Cine conduce ministerul sănătății! Care este specialitatea medicală în care excelează!

2021-05-08T11:20:14+03:008 mai 2021|Textele altora|

Ministreasa Ioana Mihăilă i-a transmis academicianului Leon Dănăilă, aflat pe o listă de urgențe a Spitalului Foișor pentru o proteză de șold, că poate să mai aștepte. Leon Dănăilă poate să și moară. Covidul, PNL-ul, Academia și epilarea să trăiască!

Ministrul Sănătății USR-PLUS, Ioana Mihăilă, i-a transmis academicianului Leon Dănăilă, care are nevoie de o proteză de șold, că ”nevoile în sistemul de sănătate sunt foarte mari” și că ”fiecare pacient va fi tratat în funcție de nivelul de urgență”, transmite Adevărul. Academicianul Leon Dănăilă, de 87 de ani, se află pe lista de așteptare a Spitalului Foișor din Capitală, pentru a primi o proteză de șold dar spitalul a fost pus pe butuci pentru astfel de operații după ce a fost ocupat de eliberatorii luptei pentru Covid iar toți pacienții au fost evacuați în miez de noapte, câțiva decedând ulterior. Leon Dănăilă este cunoscut drept cel mai valoros profesor de neurochirurgie din Europa și salvatorul vieților a mii de oameni. În ciuda vârstei sale, Leon Dănăilă acorda zilnic consultații gratuite la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar Arseni, ca un adevărat doctor fără de arginți. Pentru a finaliza o cercetare, în lipsa fondurilor, și-a vândut apartamentul.

Aflată într-o vizită de lucru, la Timișoara, specialista în epilare Ioana Mihăilă, a fost întrebată ce îi transmite academicianului Leon Dănăilă care așteaptă o proteză de șold, ea declarând că are toată compasiunea și simpatia pentru toți pacienții.

”Nevoile în sistemul de sănătate sunt foarte mari. Am toată compasiunea și toată simpatia pentru toți pacienții care în cursul anului trecut și de când a început pandemia, nu au reușit să ajungă la asistența medicală. Dar nu pot să mă opresc în a avea compasiune pentru acei pacienți infectați cu COVID care au trebuit să stea zile întregi în unitățile de primiri urgențe. Așa că, în acel moment, decizia a fost luată pentru acei pacienți care deja ajunseseră la spital și pentru care riscul era de a-și pierde viața în următoarele zile. Acesta a fost motivul, motiv pe care l-am explicat și în întâlnirile pe care le-am avut cu șefii de secție și cu managerii de la Foișor și care a părut că este înțeles de către personalul medical de acolo, motiv pentru care doresc să le mulțumesc pentru colaborarea din aceste săptămâni și pentru faptul că au fost deschiși la a trata pacienții care aveau atâta nevoie în acel moment de asistență medicală”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a mai fost întrebată dacă ia în calcul urgentarea celor care au nevoie de operații, cum este cazul academicianului Leon Dănăilă, ministrul Sănătății declarând că încurajează tratarea pacienților în funcție de prioritatea medicală.

”Cred că fiecare pacient va fi tratat în funcție de nivelul de urgență pe care afecțiunea o reprezintă, nu neaparat numele pacientului îl reprezntă. Așa că indiferent de cine este pacientul care are nevoie de asistență medicală, încurajez personalul medical și managerii să trateze acești pacienți în funcție de prioritatea medicală pe care afecțiunea o reprezintă”, a mai declarat Ioana Mihăilă, potrivit sursei citate.

Potrivit C.V.-ului ei, USR-PLUS-ista administrează, din 2012, o clinică unde se fac proceduri de înfrumusețare, în special epilare definitivă, Dermalite din Oradea. Conform descrierii de pe site, clinica Dermalite are ca „domeniu de excelență” epilarea definitivă. „Oferim servicii fără concurență la nivel regional: o abordare medicală integrată a hirsutismului (atât dermatologică cât și endocrinologică), tratamente considerate „gold standard” în epilarea definitivă: laser Alexandrit sau adaptabile oricărui tip de ten: laserul NdYAG”.

În 2016, aflat într-o criză de imagine care reflecta hăul intern al Partidului Liberal, PNL l-a plasat pe academicianul naiv în ale politicii primul pe lista pentru Senat de la București ca să confere credibilitate prin statura sa unei adunături de politruci. Acum nici un PNL-ist nu se gândește să îl ajute pe academician pentru această operație, poate la o clinică din străinătate. Valabil și pentru didamai Academia Română.

Leon Dănăilă poate să moară. Covidul, PNL-ul, Academia și epilarea să trăiască!

Un comentariu

  1. gmbplay 8 mai 2021 la 4:57 pm - Raspunde

    Se pare ca roncea si activenews au fost infectati cu fakenews in acest caz .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top