CD
16 aprobate
cdimulescu@comcast.net
75.57.36.95
Desi multi se asteptau ca SUA sa fie forta conducatoare in lupta contra virusului, sau poate mai mult isi doreau decat asteptau, s-a vazut insa ca SUA a stiut doar sa arate cu degetul la vinovatul ales de ea si in rest fiecare cu treburile lui. In schimb lumea este placut impresionata de atitudinea generoasa si dezinteresata a Chinei, asa cum o vad si unii analisti politici americani ca Andrew Korybko.

China salveaza Lumea
Andrew Korybko – 23 martie 2020

Este, desigur, o declarație dramatică, dar China este in procesul de a salva lumea de la COVID-19. China a dovedit deja că este posibil să supraviețuiască epidemiei virale atât timp cât se întreprind acțiunile preventive adecvate, oferind astfel un sentiment de direcție pentru ca toți ceilalți să-l urmeze. Atât carantina involuntară, cât și carantina voluntară sunt acum noul normal din întreaga lume, după ce au fost implementate pentru prima dată în China, dar asta nu e totul.
Armata Populară de Eliberare a preluat conducerea în asigurarea aprovizionării fiabile cu bunuri a poporului chinez, care este încă o altă metodă care este de asemenea aplicată în întreaga lume de către forțele armate ale altor țări,. În plus, liderii comunității din China au colaborat îndeaproape cu autoritățile pentru a-și gestiona cartierele și blocurile de apartamente, atât în identificarea posibilelor infecții, cât și în organizarea unor scurte incursiuni în public pentru a cumpăra bunuri și produse de bază, lucru pe care il fac si celelalte țări datorita eficientei sale.
China își înțelege responsabilitatea față de restul lumii ca lider global și de aceea se dedică să-i ajute pe toți cei care solicită ajutorul său. Ca exemple importante în acest sens, țara trimite ajutor medical sub forma medicilor, măștilor, testelor și altor provizii în Serbia și Italia, printre altele. În plus, în timp ce SUA continuă să sancționeze cu cinism mizantrop state precum Iran, Siria și Venezuela, China continuă să coopereze cu acestea, ceea ce salvează nenumărate vieți în aceste tari, in situații de urgență.
Pe măsură ce restul lumii se închide, China se redeschide treptat după ce a pus în sfârșit epidemia sub control la ea acasa. Ceea ce înseamnă, în contextul global, că Fabrica Lumii, așa cum China este numita cu drag de către mulți, va deveni în mod inevitabil indispensabila pentru recuperarea tuturor celorlalți.
În timp ce tarile obstructioniste vor avea un timp dificil pentru revenirea înapoi la normal, China va fi deja in operare la un nivel relativ mai bun, permițând astfel țării să furnizeze bunuri de bază cat și alte bunuri de larg consum pe care toată lumea va avea nevoie cu disperare.
Având în vedere acest lucru, este relevant să ne amintim de Belt & Road Initiative (BRI), care va deveni potențial platforma pe care va avea loc cea mai mare parte a redresării globale.
BRI nu este doar bazata pe comerț, dar, de asemenea, pe investiții, și chiar și pentru unele dintre economiile cele mai dezvoltate, cum ar fi cele din SUA și Europa ce si-au rulat rezervele lor rapid, dar ineficient și au intrat în crize fără precedent, China insa va avea comparativ mai multe fonduri disponibile pentru a oferi si pentru a facilita recuperarea acestora.

Multe țări, și cel mai interesant chiar și cele din Europa, care au promis anterior angajamentul lor de a se alinia multilateralismului,* sunt instinctiv revenite la interesare numai pentru ele, cu reguli si reglementari care sa le asigure propriile lor interese pe cheltuiala altora, politica care este complet opusa ale abordării chineze. Republica Populară este dedicată schimburilor win-win/ castig la castig, pentru a construi în cele din urmă o comunitate cu destin comun, iar asistența sa altruistă pentru restul lumii se dovedește a fi sinceritatea față de aceste idealuri nobile, fără îndoială.
Creșterea gradului de conștientizare a rolului de lider pe care China este gata să il joace în redresare globală ar fi putut fi ceea ce a declanșat din partea SUA a intensificarii mizerabile a războiului său de informare în curs de desfășurare împotriva țării, prin referirea neadevarata la COVID-19 ca „virusul chinez”, sau alte variante similare, pentru a da vina pe Beijing pentru această pandemie. Inducerea in eroare a avut ca scop panicarea oamenilor hiper-impresionabili în gândire si altfel a subminat influenta discrete si benefica a Chinei.
Nu numai că este tactic imoral, dar este, de asemenea si periculos, deoarece unele țări care au nevoie disperată de asistență din partea Chinei ar putea decide să nu-l solicite, deoarece liderii lor au căzut victime războiului informațional al SUA că Beijingul a fost responsabil pentru COVID-19.
Din fericire, însă, oamenii din întreaga lume pot vedea că de fapt SUA a avut Pacientul 0, originar al virusului inca din noiembrie 2002 asa cum precizeaza directorul CDC: “CDC director Robert Redfield admitted some Americans who seemingly died from influenza were tested positive for novel #coronavirus in the posthumous diagnosis, during the House Oversight Committee Wednesday. #COVID19 pic.twitter.com/kk7q0bKE6p
— Global Times (@globaltimesnews) March 12, 2020, iar China se recuperează și se comportă ca lider global responsabil.
Oricat ar incerca, SUA nu va reuși în oprirea Chinei sa salveze lumea de la COVID-19.

De la Andrew Korybko – Analist politic American.
Sursa: https://www.globalresearch.ca/china-saving-world-covid-19/5707228
…….
* Multilateralism doctrina economica si instrument de tranzactionare bazata pe principiul win-wwin/avantaj reciproc, multilateral dezvoltat, fara amestecul in politica interna sau externa a statelor tranzactante.
Instrument transactional folosit de China si alte state din afara sferei occidentale, membre ale ASEAN, BRICS etc.

Traducerea: CD