Text primit din Israel, de la colegul nostru Puiu

*

Laudă Domnului pentru vestea minunată că 6 milioane de evrei au fost salvați de la moarte !
Puiu 5 hours agohnadler@013.net 89.139.161.77

Dragă domnule Coja,

” De ce nu se aude cântecul de laudă adus Domnului pentru vestea minunată că 6 milioane de evrei au fost salvați de la moarte ?! ”

După câte știu eu, în general, autorul unui articol își sintetizează părerile în ultimele fraze ale acestuia.

Dacă și dvs. faceți la fel înțeleg atunci că sunteți convins când nimeni dintre cei 6 milioane de evrei care se susține c-au fost asasinați de naziști de fapt n-au fost asasinați și totul nu este decât o minciună sfruntată a evreilor. Deci, niciun fel de holocaust nu a avut loc în Europa. Din Ungaria nu au fost trimiși evreii la Auschwitz, nici din Polonia, nici din Germania. Birou IV-B4 din cadrul RSHA nu a existat niciodată și Eichman a mințit cu nerușinare în mărturia depusă în procesul său de la Ierusalim când și-a descris activitățile prodigioase în legătură cu exterminarea evreilor.

Sunt foarte curios să știu ce v-a convins atât de mult în cartea lui Menuhin ? Faptul că este fiul lui… tata ? Eu personal, alte merite sau calități nu cunosc legate de acest pseudo-istoric.

Știu că sunteți de foarte mult timp membru al Uniunii Scriitorilor. N-ar fi fost mai ușor ca, în legătură cu acest subiect, să stați de vorbă cu un coleg al dumnevoastră, Oliver Lustig, care-a publicat multe cărți legătura cu infernul de la Auschwitz și asta din experiență personala, ca fost deținut al acestui lagăr de exterminare ? Este adevărat că tatăl lui Oliver Lustig nu a fost violonist celebru dar era vorba totuși de un coleg de breaslă.
Cifra de 6 milione de evrei asasinați este controversată până astăzi chiar la nivelul istoricilor israelieni. Nu însă și existența holocaustului în Europa.

Haideți să vorbim puțin și de soarta evreilor din România. Citez din articolul dvs. ” Să facem caz de dreptatea și adevărul nostru! ” publicat pe sait:
” Pogromul de la Iași, iunie 1941. De data aceasta au existat victime reale, evrei care au fost uciși, pedepsiți astfel pentru colaborare cu inamicul sovietic încă din primele ore ale războiului. Au existat două categorii de evrei pedepsiți pentru aceste acte de trădare: evrei arestați de poliția română din Iași și evrei arestați de poliția militară germană din Iași. Evreii arestați de poliția română au fost judecați și condamnați la închisoare, iar în august 1944 au fost cu toții eliberați. Repet: toți evreii arestați de poliția română la Iași în iunie 1941 au fost în viață în august 1944 și eliberați. Victime au fost numai printre evreii arestați de poliția militară gemană. După război, s-au ținut două procese având ca subiect pogromul de la Iași: unul la Haifa, altul la Cernăuți. Cu aceleași rezultat: identificarea și condamnarea vinovaților. Niciun român printre ei. Numai militari germani ! ”

După cum știți, istoria este pentru mine o pasiune și nimic mai mult. De aceea înainte de a comenta anumite evenimente istorice încerc să mă documentez.

Afirmația dumnevoastră că au existat evrei arestați de poliția militară germană din Iași mi-a atras atenția pentru că știam că acest lucru ar fi fost imposibil. În toate documentele legate de aderarea României la axa tripartită Berlin- Roma- Tokio, se stipulează clar că toate bănuielile îndreptate împotriva unor cetățeni români vor fi cercetate și soluționate de organele de drept românești. România a fost singura țară care deși avea trupe germane pe teritoriul ei nu a permis nici poliției germane și nici Gestapoului să se amestece în treburile ei interne.

Nu a existat nici măcar un acord de cooperare între poliția germana sau gestapoul și organele similare românești.

Pornind de la această realitate, am continuat cercetările mele care s-au dovedit, după cum vă voi dovedi mai jos, foarte fructuoase. Iată un document care spune totul despre veridicitatea afirmațiile dumnevoastră:

” EXTRAS

din decizia numărul 2.628 din 26 Iunie 1948 a Curţii Bucureşti,

Secţiunea I penală (Dos. Nr. 2.946/1948)

În numele legii

DECIDEM

În baza art. 3 din legea Nr. 291/ 947, de urmărire şi sancţionarea celor vinovaţi de crime de război sau împotriva păcii ori umanităţii;

Condamnă pentru crimele ce au comis, încadrate în textele citatei legi, pe următorii acuzaţi:

MUNCĂ SILNICĂ PE VIAȚĂ, 100 MILIOANE LEI AMENDĂ ȘI DEGRADARE CIVICĂ PE TIMP DE ZECE ANI

Generalul GHEORGHE STAVRESCU, Colonel CAPTARU DUMITRU; Colonel MATIEŞ ERMIL; Lt.-Col. IONESCU CONSTANTIN MICANDRU; Lt.-Col. MARINESCU DANUBIU; Maior BALOTESCU GHEORGHE; Maior TULBURE EMIL; Slt. MIHĂILESCU EUGEN; TRIANDAF AUREL; CRISTESCU GHEORGHE; GRIGORE PETROVICI; CIMPOEŞU GHEORGHE; Plutonier MIHAILOV VASILE; Comisar ION BOTEZ; Sergent T. R. MANOLIU MIRCEA; CERCEL DUMITRU; CONDURACHE GHEORGHE, DUMITRU DUMITRIU zis CUDI zis TIGREL; VIVOSCHI EMIL; GHIŢĂ IOSUB; GROSU GHEORGHE; LUBAŞ RUDOLF; RUSU DUMITRU zis GHEORGHE.

TEMNIŢĂ GREA PE VIAŢĂ,

100 MILIOANE LEI AMENDĂ

ŞI DEGRADARE CIVICĂ PE TIMP DE 10 ANI

Colonel LUPU CONSTANTIN

25 DE ANI MUNCĂ SILNICĂ,

100 MILIOANE LEI AMENDĂ

ŞI DEGRADARE CIVICĂ PE TIMP DE 10 ANI

ANDRONIC DUMITRU; BLÂNDUŢ CONSTANTIN zis ANDREI; CRISTINIUC LEON; LAUR ION zis JORJ; BOCANCEA GHEORGHE; SCOBAI ŞTEFAN; ANIŢULESEI MIHAI.

20 ANI MUNCĂ SILNICĂ, 100 MILIOANE

LEI AMENDĂ ŞI DEGRADARE CIVICĂ

PE TIMP DE ZECE ANI

CIUBOTĂRAŞU DUMITRU; LAZĂR CONSTANTIN; LUPU NICOLAE; TĂNASE GHEORGHE; CIORNEI FLORIAN; DUMITRU DUMITRIU; MĂNĂSTIREANU ION; MORARU DUMITRU; PĂSĂRICĂ ALEXANDRU; PARLAFES GHEORGHE; VELESCU VASILE.

20 ANI TEMNIŢĂ GREA, 100 MILIOANE

LEI AMENDĂ ŞI DEGRADARE CIVICĂ

PE TIMP DE ZECE ANI

CONSTANTINESCU DUMITRU zis ALBESCU.

15 ANI MUNCĂ SILNICĂ, 100 MILIOANE

LEI AMENDĂ ŞI DEGRADARE CIVICĂ

PE TIMP DE ZECE ANI

ATUDOREI DUMITRU; DĂDÂRLAT DUMITRU; GRAMATIUC AUREL; MIRON NICOLAE; RUSU NICOLAE; PARASCHIVA BARLACONSCHI MOROŞANU.

5 ANI MUNCĂ SILNICĂ, 100 MILIOANE

LEI AMENDĂ ŞI DEGRADARE CIVICĂ

PE TIMP DE ZECE ANI

CIOBANU ION zis BĂLTEANU.

Încetează urmărirea în contra acuzatului POPOVICI DUMITRU, constantând stinsă acţiunea penală prin moartea acestuia.

Achită pe acuzaţii: ANDREIAŞ GHEORGHE; CHICICOV DUMITRU, LEUCEA ION; EPURE ION.”

Procesul s-a ocupat de judecarea și condamnarea celor vinovați de masacrele din Iași din iunie 1941.După cum vedeți, niciun neamț.
Și acum marea surpriză: sursa documentului: arhivele S.R.I. prin intermediul
C.N.C.A.S.
Calea de obținere a tuturor documentelor legate de acest proces penal este cat se poate de simplă: vă prezentați la sediul CNCAS, înarmat doar cu buletin de identitate, completați două formulare simple și aveți acces la dosarul original. Dacă doriți și fotocopii după documentele originale din dosar, plătiți doar o sumă derizorie și le puteți avea.
Niciodată nu s-a desfășurat vreo acțiune judiciară în legătură cu acest subiect nici la Haifa și nici la Cernăuți. În legătură cu Haifa, dacă doriți, vă pot trimite oricând un document ca atare al ministerului de justiție israelian, în legătură cu Ucraina îmi va fi ceva mai greu să obțin un document scris dar nu imposibil.
Aș dori foarte mult să clarific un subiect foarte important pentru mine: am fost, sunt, și voi fi întodeauna împotriva expresiei de ” holocaust al evreilor din România”. Masacrele de la Iași nu au fost efectuate de poporul român ci de elemente declasate, sadiști și criminali români care, repet, nu reprezintă poporul român și care din păcate se găsesc în rândul tuturor popoarelor. O dovadă în plus a celor afirmate de mine, o reprezintă ordinul dat de Antonescu, cu câteva zile înainte de 22/06/41 prin care ordona evacuarea întregii populații evreiești din Iași. O zi mai târziu, dandu-si seama probabil de imensa problemă logistică, Antonescu rectifică ordinul și cere doar evacuarea bărbaților evrei din Iași. Avea, probabil, la dispoziție informații că evenimente asemănătoare se pot întâmpla și dorea să le evite. Din motive greu de înțeles, ordinul nu a fost executat. În orice caz, este clar și pentru istoricii israelieni faptul că Guvernul român nu a fost implicat în aceste masacre.
Aș vrea deasemenea să subliniez faptul că evreii romani nu vor uita niciodată contribuția României la salvarea a sute de mii dintre ei în timpul celui de-al doilea război mondial, fapt subliniat și în conferința de presă ținută de Președintele Israelului Shimon Peres la Palatul Cotroceni cu ocazia vizitei sale oficiale în România în iunie 2014.
Dragă domnule Coja, deoarece cred că vă cunosc destul de bine, aș dori să vă pun o singură întrebare: de când v-ați schimbat politica și publicați pe sait evenimente istorice neverificate?
Îmi permit să vă pun această întrebare pentru că, din experiență personală, atunci când v-am transmis texte care susțineau și în întāreau anumite păreri de-ale dumneavoastră, mi-ați scos sufletul până v-am transmis toate sursele informațiilor mele. Sunt aproape convins că ceea ce ați publicat de această dată provine numai din povestiri și nu dintr-o verificare minuțioasă la sursă.
Și atunci, întrebarea care se pune este: de ce pentru unii muma și pentru alții ciumă ?

less