CD
1.142 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

CUM AM AJUNS LA RESETARE
CD

„In ultimul deceniu, globalizarea a crescut grație unor lanțuri valorice din ce în ce mai numeroase și extinse. Ele permit descompunerea procesului de fabricație al unui bun în mai multe locuri, pentru a minimiza costul producției..” ~ Josep Borell

Ce inseamna asta, ca tarile dezvoltate cumpara produse de baza si semifinite din tari subdezvoltate si apoi le finiseaza/asambleaza, ele vanzandule apoi la preturi mari ca fiind fabricate in USA, RFG, France etc.
Aceste tari nu mai cheltuiesc bani cu extractia si rafinarea produselor de baza, care aduce si probleme ecologice de distrugere si poluare a mediului si nici cu munca intensa si periculoasa inglobata in procesul fabricarii produselor semifinite, economisind bani considerabil, avand in vedere diferenta costului de munca intre aceste tari.

Ca exemplu: SUA cumpara partile componente ale unui televizor color digital din China. In felul acesta nu mai are activitate de minerit, inlaturarea sterilului, decolmatare si rafinare a produselor miniere ce aduc mari distrugeri mediului si scutesc munca intensa de fabricare a rezistentelor, condensatorilor si a celorlalte componente. Televizorul, fiind doar ansamblat in SUA, va fi vandut ca un produs american, „Made in USA”, la un pret sporit de 2-3 ori fata de un TV chinezesc sau thailandez.

Mai exista si varianta de ansamblare intr-o alta tara cu mana de lucru ieftina, cum ar fi Mexico, Thailanda, Brazilia etc. iar preturile sunt mai modeste pentru ca nu-s asanblate in tarile dezvoltate.

China si-a propus ca pana in 2025 sa nu mai exporte decat produse finite si sa nu mai aiba concurenta altor tari pe piata cu produsele de baza chinezesti inglobate in produsele altor tari.
De aici porneste de fapt spaima intermediarilor/speculantilor capitalisti, de aceea Trump a fost impins in razboiul comercial cu China, s-o oblige ca sa mai vanda inca produse de baza sau semifinite.

Problema nu se pune daca America se poate decupla de China sau daca China se poate decupla de America ci ce se va intampla cu America cand China nu va mai produce decat ceea ce si cum considera ea necesar.
In conceptia capitalista se merge pe ideea de a vinde numai produse finite, ca profitul sa fie maxim si a nu-ti face concurenta singur, dar capitalistii, hiperimperialisti, Globalisti, occidentali nu vor ca si China sa fie capitalista, o prefera comunista.

Acum cand China, India si alte tari, obisnuite sa munceasca pe 2 bani, au inceput sa aplice si ele principiile capitaliste, hiperimperialistii nu se simt bine sa fie concurati cu propriile lor principia si metode.

Ca sa contracareze aceste masuri de fabricare pana la faza finala de produs finit, hiperimperialistii au navalit la Wuhan si au cerut ca produsele cumparate de ei sa fie proiectate, conceptualizate si vandute de ei, China fiind doar executorul, iar produsele avand un drept de proprietate intelectuala bine aparat ce nu pot fi vandute decat de tarile ce detin dreptul de proprietate intelectuala a produsului(o inventie mai veche americana de a inlatura concurenta – patentul).

S-au dat destepti hiperimperialistii insa chinezii nu’s veniti cu pluta pe Dambovita si au respins toate aceste propuneri hiperimperialiste si au declarat ca China nu v-a mai vinde decat produse patentate in China, deci conceptualizate, inginerizate si realizate integral in China, sub marca „Made in China” si asta pana in 2025, o mare parte din materiile prime si produse nefinite sau semifinite, deja China nu le mai vinde de o buna bucata de timp.

Trebuie observat ca lupta Chinei pentru a-si proteja resursele naturale, de energie si forta de munca vine si in sprijinul tarilor mai mici care sugrumate de dominatia dollarului nu-si pot dezvolta propria industrie, asa cum am avut-o si noi inainte de ’89, ele fiind nevoite sa cumpere produse din import, eventual printr-un intermediar/speculant hiperimperialist.
In mare de aici porneste totul.

Hiperimperialistii acuza China ca vrea sa devina stapana lumii, insa in fapt China nu vrea decat sa inlature protectionismul, hegemonia parazitara a hiperimperialismului bankar, globalizant si sa institute/cultive multilateralismul.
Deci daca lupti pentru libertate esti acuzat ca vrei sa devii stapan peste altii.
Da, e adevarat, devii stapan, dar doar pe propria soarta, asa cum nu vor Globalistii.

In scoala am invatat marxism cu lupta intre clase, dar acum nu mai vedem distinct clasele, caci lupta se duce intre doua grupuri, unul larg al „celor multi” si unul restrains al „elitei ascunse” in spatele politicienilor corupti, care este mult mai redusa la numar decat procentul de 1% pe care ni-l servste media in mod constant.
Uitativa in jurul vostru si vedeti cati dintre voi, cei 100 de oameni, sunteti macar unul din voi milionari in ero sau dolari?

Procentul elitei Globaliste este mult, mult mai mic: 1/1000 000. Cei mai bogati oameni din lume nu’s cei dati in revista Forbes an de an, acolo este un clasament al locotenentilor Globalisti, ce servesc disciplinat elita ascunsa.

Oare de ce nu apar si veniturile celor mai mari magnati ca Rothschield, Warburg, Schiff, Rockefeller, Morgan si altii? Cele 5 familii ale Marilor Finatelor, care au pus baza lui Federal Reserve, au ajuns acum, dupa un secol, 30 de familii, acestia sunt trilionari, nu bilionari si stau in umbra de unde conduc fara a fi deranjati de nimeni si ne impun RESETAREA prin FEM