CD
73 aprobate

dnitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

O SOLUȚIE MILITARĂ LA O PROBLEMĂ COMERCIALĂ
– Probabil nu este si cea mai buna Solutie
De Fred Reed

Gândindu-ne la noua jucărie a Washingtonului, un război rece împotriva Chinei, se vede déjà un tipar. Abordarea Chinei în ceea ce privește influența și prosperitatea este comercială și de lungă durată. Acest lucru nu înseamnă că chinezii sunt calzi și nebunei, ci doar inteligenți. Ei avansează calculat interesele culegand profit, în timp ce războaiele nu aduc profit natiei ci doar corporatiilor. China investește masiv în infrastructura, atât fizică, cât și educațională, care asigură competitivitatea actuală și viitoare. Sunt rapizi, agili, inovatoari și imprevizibil de scrupuloasi.

Ei caută acorduri comerciale: Acordul cuprinzător privind investițiile cu Europa, RCEP, Parteneriatul economic regional cuprinzător, CPEC, Coridorul economic China-Pakistan, acordul uriaș cu Iranul, dezvoltarea cu Rusia a NSR, ruta Mării Nordului. Par buni la asta, China fiind acum cel mai mare partener comercial din aproximativ 165 de țări.

Abordarea Washingtonului este una militară, coercitivă, previzibila și slabă din punct de vedere comercial. Formează alianțe militare: Quad-ul din Oceanul Indian, cu Japonia împotriva Chinei, pune rachete în Coreea de Sud, împinge Europa să cumpere mai multe arme americane, trimite forțe navale în Oceanul Indian, Strâmtoarea Taiwan, Marea Chinei de Sud, Marea Neagră și Golful Persic pentru a intimida, fără prea mult success insa,

Vrea să bage Ucraina și Georgia în NATO pentru a amenința Rusia. Are la fel de mult sens ca nuca pe perete.
Cheltuielile majore de capital ale Chinei, sunt aducatoare de viitoare venituri: autostrăzi, baraje, poduri, linii electrice de foarte înaltă tensiune, aeroporturi, căi ferate, noi high-tech 580km/h trenuri si linii feroviare, punerea în aplicare a 5G, reactoare nucleare și recuperarea semiconductorilor, investitii immense in cercetare.
Cheltuielile majore de capital ale Americii sunt: Bombardierul B-21, F-35, clasa Virginia, portavioanele din clasa Ford, submarinul de atac SSN (x).
Biden spune că va construi infrastructură, dar, dacă istoria va consemna corect, se va termina cu woke-ul, se va lupta împotriva rasismului sistemic, se va promova LBGQXYZ, se va împotmoli în luptele interne din Congres și totul se va transforma într-un terci. Vrei să pariezi?

Pentru ce sunt aceste arme? B-21 este un bombardier nuclear intercontinental. Ce se face cu bombardierele nucleare intercontinentale? Implicațe în război nuclear intercontinental. Suntem siguri că aceasta este o idee bună? Nu va exista un astfel de război decat dacă America il va începe. China sigur nu va face acest lucru, deoarece:
(a) abordarea sa privind puterea și influența este comercială, care funcționează deja bine, și
(b) America are atât de multe arme nucleare de tot felul încât China ar fi ștearsă de pe fata pamantului.
Dacă SUA ar lansa o primă lovitură, bombardierele ar ajunge acolo la câteva ore după terminarea războiului. Care ar fi rostul?

Ideea este de a pune sume mari de bani într-un buzunar umflat, care rulează pe pilot automat afaceri militare atât de mari încât nu pot fi reduse sau controlate. Tot acest PR de dirijare a banilor presupune că China crede că are nevoie de un holocaust nuclear. Cine poate crede asa ceva??

Este imposibil chiar să lăsăm bugetul militar așa cum este, cu atât mai puțin să-l reducem.
Congresul se mobilizeaza continuu pentru a crește bugetul Pentagonului, sfidându-l si concurandu-l pe Biden.
Industria militară este atât de omniprezentă, oferind atât de multe locuri de muncă în atât de multe state cu atât de mulți lobbyiști, încât președintele și partidul său nu o pot controla.
Comerțul China-Africa atinge un nivel record de 139,1 miliarde de dolari din ianuarie până în iulie: conform MOFCOM
America trimite trupe (Africom, Africa Command) și construiește baze de drone. China construiește linii de cale ferată și cumpără resurse. Putem vedea vre-o tendinta pe aici?

Pentru ce este bun un operator de transport din clasa Ford? Fordurile sunt nave versatile, având un scop intreit: pâlnie pentru o mulțime de bani în industria militară, uciderea strainilor fără apărare și cresterea propagandei Pentagonului înpotriva Chinei. Uciderea soldaților în armatele țărilor din lumea a treia este tot ce face armata americană mai bine.
Gândiți-vă la Siria, Afganistan, Irak, Libia, Vietnam, Laos, Cambodgia, Somalia. Intrarea în războaie mari cu țările reale nu mai este practică deoarece țările mari depind unele de altele prea mult din punct de vedere comercial. Chiar și uciderea strainilor începe să-și piardă farmecul, ca dovada avem înfrângerea operei comice din Afganistan.

Congresul împinge pentru arme pe care Pentagonul nu le vrea
Un exemplu din Ohio. Atunci când industria militară vrea să producă o nouă armă, se asigură că componentele ei sunt produse în cât mai multe state posibil. Un portavion creează un număr foarte mare de locuri de muncă de ani de zile la „Newport News”(goarna propagandei de razboi), precum și locuri de muncă în fabrici in toată America, pentru piese. Când portavionul este finalizat și pleacă să-și omoare strainii, orașele intră în depresie și acționarii pierd dividende. Pentagonul descoperă apoi o nevoie urgentă de un alt portavion. Congresul împărtășește acest sentiment de urgență. Surpriză, surpriză.

Ce vreau să spun atunci când spun că America este „mioapa”?
Ganditiva la acest lucru: Guvernatoarea statului Oregon, Kate Brown a semnat liniștita un proiect de lege luna trecută, care a eliminat cerința pentru absolvirea copiilor din liceele de stat pentru a fi competenți în lectură/citit(!), scris, și matematică, într-un efort de a ajuta „elevii de culoare” sa termine liceul fara a sti sa scrie si sa citeasca.
Wowee, asta trebuie să-i îngroape pe chinezii din departamentele de inginerie din China, stiind ca studenții chinezi cu sunt ani înaintea americanilor în materie de matematică. Acest tip de lucrare politica se întâmplă în întreaga America.

Numărul de baze militare chinezesti de peste mări: 1 (Djibouti), americane: 1000. Numărul de conflicte militare chineze: 1, un conflict minor de frontieră cu India. Americane: știți lista la fel de bine ca și mine, Iranul fiind probabil pregatit/rezervat pentru următorul război. Ce țară cheltuiește mai mult pentru cele de mai sus? Ce a câștigat America?

ORAN și la Huawei 5-G
China a lăsat SUA cu mult în urmă în 5G. În timp ce mulți se gândesc la 5-G ca fiind doar pentru utilizarea în telefoanele inteligente, acest lucru este de fapt de o importanță neglijabilă. Unde contează cel mai mult este insa în industrie, robotică, orașe inteligente, minerit fara mineri în subteran, armata robotizata și pe de alta parte Statele Unite, incapabile să concureze cu Huawei, s-au intors la primitivism prin excluderea chinezilor de pe piata Americana in materie de 5G. Apoi au eșuat în încercarea lor de a împiedica China să-si lanseze 5G în interiorul propriilor sale frontiere, cu o puternica propaganda anti 5Gcu ecouri in intreaga lume, fara insa a putea sa aduca fabricația înapoi în America.

China depășește SUA în cercetarea Inteligenta Artificiala –AI.
Și a cui este vina?
China intrece SUA în producția de Communicate Stiintifice in Cercetare – Influent Science Papers.
Aici este un punct demn de remarcat. Chinezii au inginerii, datele și concentrarea de a face aproape orice. Ei nu au întotdeauna utilaje. AI insa ia mai mult creier decât utilaje/mașini.

CATL merge pe next-gen de sodiu-ion EV baterii.
Nu este un schimbător de jocuri si alte țări se uită la același lucru, dar, ca de atâtea ori China este iar chiar acolo sus cu ceilalți băieți mari.

„Luna trecută, în timpul discuțiilor la nivel înalt de la Honolulu, Comandamentul Indo-Pacific al SUA și Statele Federate ale Microneziei (FSM) au convenit să construiască o nouă bază în națiunea insulară.” Pentru a ține sub control China.
Militar, militar, militar, militar. Ipoteza din Five Sided Wind Box pare a fi că China este pe cale să vină val-vartej în Pacific ca să cucereasca Statele Federate ale Microneziei. China este mult mai probabil ca o să le cumpere.

Associated Press: „Deficitul in balanta de plati cu China a crescut la 27,8 miliarde de dolari în iunie, în creștere cu 5,8% față de nivelul din mai. Până în acest an, deficitul de bunuri cu China, cel mai mare pe care Statele Unite îl gestionează cu orice țară, totalizează 158,5 miliarde de dolari, o creștere de 19,2% față de aceeași perioadă din 2020.”
Unii economiști anticipează pentru anul acesta sa fie primul deficit comercial global/total al Americii de un Trilion de dolari.

Intre timp China a inchiriat pentru a-si rula comertul occidental portul comercial Haifa din Israel:
„Grupul portuar internațional Shanghai (SIPG), deținut de stat în China, a preluat contractul portului Haifa în 2015, care îi permite să opereze facilitatea de transport maritim comercial timp de 25 de ani.”
Comercial, comercial, comercial, comercial.

Moscova este deranjată de „expansiunea necontrolată, nerestricționată” a rețelei militare americane Biolab în apropierea Rusiei.
Și aici, în Mexic, unde locuiesc acum, oamenii văd trotinete electrice chinezești și miniscutere-electrice care, jură ei, pot fi cumpăratesi online de la Alibaba. Între timp, bandele narcos obțin puști de asalt din SUA.

BIO:
Fred Reed, journalist experimentat si calatorit detine cronicile unei vieți sălbatice în baruri de motociclisti și fleshpots din Bangkok, ani de autostop solo în America, de o copilărie de Sud, de curse de epave vechi și arme și bere …
A scris fara iertare la revista “Soldier of Fortune” – “Soldatul Sortii” și nouă ani ca reporter de evenimente de poliție pentru Washington Times. Incorect din punct de vedere politic și amuzant rău de tot, Fred nu ia prizonieri, el condamna cu spirit criminal lucrurile care nu-i plac si care sunt multe: statistici masluite, capete politice fara creier, lingaii oficiali etc. El are un punct sensibil pentru lucruri cum ar fi: câini, bețivi, fete din bar, și echipajele de ambulanță, din care el a cunoscut multe. Opera sa a apărut în Playboy, Harper’s, revista Washington Post cu o pagină op-ed, și alte websiteuri asemănătoare ale incrucisarilor literare.

Sursa: https://www.unz.com/freed/a-military-solution-to-a-commercial-problem
Traducerea: CD