Inainte de a raspunde unor intrebari referitoare la pistele de redresare economica a Europei, precum si a diferitelor maniere de a abordare a efectelor crizei economico-financiare globale, ar trebui mai intai de toate, cred eu, sa gasim raspunsul corect la intrebarea fundamentala: CINE ESTE DE FAPT UNIUNEA EUROPEANA?

La drept vorbind, exista doua mari scoli de gandire cu privire la aceasta grandioasa „Constructie Europeana”! Prima afirma ca Uniunea Europeana a fost facuta de europeni si pentru europeni, in scopul reechilibrarii bipolaritatii mondiale, in urma implosiei fostei Uniuni Sovietice in anii 1990.  Sustinatorii celei de-a doua scoala de gandire, cred ca Uniunea Europeana este o constructie artificiala de marca USA, care nu reprezinta nimic altceva decat mana prelungita a Statelor Unite, care au translatat fosta CORTINA DE FIER dintre cele doua Germanii (RFG si RDG) pana la frontiera cu Federatia Rusa, cu scopul unic de a se apropia fizic cat mai mult posibil de adversarul sau din Razboiul Rece.  Altfel spus, vorbim despre STALE UNITE ALE EUROPEI sau mai degraba despre EUROPA STATELOR UNITE”?

Acum, daca ne gandim la implementarea bazelor militare americane in tarile est-limitrofe ale Uniunii Europene ( Romania fiind una dintre acestea !!!), actiune dublata de amplasarea scuturilor antiracheta (vezi „Deveselu” care este pe agenda colaborarii militare a Romaniei cu SUA, NU a celei dintre Romaniei si UE!), cred ca teza primei scoli de gandire nu prea mai poate fi sustinuta argumentat.

Daca ne gandim de asemenea la faptul ca interesul europenilor (toti confundati sau analizati individual pe fiecare stat membru UE in parte) fata de institutiile europene a cunoscut o descrestere vizibil alarmanta in ultimii ani (vezi evolutia descrescatoare a ratei de participare a europenilor din fiecare stat membru UE la alegerile euro-parlamentare, de la primele alegeri si pana in prezent), este evident ca Uniunea Europeana este tot ceea ce dumneavostra doriti, dar in niciun caz o „constructie europeana facuta de catre europeni si pentru europeni”, asa cum sugereaza prima scoala de gandire pe care am mentionat-o mai sus.

Atunci, despre ce valori europene vorbim? Despre valori europene fabricate in SUA si exportate popoarelor europene cu taisurile baionetelor financiare ale multinationalelor gestionate dupa modelul american?  In acest context, putem noi sa mai vorbim de o Europa unita si mai mult de atat, de o Europa independenta si puternica?

Dat fiind faptul ca vorbim de o constructie europeana artificial construita si supusa controlului american si a celui impus de Oligarhia Financiara Globala prin multinationalele pe care le conduce, devine evident ca MONEDA EURO este cu adevarat «unica», in ceea ce priveste caracterul sau artificial, care nu-i confera decat o acoperire in aur si alte resurse naturale de maximum 40%.

Care este viitorul acestei grandioase „constructii europene” fabricate in laboratoarele Wall Street si validate la intalnirile secrete ale Grupului Bilderberg?  Exact acela al oricarui lucru artificial contruit, adica niciunul!

Asa cum spunea Margaret Tacher: Problema nu este cea referitoare la momentul disparitiei monedei unice, ci mai degraba cea referitoare la costul renuntarii sau abandonului monedei Euro”

Mai mult de atat, anticipand o foarte probabila implozie a Uniunii Europene, o demantelare care, din punctul meu de vedere, n-ar trebui sa depaseasca finele anului 2015 (dat fiind procesul sau de degradare accelerat), ne putem intreba la modul cel mai serios cu putinta: CARE VA FI PRETUL ACESTEI IMPLOZII PREVIZIBILE SI CINE-L VA SUPORTA?

Autor: Horatiu Russin

18 septembrie 2011