„America trebuie să conducă lumea” pentru a pune capăt persecuției Falun Gong: Pompeo

DE EVA FU
20 iulie 2021 Actualizat: 20 iulie 2021
mai mare mai mic

Statele Unite ar trebui să contribuie la încheierea persecuției „oribile” a regimului chinez asupra Falun Gong, astfel încât adepții să poată exercita libertatea de credință, a spus fostul secretar de stat Mike Pompeo, în timp ce campania brutală de la Beijing marchează al 22-lea an.

Pompeo a vorbit cu NTD, o presă surioară a The Epoch Times, în ajunul aniversării începerii persecuției.

„În ceea ce privește Falun Gong”, a spus el, „absența libertății religioase în China este oribilă, este tragică, a trecut de prea mult timp și America trebuie să conducă lumea pentru a se asigura că acei oameni au posibilitatea de a-și practica credință în felul în care vor ei. ”

Epoch Times-9A6A0583
Practicanții Falun Gong participă la o paradă care marchează cea de-a 22-a aniversare de la începutul persecuției regimului chinez asupra Falun Gong, la Washington, la 16 iulie 2021. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

Falun Gong, o disciplină de meditație care susține valorile „veridicității, compasiunii și toleranței”, a fost introdusă pentru prima dată în nordul Chinei în 1992 și a câștigat un apel larg în rândul publicului chinez pentru beneficiile sale pentru sănătate. Cu toate acestea, amenințat de popularitate, Partidul Comunist Chinez (PCC) a lansat o campanie de eradicare care vizează Falun Gong pe 20 iulie 1999.

Întregul aparat de stat s-a întors împotriva adepților practicii, care, conform estimărilor oficiale, se ridicau la 70 până la 100 de milioane la acea vreme.

 

 

Practicienii din ultimele două decenii au devenit ținte de închisoare prelungită, muncă sclavă, tortură, abuz psihiatric și sexual și recoltare forțată de organe pentru a persista în credința lor.

În legătură cu aniversarea din 20 iulie, cel puțin 15 parlamentari americani au emis scrisori, proclamații sau mesaje video în sprijinul Falun Gong, precum și o coaliție internațională de politicieni din 20 de țări. De asemenea, Departamentul de Stat a cerut PCC să „ înceteze imediat ” campania sa de lungă durată și să elibereze toți adepții închiși.

„Închisoarea și tratamentul practicanților Falun Gong din China sunt iresponsabile și reprezintă cu adevărat o încălcare a drepturilor omului la cel mai înalt nivel”, a spus Rep. Vicky Hartzler (R-Mo) într-o scrisoare.

În ceea ce privește infracțiunea de recoltare forțată a organelor, Hartzler a menționat că o  rezoluție a Camerei din 2016 (H.Res. 343) care condamna practica îngrozitoare a fost „un pas în direcția cea bună”. Dar „trebuie făcut mai mult”, a spus ea. Congresistă este unul dintre cei 17 parlamentari care au sponsorizat Legea Stop Forced Organ Recoltarea din 2021 (HR 1591) pentru a combate problema.

„Există puține crime mai grave care pot fi imaginate”, a scris Rep. Steve Chabot (R-Ohio) într-o scrisoare, referindu-se la recoltarea organelor. „Această crimă de nedescris cere dreptate pentru nenumăratele victime care au suferit din mâinile PCC”.

Foto Epoch Times
Practicanții Falun Gong participă la o paradă care marchează al 22-lea an al persecuției Falun Gong în China, în Brooklyn, NY, pe 18 iulie 2021. (Chung I Ho / The Epoch Times)

Senatorul Marco Rubio (R-Fla.) A eliberat într-o declarație pe 20 iulie „în comemorarea victimelor căzute” sub persecuția în curs de desfășurare a Falun Gong.

„PCC a reținut practicienii Falun Gong și, în unele cazuri, de mai multe ori, în centre de„ transformare prin reeducare ”- o previzualizare a internării în masă în curs și a actelor de genocid împotriva uigurilor și altor musulmani din Xinjiang”, a spus el.

Persecuția a continuat neîntreruptă pe fondul pandemiei, aproape 9.500 de adepți experimentând hărțuirea poliției, arestări sau raiduri ale poliției în ultimul semestru, potrivit Minghui.org, un site din SUA dedicat documentării persecuției.

Suprimarea a lovit aproape de casă pentru cei care au familie înapoi în China.

Zhou Deyong , a cărui soție și fiul locuiesc în Florida, a fost ținut în detenție în provincia Shandong din estul Chinei. El a fost acuzat că a „sabotat aplicarea legii” după ce poliția a pătruns în casa lui și a găsit cărți și broșuri Falun Gong aparținând soției sale, practicantă Falun Gong.

comemorarea persecuției falun gong
Practicanții Falun Gong într-o priveghi care comemorează cea de-a 22-a aniversare a persecuției din China, la Los Angeles, la 18 iulie 2021. (Amabilitatea lui Debora Cheng)

Deng Cuiping din provincia Yunnan, mama unui alt rezident din Florida, a fost arestat în 2016 împreună cu alți patru practicanți pentru schimbul de materiale informative despre persecuție. Deng, care a fost închisă cu trei ani în urmă și concediat de la școala primară unde a predat, execută în prezent o pedeapsă de șase ani după ce a fost reținut timp de opt luni fără proces.

„Practicanții Falun Gong, precum mama mea, sunt sinceri și amabili și nu rănesc niciodată pe nimeni. De ce trebuie să renunțe la șase ani din viață sau mai mult doar pentru a-și menține conștiința și credința? ” Fiica lui Deng, Iris Lu Wanqing, contabil în Temple Terrace, Florida, a declarat pentru The Epoch Times în 2019.

Mai mulți parlamentari au evidențiat, de asemenea, valorile de bază promovate de practică. Sean Patrick Maloney (DN.Y.), într-o proclamație a Congresului pentru „onorarea practicilor pașnice ale Falun Dafa”, a spus învățăturile practicii „culturi de legătură, naționalități, rasă, sex și vârstă” care „contribuie la o viață mai sănătoasă și mai societate armonioasă. ”

„Lumea noastră ar fi cu siguranță una mai pașnică dacă am centra aceste valori în viața noastră de zi cu zi”, a declarat reprezentantul Dean Phillips (D-Minn.).

Rep. Gus Bilirakis (R-Fla.), Care a scris o scrisoare către autoritățile din Beijing cu privire la situația dificilă a lui Zhou, a declarat că intenționează să introducă o altă rezoluție pentru a „evidenția natura deosebit de flagrantă” a campaniei de eradicare.

„Dacă rămânem tăcuți în fața acestor nelegiuiri, neglijăm acel imperativ moral și o facem în pericolul societății civile”, a spus el într-un discurs preînregistrat.