surena
198 aprobate
surena_surena@outlook.com
86.122.228.136

Între asasinarea/ execuția lui Codreanu și asasinarea/ execuția lui Ceaușescu nu există nicio paralelă și niciun ritual. În schimb putem vorbi de un ritual, simbolism între asasinarea/execuția lui Ceaușescu și cea a lui Culianu. La CZC nu este vorba de ritual sau simbolism, în schimb la Ceaușescu vorbim de mai multe simboluri începând de la căderea acestuia până la asasinarea/execuția lui și trebuie privite în oglindă.
Execuția este rezultatul unui proces (infam), proces menit să-l distrugă fizic, psihic, moral și mai ales mitic. Ascensiunea lui Ceaușescu nu începe, așa cum
cred unii, cu ajungerea lui la putere, cu mitingul din 1968…Începe cu procesul și condamnarea lui la închisoare, minor fiind, ca urmare a sfidării instanței de judecată, a punerii la punct a unui judecător impertinent, a criticării modului în care „justiția democratică” nu oferă învinuiților (comuniști) dreptul la apărare. Condamnarea minorului Ceaușescu (nu avea 21 de ani) reprezintă un unicat în justiția română pe care, surprinzător, Ceaușescu nu va folosi ca sa se legitimizeze, paradoxal nu va permite istografiei lui să-l trateze ca ceva ieșit din comun, deși punerea la punct a judecătorului, întoarcerea spatelui, refuzul de a se apară, vorbi după ce se adresează presei îl făcuse, in presă, cel mai cunoscut comunist din lotul condamnat. Așa a ajuns Ceaușescu îl lagărul de la Tg.Jiu, va fi preluat sub aripa lui Dej și va ajunge unul din comuniștii de bază.
Anvergura internațională a lui Ceaușescu se datorează mitingului din 1968 prilejuit de invazia sovietică și a Tratatului de la Varșovia în Cehoslovacia, căderea internațională a lui Ceaușescu îl reprezintă mitingul din decembrie 1989. Legitimitatea istorică de „pater patriae” este dată de popor în 1968 prin celebrul miting de la București și tot „poporul” se presupune că îi ia legitimitatea în 1989 tot în urma unui miting și tot în București dar… Apare acest „dar”… noiembrie 1989 când Ceaușescu este reales președinte și face o baie de mulțime în care securiștii „uită” că e cel mai mare demnitar și ar trebui protejat. În o lună de zile lucrurile se vor schimba dramatic, Ceaușescu va trece de la extaz la agonie, cei ce l-au aclamat, îmbrățișat îl vor blama și înjura.
Asasinarea/execuția lui Ceaușescu fost General, comandantul suprem al Armatei de către…Armată, aceeași armată care în urmă cu o lună îi depusese jurământul de credință și este ultimul simbol al puzzle-ului. Dar…apare și aici un dar…rămâne atitudinea în fața plutonului și mai ales ultimul mesaj pe care Ceaușescu îl transmite… care, alături de celelalte lucruri va contribui la apoteoza lui. Mesajul nu este, așa cum cred unii, către …popor, generațiile viitoare…mesajul este pentru … Marele Manipulator.
Eliminarea lui Ceaușescu și a lui Culianu a urmărit umilirea lor și conștientizarea de către ei că nu se dorește doar o execuție/ asasinare ci și o damnatio. Atentie! Nu o damnatio memotiae… pentru că ștergerea totală ar fi implicat lăsarea de „urme” care, în timp, ar fi dus la aflarea identității „ordonatorului” ori el dorește anonimatul.
În cazul lui Culianu locul asasinatului este cât se poate de evident ca simbol și acest lucru l-a înțeles perfect Culianu în momentul morții. La Ceaușescu asistăm de la miting, la fuga, la abandonare, proces la o adevărată Golgota menită să îi demonstreze ura „poporului” și dorința acestuia de a-l „judeca și omorî”.
Nimic nu este la întâmplare în cazul asasinatului/execuției lui Ceaușescu și Culianu totul este calculat, cântărit și măsurat și amândouă sunt rodul aceleași minți, conform prof.Coja, Marele Manipulator.