surena
49 aprobate

surena_surena@outlook.com
92.85.42.202

 

Sorine, în Ucraina se confruntă a 5 a armată a lumii cu a 15 a, dar care a mai săltat datorită infuziei SUA, NATO. Ca armament Ucraina nu stă deloc rău: are un tanc în primele 8-10 din lume, un sistem antiaerian între primele 5 din lume, o experiență de luptă în Donbas de aproape 8 ani etc.. Dacă cineva își închipuia că împotriva celui de-al doilea stat ca mărime din Europa, după Rusia, adică Ucraina un război fulger este naiv. Ucraina nu este Ungaria!
Tot naivitate este și faptul că Rusia este judecată după gândirea noastră și nu a lor. Nu a folosit în exces supremația aeriană, mai ales că în primele ore a dat o puternică lovitură apărării antiaeriene ucrainiene. Despre pierderile mari, în condițiile în care Ucraina, începând din a doua zi, nu a mai publicat numărul morților în rândul militarilor, paramilitarilor, ci doar al civililor, dă-mi voie să am îndoieli. Nu cred nici pierderile declarate oficiale de ruși, nici pierderile socotite de ucrainieni.
Deocamdată și aici îi citez pe americani: ”nu știm intențiile reale ale lui Putin, nu știm de ce a ales mixul între soldați recruți fără experiență de luptă cu veterani, de ce nu și-au folosit supremația aeriană”. Am văzut că europenii sunt isterizați de pierderile rușilor iar la noi ce să mai spun… Antena 3 a prezentat imagini ca fiind reale dintr-un joc pc.
Sorine, te rog să te uiți la modul cum sunt încercuite grupările militare ale Ucrainei, la ce tehnică de luptă au folosit rușii în orașe și cum înaintează. O imagine face cât 1000 de cuvinte și poți înțelege și cam ce vrea Putin.
În plus, Rusia ar fi trebuit să învețe ceva din experiența cecenă, nu crezi?
P.S 1) Militarii ucrainieni masacrați barbar în I-le Șerpilor și jeliți de toată Europa s-au predat la ruși
2) Cecenul prezentat de ucrainieni ca fiind singurul supraviețuitor al unui detașament de elită cecen este cecen, dar trăiește de vreo 10 ani în Ucraina și nu este militar în trupele cecene.
3) Fantoma de la Kiev, celebrul pilot ce a distrus cu un Mig 29 5-1-20 avioane rusești, nu există pentru că Ucraina nu avea niciun Mig 29 operativ de luptă
P.S.S Țin să te contrazic….În acest moment puterea militară poate excede puterea economică, că pe termen mediu și lung puterea economică își va pune amprenta este cu totul altceva. Dacă ai dubii te uiți la rebelii hutti yemeniți ori talibani.