmasoneriei, folosesc această sintagmă: “ordinul paramasonic al iluminaţilor”.
Astazi termenul Illuminati este folosit adesea pentru a numi un grup malefic ce detine puterea lumii. In acest context conspirationist, termenul Illuminati este folosit ca referinta pentru Noua Ordine Mondiala. Exista persoane care cred ca Illuminati se afla in spatele evenimentelor ce vor conduce la instaurarea unei puteri mondiale.
Illuminati reprezinta unul dintre cele mai mari repere ale teoriei conspiratiei. Este un grup enigmatic despre care adeptii conspiratiei cred ca s-ar afla in spatele tuturor lucrurilor care se petrec in lumea capitalista, comunista, sionista, islamica sau catolica, in familia regala britanica, in cadrul presedintiei americane, in cadru UE sau ONU, al masoneriei, al cavaleriilor templieri, chiar si in lumea extraterestrilor – toate acestea avand legatura cu illuminati, conducatorii secreti ai lumii.
Cine au fost illuminati si de ce oare sunt creditati cu asa puteri extraordinare?

Fondarea si organizarea ordinului
Deşi acest ordin a fost înfiinţat de un neevreu, a devenit un instrument al evreilor, finanţat şi manipulat de bancherii francmasoni evrei.
Illuminati au fost un grup fondat in Bavaria, Germania, la sfarsitul secolului XVIII de catre un fost iezuit pe nume Adam Weishaupt, profesor de drept canonic la Universitatea Ingolstadt. Puternic stapanit de ideile iluminismului, a decis formarea unui grup de colegi republicani adepti ai gandirii libere, sa fie clandestini, deoarece in aceea vreme era periculos sa ai asemenea idei. Impreuna cu baronul Adolph von Knigge si-a format miscarea la 1 mai 1776, numind-o Perfectibilis.
Mai tarziu, adeptii sai au fost numiti Illuminati. Uneori erau numiti Ordinul Illuminati, Ordinul Illuminati-lor sau Illuminati Bavarezi. Multi dintre cei atrasi de aceasta miscare erau si fracmasoni, ce justifica legaturile banuite intre cele doua miscari. Membrii trebuiau sa depuna juramantul de supunere fata de superiori.
Illuminati au reusit sa infiinteze filiale in majoritatea tariilor europene inca din primii ani de existenta al ordinului, numerosi intelectuali si politicieni progresivi si influenti numarandu-se printre membrii lor. Printre ei s-au aflat si celebritati precum Goethe, ducii de Gotha si Weimar. Numarul total al membrilor ajunsese la 2000.
Ideile radicale ale ordinului a atras de curand dizgratia Bisericii Catolice care in 1784, a convins guvernul bavarez sa voteze o lege in care sa interzica societatile secrete ca Illuminati si Francmasonii. Ordinul suferea de pe urma schismelor interne si s-a destramat in cele din urma in anul 1790.
Preşedintele Universităţii Harvard, Joseph Willard a declarat în anul 1812:“Există suficiente dovezi ca în această ţară s-au înfiinţat mai multe societăţi ale iuluminaţilor. Fără îndoială, acestea fac eforturi să submineze în secret toate instituţiile noastre strămoşeşti, sacre şi civile. Aceste societăţi sunt înhăitate în mod clar cu cele ale aceluiaşi ordin din Europa. Trăim o perioadă alarmantă”.
Se apreciază, aşa cum am mai afirmat, că ordinul iluminaţilor s-a fondat la sugestiile şi cu ajutorul material al casei Rothschild care dorea să dea francmasoneriei o conducere de elită.
Bătălia de la Waterloo, din iunie 1815 a consolidat controlul clanului Rothschild asupra guvernului englez.
După moartea lui Adam Weishaupt în 1832, conducerea Ordinului Iluminiştilor a fost preluată de Giuseppe Mazzini (1805-1872).
Printre adepţii lui Weishaupt s-a numărat şi Karl Marx, care a ţinut seamă de “Testamentul” lui Weishaupt, în programul comunist pe care 1-a elaborat.
Pe timpul conducerii Ordinului Iluminiştilor de care Giuseppe Mazzini, între anii 1834 şi 1872, a fost introdus în grupul iluminaţilor generalul american Albert Pike, (1809-1891), un adept al “guvernului mondial”.
El a propus declanşarea a trei războaie mondiale pentru realizarea unui “guvern momdial”. Interesant este că Albert Pike a prevăzut pornirea celui de al III-lea război mondial, după formarea unui stat sionist, naţional-religios în Palestina, în urma acutizării conflictului dintre sioniştii religioşi şi arabii islamişti. La 7 iunie 1872, la congresul de la Wilhelmsbad francmasoneria continentală a fuzionat cu iluminaţii lui Weishaupt.

Guvernul mondial unic
Imediat dupa ce s-a destramat ordinul, au aparut teoriile conspiratiei. In 1797, un cleric francez, Augustin Barruel a publicat cartea Memorii, ilustrand istoria iacobismului in care lansa o teorie a conspiratiei care ii implica pe francmasoni, illuminati, Rosacrucieni si iacobini.
Anul urmator, John Robinson, a publicat o carte in prezenta o conspiratie, cum ca Illuminati planuia inlocuirea tuturor religiilor cu umanismul si inlocuirea statelor cu un singur guvern mondial.
Teoria castigase credibiltate dupa similtudinea stabilita intre Masonerie si Illuminati, combinat cu manipularea sinistra a societatii. Thomas Jefferson, presedinte al SUA, declara ca putea sa inteleaga de ce Illuminati fusesera obligati sa adopte caracterul secret, prin precautie in cazul difuzarii informatiilor si a principiilor moralitatii pure.

Se crede ca si presedintii SUA ar fi Illuminati. Piramida atotvazatoare de pe Marele sigilui al SUA reprezinta un simbol secret realizat de membri de rang inalt ai ordinului Illuminati, a caror intentie consta in a arata ca ochiul atotvazator al ordinului lor ii supravegheaza pe americani. Sigiliul este prezent si pe bancnotele americane.
Deasemena ca societatea secreta Craniul si Oasele din care fac parte multe personalitati politice americane printre care fostul presedinte G.W. Bush, Barack Obama, familia Rothschild, David Rockefeller si Zbigniew Brzezinski, a fost fondata ca sucursala americana a ordinului Illuminati.
Agregat de pe Internet.