CD
1.060 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

CHINA COVIDUL SI OMICRONUL
De CD

Lumea era si mai este nedumerita de ce China inca lupta cu Covidul, inca se mai faceau lockdown-uri/izolari fortate si se ichideau orase.
Cam atat spunea media,”chinezii au inebunit si nu mai termia cu stafia Covidului”, fara insa a ne spune prin cate variante ale Covidului a trecut China si cine le tot trimitea noi si noi infectii virotice pe cap.

Acum ca China a incheiat campania Covid-Zero si a declarat ca va lupta pe cale naturala, fara vaccin ca sa-si dobandeasca imunitate naturala, au aparut timid in presa communicate despre studii si cercetari care sa arate ca de fapt China a trecut printr-o suita imensa de variante Omicron cum nu sau mai intalnit nicairi prin lume. Media insa este lenesa si la publicarea acestor comunicari stiintifice.

“De când varianta COVID omicron a apărut la sfârșitul anului 2021, a evoluat rapid în mai multe subvariante. O subvariantă, BF.7, a fost recent identificată ca fiind principala variantă care se răspândește în Beijing și contribuie la o creștere mai largă a infecțiilor cu COVID în China.”

Dar ce este această nouă variantă și ar trebui să ne îngrijorăm? Deși rapoartele din China despre caracteristicile acestei variante sunt îngrijorătoare, nu pare să crească prea mult în altă parte a lumii. Iată ce știm.
BF.7, prescurtare pentru BA.5.2.1.7, este o sublinie a variantei omicron BA.5.

Rapoartele din China indică că BF.7 are cea mai puternică capacitate de infectare dintre subvariantele omicron din țară, fiind mai rapid de transmis decât alte variante, având o perioadă de incubație mai scurtă și cu o capacitate mai mare de a infecta persoanele care au avut o infecție anterioară cu COVID, sau au fost vaccinate, sau ambele.

Rata ridicată de transmitere a BF.7, luată cu riscul de răspândire ascunsă din cauza numeroșilor purtători asimptomatici, se înțelege că a cauzat dificultăți semnificative în controlul epidemiei în China.

Simptomele unei infecții cu BF.7 sunt similare cu cele asociate cu alte subvariante de omicron, în primul rând simptome respiratorii superioare. Pacienții pot avea febră, tuse, dureri în gât, secreții nazale și oboseală, printre alte simptome.
O minoritate de oameni pot prezenta, de asemenea, simptome gastrointestinale, cum ar fi vărsături și diaree.
BF.7 poate provoca boli mai grave la persoanele cu un sistem imunitar mai slab.
mutațiile lui BF.7
Pe măsură ce omicron a evoluat, am văzut apariția de noi subvariante mai capabile să scape de imunitate de la vaccinare sau de infecția anterioară. BF.7 nu este diferit.

China se confruntă cu o creștere mare a infecțiilor cu COVID, pe măsură ce insista in strategia sa zero COVID. EPA-EFE/WU HAO
BF.7 a fost detectat în mai multe alte țări din întreaga lume, inclusiv în India, SUA, Marea Britanie și mai multe țări europene precum Belgia, Germania, Franța și Danemarca.
În ciuda caracteristicilor imun-evazive ale BF.7 și a semnelor îngrijorătoare cu privire la creșterea sa în China, varianta pare să rămână destul de stabilă în alte părti in lume. De exemplu, în SUA s-a estimat că a reprezentat 5,7% din infecții până pe 10 decembrie, în scădere față de 6,6% în săptămâna anterioară.

Decizia Chinei de a merge natural se pare ca a descurajat pe fabricantii si distribuitorii de infectii virale.
China va fi insa foarte atenta la orice alt virus ce va apare in teritoriul ei si poate va reusi sa gaseasca si canalele de distribuire infectioasa.

Au inceput déjà la vedere atacurile biologice, Covidele si Pestele aviare si porcine.
Focul arde broasca fierbe fericita.