CD
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
„Practic, America de Nord va fi inevitabil invadată de China. Tot ce vedeți acum acolo ați văzut în Revoluția Culturală a lui Mao și e un pas esențial pentru spălarea creierului și reeducarea în noua ideologie.”

Ideile de mai sus nu sunt doar prea indraznete, iar ultima este chiar lipsita de sens.
Ce rost ar avea China sa reeduce ideologic populatia SUA?
Americanii cumpara deja tot ce se face in China, pentru ca preturile si nivelul tehnologic al produselor le convine.
China nu inceraca sa-si faca concurenti cu alte popoare, care bazate pe aceiasi ideologie Mao-ista sa devina la fel de eficiente si productive.
Politica relatiilor si tranzatiilor internationale a Chinei este bazata pe alte principii si instrumente de tranzactare: multilateralitatea, ajutorul si avantajul reciproc cat si neamestecul in treburile interne a partenerului de afaceri.
Fapt pentru care majoritatea tarilor asiatice au intrat in organizatii de comert international alaturi de China atrase tocmai de aceste principii pragmatice si echitabile in acelasi timp.
Deci ce rost are China sa schimbe ideologia unei populatii?
Bine inteles ca daca ceva merge rau in SUA sau ocident vinovati sunt rusii si chinezii …

Ceea ce se intampla in SUA este o revolutie anticulturala si invers-rasiala, care si-o fac singuri cu ajutorul liberalistilor progresisti, de esenta neoMarxista, insturiti de Scoala de la Frankfurt ce s-a mutat la Chicago.

Autorul a cam prins gustul spurcat a predictiilor si profetiilor si asta il face foarte vulnerabil si sa treaca la previziuni ce bineinteles vor ajunge in acelasi gard cu oistea lui Irimia.
Urmaritii predictiile lui si in timp veti observa ca sunt nu doar hazardante ci si absurde, dar asta este riscul ce trebuie sa si-l asume profetii, profetiile sunt cu atat mai spectaculoase cu cat frizeaza mai mult absurdul.

Evergrande este anuntata sa cada de cateva luni, dar predictiile americane pe care le are in considerare Dan sunt doar dorinte, vise umede si Evergrande isi plateste ratele netulburat si va ramane acolo unde este nevoie de ea.
Dan, ca multi alti economisti de scoala noua, ce stiu a se inchina numai la cultul Capitalism Nou, face aprecieri nefondate privind guvernele Rusiei si Chinei, ca entitati politice fara viitor. Poate ca Dan nu poate sa vada viitorul lor pentru ca nu stie cum trebuie istoria economiilor si nu are habar de cultura rusa sau chineza, nici macar de partea stiintifica, care acum ajuta foarte mult aceste tari, Ele stiu sa se descurce cu capitalismul de tip vechi, cel care a lansat in trecut marile economii ale lumii, Anglia, Franta, Germania, SUA, Japonia si il imbina eficient cu Socialismul Bazal, cel ce se ocupa de nevoile poporului, care este de fapt baza societatii. Rusia si China nu vizeaza Capitalismul de tip nou, egocentric, de un liberalism atroce, ele practica capitalismul de succes fara insa a uita populatia.
China in ultimii 5 ani a reusit sa scoata din saracie, asa cum a notat si ONU, nu mai putin de 800 de milioane de chinezi, eradicand total saracia in China. Nici o tara nu poate prezenta o asemenea realizare si nici SUA nu mai poate pretinde ca Chinezii i-au furat reteta de eradicare a saraciei.
Ce sa-i fac, cand unii ajung obsedati de rusofobie sau sinofobie, chiar daca sunt pusi in fata realitatii si o admit, totusi ei mai au un dar … „cheia mecanismului” care rămâne mereu în China și care, de asemenea, forțează schimbarea ideologică a lumii.” – spune Dan.
Ce sa-i faci obsesia si fobia sunt boli grele.
Comentariu facut si pe blogul lui Dan Diaconu la articolul acesta.