Ofițerii de poliție chinezi ies în afara noului Muzeu al Partidului Comunist Chinez din Beijing, China, pe 25 iunie 2021. (Kevin Frayer/Getty Images)
Ofițerii de poliție chinezi ies în afara noului Muzeu al Partidului Comunist Chinez din Beijing, China, pe 25 iunie 2021. (Kevin Frayer/Getty Images)
GÂNDINDU-MĂ LA CHINA
Beijingul ucide spiritul sărbătorilor în timp ce întărește strânsoarea asupra societății
Antonio Graceffo
Antonio Graceffo
31 decembrie 2021 Actualizat: 31 decembrie 2021mai mare mai mic Imprimare
Analiza știrilor
China a anulat Crăciunul în acest an, susținând că dăunează culturii tradiționale chineze și și-a avertizat poporul să evite influența occidentală. Acesta este doar cel mai recent pas în noua politică a liderului chinez Xi Jinping de înăsprire a controlului social, transformând în același timp China spre interior.
Sărbătorile de Crăciun au devenit populare pentru prima dată în anii 1990, în mare parte în rândul tinerilor. Principalul catalizator au fost centrele de predare a limbii engleze, deoarece Crăciunul nu a fost niciodată sărbătorit în școlile publice din China. Mulți chinezi încep de obicei să meargă la lecții de engleză la vârsta de 3 sau 4 ani și, astfel, până la începutul liceului, Crăciunul a devenit o caracteristică obișnuită a copilăriei lor.
Pentru marea majoritate a chinez, de Crăciun nu a fost sărbătorită ca religioasă de vacanță . În schimb, s-a concentrat pe Moș Crăciun, iar copiii au împodobit copaci, au cântat cântece și au primit cadouri. Ca studenți și tineri adulți, această generație care a crescut sărbătorind Crăciunul a organizat petreceri și a făcut cumpărături.
În câțiva ani, Partidul Comunist Chinez ( PCC ) a încurajat sărbătorile comerciale de Crăciun, datorită impulsului pe care l-au dat economiei. În alți ani, temându-se de influența străină și de pierderea controlului, PCC ar restricționa festivitățile de Crăciun.
De la începutul războiului comercial SUA-China, guvernele locale au fost direcționate să interzică marile sărbători de Crăciun. În majoritatea anilor, totuși, mall-urilor și magazinelor li s-a permis să monteze decorațiuni și să organizeze promoții festive de vânzări.
Anul acesta, însă, Crăciunul a fost interzis – chiar și în lăcașurile de cult . Un edict guvernamental le interzicea profesorilor și studenților „să organizeze orice eveniment de sărbătoare a acestui festival occidental ”. În Nanyang, oficialii guvernamentali i-au spus centrului comercial local că trebuie să dea jos decorațiunile. În orașul Lanfang, spectacolele de Crăciun au fost anulate. Și în alte orașe, bannerele și luminile au fost îndepărtate din spațiile publice.
Membrii PCC au fost descurajați să participe la petrecerile de Crăciun, ci au fost instruiți să acționeze ca „ modele de aderare la cultura tradițională chineză”. Cetăţenii au fost îndemnaţi să predea persoanele care încalcă regulile de interzicere a Crăciunului .
Interzicerea Crăciunului este doar un alt exemplu al restricțiilor crescute ale lui Xi asupra societății civile. Dar acest lucru pare contrar strategiei sale generale de a crea o cultură a consumatorului și de a se baza pe consum, mai degrabă decât pe export, pentru a conduce economia chineză.
Partidul a emis un document care afirmă: „Ziua „Crăciunul” sau „ Noaptea Sfântă ” … este impregnată de o profundă cultură religioasă occidentală”, susținând că „unele națiuni occidentale se bazează pe tehnologia și cultura lor avansată pentru a-și răspândi valorile și stilul de viață în China. , atrăgând tinerii noștri .” Documentul încurajează cetățenii să promoveze cultura chineză și să evite cultura occidentală.
Fotografie Epoch Times
Un agent de securitate care poartă o mască de protecție stă de pază la Biserica Sf. Iosif în timpul unei liturghii în Ajunul Crăciunului la Beijing, pe 24 decembrie 2020. (Noel Celis/AFP via Getty Images)
PCC închisese deja centrele de educație în limba engleză, care erau furnizorii principali de Crăciun. Conform uneia dintre multele reguli noi ale lui Xi care restrângeau libertățile civile, unor astfel de centre de tutorat li sa interzis să accepte investiții străine și să obțină profituri . Lanțuri mari au fost închise, cum ar fi VIPKid, care la un moment dat a fost evaluat la 3 miliarde de dolari, a angajat 90.000 de profesori și a avut aproape 1 milion de studenți chinezi.
Închiderea centrelor private de educație în limba engleză va reduce foarte mult numărul copiilor expuși la Crăciun, garantând că obiceiul se va stinge în cele din urmă. De asemenea, PCC îi împiedică pe copiii chinezi să învețe limba engleză. Acest lucru îi va face mai puțin capabili să își câștige existența sau să studieze în străinătate în viitor. În plus, lipsa cunoștințelor de limba engleză va fi încă un impediment, împiedicând noi idei să intre în China.
Pe măsură ce țara se întoarce spre interior și cultura străină este descurajată, naționalismul este promovat prin mass-media. Filmul patriotic de război din Coreea, „ Bătălia de la lacul Changjin ”, a fost unul dintre cele mai mari succese din istoria cinematografiei chinezești. Până acum, filmul a câștigat 905 milioane de dolari , pierzând doar în fața „Spider-Man: No Way Home” și „No Time to Die”. Filmul prezintă sacrificiile eroice făcute de trupele chineze care i-au învins singuri pe americani în timpul războiului din Coreea, eliberând Coreea de sub strânsoarea capitalismului. Liderii de opinie din rețelele sociale au cerut poporului chinez să renunțe să sărbătorească Crăciunul ca un tribut adus suferinței soldaților descriși în film.
Promovarea blockbuster-urilor chinezești va contribui la descurajarea telespectatorilor să vadă filme americane. Propaganda PCC nu va mai trebui să concureze cu idei și informații contradictorii din străinătate. Și acest lucru poate ajuta la recrutarea tinerilor pentru a se alătura Partidului Comunist, care se lupta pentru noi recruți cu doar câțiva ani în urmă.
În această a doua Revoluție Culturală, Xi s-a poziționat ca salvator atât al culturii chineze, cât și al PCC. El poate fi, de asemenea, omul care a ucis gâsca care depune ouăle de aur, deoarece politicile sale au cauzat încetinirea economiei.
Opiniile exprimate în acest articol sunt opiniile autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale The Epoch Times.
–ÎN TOATE TIMPURILE, CHINA A ȘTIUT CE VREA. DIN CÂTE SE ARATĂ ÎN ARTICOL, ACOLO,
NU SE ADMITE,CA LOCUITORII SĂ DEVINĂ NIȘTE *PAPAGALI*
–LA NOI, sf.Valentin, și alte tradițiiAU FOST DEJA APROAPE ÎNLOCUITE,*PAPAGALICEȘTE*.
–PRIN ANII 50,EREA PESTE DRUM DE TEATRUL C.TĂNASE,LIBLĂRIA=CARTEA RUSĂ= IAR,
ÎN TOATE LIBRĂRIILE,SE GĂSEA COLECȚIA =BIBLIOTECA PENTRU TOȚI=AVEAM CE ALEGE.
–ORICUM,PAPAGALI VOR FII PESTE TOT ÎN LUMEA ASTA .
–
Din nou apar stiri de pe Epoch Times. Este o manevra de verificare a vigilentei cititorilor sa se calculeze cu ce viteza raspund la stimulul pavlovian si incep sa injure?
Orice spatiu acordat stirilor di Epoch Times este un spatiu otravit si nu stiu daca cititorii websiteului acesta merita asemenea tratament. Este una ditre cele mai perfide gazete tiparite si reuseste sa pacaleasca pe multi.
Ia mai mult timp sa deconstruiesti neadevarurile lui Epoch decat sa spui cinstit adevarul; cine are timp de asa ceva?
Completare: nu pare sa fie vorba de ceva interdictii:
https://www.youtube.com/watch?v=Di-ZGYqI7Jk
https://www.youtube.com/watch?v=LOCrsyMym04
si de la un tip care traieste acolo
https://www.youtube.com/watch?v=LHFBHqx3Qqs
Sigur, nu se poate astepta ca e o sarbatoare nationala, chiar si 130 de milioane reprezinta mai putin de 10% din populatie, dar de aici pina la interdictie sunt vagoane de paini de mancat.
Mira-m-as! In China sunt actualmente 130 de milioane de crestini (prin asta referindu-ma la chinezi convertiti la crestinism, nu strainii care traiesc acolo). Majoritatea sunt protestanti, apoi pe locul 2 vin catolicii, ca numar. Iar trendul e pe crestere. Se estimeaza ca pina in 2030 numarul crestinilor din China il va depasi pe acela din SUA. E ilogic ca toata ascensiunea asta a crestinizarii sa fi decurs nederanjata pina acum si brusc din iarna asta sa aiba ceva statul chinez cu ea.
Exista niste experiente cu dude de-ale Epoch Times, pe care pina si presa americana (care e mai mult decat clar ca numai partinitoare fata de China nu poate fi) a reusit sa le sesizeze.
https://www.nytimes.com/2020/10/24/technology/epoch-times-influence-falun-gong.html
M-am „intalnit” si eu cu ei, acesti Epoch Times, alaturi de CNN, fiind unii din editorii dudei cu „explozia si scurgere RADIOACTIVA masiva” la centrala nucleara din Taishan, chestie care, in urma investigatiilor inclusiv dinafara, ale francezilor ( Électricité de France) si a National Nuclear Security Administration s-a mutat discutia la niste scurgeri la niste conducte cu combustibil
https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Fuel-damage-confirmed-at-Taishan-1
iar la baza:
„No radiation leak at Taishan”
E doar un exemplu, si vreau sa spun, The Epoch Times e una din sursele pe langa care mai trebuie sa vezi/auzi/citesti inca alte cateva versiuni ale fiecarei istorii relatate de ei.