Un comentariu remarcabil la textul

Declarație halucinantă a regelui Mihai: „domnul Emil Constantinescu mi-a făgăduit o grămadă de lucruri şi nu s-a ţinut de cuvânt, PE CAND ION ILIESCU IMI RESTITUIE». Și o comparație neașteptat…
No issue detected

mihai6 hours ago
.
Nu intri in polemica pt ca nu prea ai argumente.
1. Despre motivele alea am aflat dupa 23 august; ce motive a avut regele la 23 august? Trebuie sa ne raportam la acel moment.
3. Armistitiul trebuia sa intre imediat in vigoare, DACA era semnat, altfel ce sa respecte Stalin? A existat vreun contact intre rege si Stalin? Vreo promisiune a lui Stalin macar? Cum sa incetezi focul unilateral, fara armistitiu incheiat? Hai, serios.
4. Mai intai, nu anglo-americanii ne-au ocupat, Stalin da. Nu numai ca ne-a ocupat, dar ne-a si jefuit si ne-a impus regimul bolsevic de teroare. Apoi, daca ar fi refuzat si decoratiile lor, care ar fi fost problema? Ar fi avut demnitate? Se termina monarhia in 45, nu in 47, si? Ce mare lucru s-a intamplat in acei 2 ani? A, scuze, in 45 s-a instaurat guvernul comunist.
Decat sa traiasca pana acum in rusine, mai bine murea atunci in glorie.
Cu ce ne-a ajutat daca a trait pana acum? Ca i s-au restituit proprietatile? Ca a aprobat declaratia de la Budapesta? Ca ne-a dat ocazia sa-i analizam toate greselile si tradarile? Pai inclusiv lui i-ar fi fost mai bine mort.
Cum sa ma raportez eu la ziua de azi? Vrei sa spui ca regele nu realizase in 45 ca in tara sa se instaurase comunismul, ca nu aflase de jaful sovieticilor? Era evident in ca stadiu intrase Romania inca de atunci.

Te includ in categoria monarhistilor pt ca ai aceeasi replica, daca vorbeste cineva impotriva regelui(nu a monarhiei), automat este catalogat comunist.

5. Tu vorbesti despre situatia de jure, eu de cea de facto.
Maresalul conducea, nu regele; regele a fost tinut deoparte, marginalizat. Cine a avut un cuvant de spus in perioada 40-44? Regele? El a hotarat intrarea in razboi, trecerea Nistrului, inceperea negocierilor cu aliatii samd?
7. Nu am spus ca trebuia sa luptam in continuare, spun ca maresalul nu trebuia arestat, trebuia lasat sa semneze armistitiul, stiind ca il ceruse chiar in dimineata de 23 august. Cel mult trebuia luptat pana la semnare, care nu s-ar fi intamplat prea tarziu.
Legat de iesirea din razboi, declaratia maresalului, in martie ’44, la adunarea comandantilor de mari unitati de la Academia de Razboi (inainte de 23 august, da?): „Italia a capitulat fara conditii, dar a intrat in Europa la un brat cu americanii si la celalalt brat cu englezii. Eu nu pot intra in Europa la brat cu comunistii!”
Revenim la 23 august.
Nu cred ca Stalin era dispus sa incheie armistitiul, ci toti stim sigur ca da.
Stalin fusese de acord, cu cateva luni in urma, cu anumite conditii ceva mai favorabile noua decat acel armistitiu semnat; daca mai luam in calcul si ca in ziua de 23 august e posibil sa fi venit raspuns favorabil la cererea maresalului de armistitiu…
Un lucru deja dovedit este faptul ca 23 august era „ziua armistitiului” prin decizia maresalului:
-declaratia maresalului din timpul procesului sau cum ca el a fixat acel 23 august in istorie
-declaratia gen N Sebastian care pe 23 august se afla in capitala: pt 23 august a fost stabilit ce trebuia facut de catre maresal PE ORE
-declaratia doctorului Zilisteanu, doctorul personal al maresalului; in dimineata de 23 august l-a vizitat pe maresal asa cum o facea zilnic, iar in cadrul discutiei maresalul i-a spus:„Azi fac armistitiul, gata, s-a terminat razboiul.”
-masurile luate de maresal pt ziua de 23 august:
1-ordinul de retragere a armatei pe linia Focsani-Namoloasa-Galati, IN TIMP CE armata germana incepuse retragerea catre Transilvania, astfel obtinand separarea armatei romane de cea germana, lucru necesar pt a putea iesi din alianta; altfel, ar fi riscat un conflict armat.
2-telegrama trimisa la Stockholm in dimineata de 23 august prin care cerea semnarea armistitiului.
3-informarea lui Piki Vasiliu si a lui Eugen Cristescu in legatura cu armistitiul. Avem declaratia lui Piki Vasiliu din timpul procesului:”Dupa plecarea lui Gh Bratianu de la audienta avuta la maresal in dimineata de 23 august, maresalul mi-a spus ca e hotarat sa faca armistitiul impreuna cu Maniu si Bratianu.”
4-acordul verbal cu liderii partidelor in vederea obtinerii unei scrisori de sustinere din partea acestora, scrisoare pe care o promisese Gh. Bratianu.
5-chemarea la ora 18 a ministrului german Clodius pentru a-l anunta de armistitiu.
6-ordinul dat generalului Teodorescu, comandantul militar al capitalei, ca la ora 19 trupele din Garnizoana Bucuresti si Valea Prahovei sa intre in dispozitiv de lupta, pentru orice eventualitate.
Chiar si complotistii recunosc ca maresalul voia armistitiul:
Emilian Ionescu, aghiotant AL REGELUI, participant la arestare, povesteste: „Usa care despartea salonul galben de sufragerie era acoperita de niste perdele groase si ramasese deschisa. Timp de 45 de minute Ion Antonescu aratase ca situatia pe front era grava… La nevoie, intrevedea posibilitatea incheierii unui armistitiu, cand frontul va fi ajuns pe linia Carpatilor Orientali, zona fortificata Galati-Dunare, INSA NUMAI CU ASENTIMENTUL lui Hitler, in care scop FUSESE CHEMAT CLODIUS.”
Atunci cum nu voia maresalul sa incheie armistitiul???
Acum e clar ca maresalul nu refuzase armistitiul, ci doar astepta momentul potrivit, iar mai intai voia sa il instiinteze pe Hitler, pentru ca asa era corect, avand in vedere ca erau aliati, in caz contrar fiind vorba de tradarea aliatului.
Absolut totul ne demonstreaza ca maresalul ceruse armistitiul in dimineata de 23 august.
DE CE NU A FOST LASAT SA IL SEMNEZE?
Ce ramane din „cliseele tale comuniste si post comuniste”?
Trage tu concluzia legata de arestarea maresalului, dar mai intai demonteaza tot ce am scris mai sus, pt ca tot ce am scris sunt lucruri concrete, pot fi probate cu documente.
Da, e adevarat, nu il respect. El cand ne-a respectat pe noi?
Cand nu si-a invatat sotia si copiii limba romana? Cand a mintit mereu legat de 23 august si de viata dusa dupa? Cand a aprobat Declaratia de la Budapesta? Cand singura preocupare a sa a fost recuperearea fostelor proprietati? Cand?