Fotografia a fost facuta de un fotograf american, in timpul unei operatii de coloana, efectuata pe un fat, aflat in uterul mamei in a 23 saptamana.
Fotograful nu se gandea ca va realiza cea mai importanta fotografie din viata lui, scopul initial fiind doar documentarea operatiei de coloana.
In timp ce fotograful Paul Harris fotografia procesul operatiei, efectuate in clinica de chirurgie a Universitatii Vanderbilt din orasul Nashville , Tennessee , el a reusit sa imortalizeze momentul in care copilasul si-a ridicat mana din uterul mamei si a prins degetul medicului.
Fotografia a cutreierat deja lumea, in Irlanda fiind principalul argument impotriva legalizarii avortului.
Manuta care a cucerit intreaga lume, este al lui Samuel Alexander, care s-a nascut la 28 decembrie, anul trecut.. Daca ne gandim, ne dam seama cat de vulnarabila este viata unui om. Medicii au fost siguri ca fatul nu ar fi supravietuit in afara uterului, de aceea au decis sa-l opereze in interiorul uterului. Dupa operatie uterul a fost inchis la loc, astfel incat fatul sa se dezvolte in conditii normale.
Prezenta fotografie este considerata cea mai importanta fotografie din domeniul medicinii. Samuel este cel mai tanar pacient care a fost supus unor astfel de operatii. Probabil Samuel Alexander Arms intr-o zi va avea posibilitatea sa-i stranga mana doctorului Brunner, de data asta in afara uterului mamei.