De la: viorel roman
Subiect: Razboul Mondial II

Textul mesajului:
Cine, cum se de ce a declansat razboil mondial?
Disputa actuala dintre Varsovia si Moscova legata de vina declansarii celui de al II-lea Razboi Mondial nu-i vazuta cu ochi buni la Washington si Berlin.
Georgette Mosbacher, ambasadoarea SUA in Polania, ii scrie, “Dear President Putin, Hitler and Stalin colluded to start WWII. That is a fact. Poland was a victim of this horrible conflict“, ceea ce nu crede Putin, asa ca Ambasada rusa din Varsovia ii raspunde fostei sefe a unei firme de cosmetice, promovata de Obama si Trump, “Dear Ambassador do you really think that you know about history any more than you do about diplomacy?”
Dupa ce a contribuit hotarator in razboi, la victorie, a carei comemorare de 75 de ani are loc in curand, Rusia refuza sa fie pusa pe picior de egalitate cu cel de al III-lea Deutsche Reich.
Cand istoricii se plang ca viitorul e clar si trecutul incert, atunci merita recitit contributia de mai jos, pentru ca romanii au luptat si pe frontul de est pentru al III-lea Deutsche Reich, Hitler si pe frontul de vest pentru URSS, Stalin.

https://www.academia.edu/41495316/Cine_cum_si_de_ce_a_declansat_razboiul_mondial
http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=17944
*
Cine, cum si de ce a declansat razboiul mondial?
de Viorel Roman