CD
124 aprobate

dnitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

Ce se mai intampla intre timp in lume

Succesul pe termen lung al super-bogaților în a ne prosti poate fi măsurat prin faptul că miliardarii sunt văzuți ca îndeplinind un rol legitim, filantropic în societățile noastre – atât de mult încât să devină din ce în ce mai bogați – decât vazuti ca paraziți care jefuiesc planeta de resursele sale cat si populatiile ei. Ascultați-i pe cei spălați pe creier care se grăbesc cu nerăbdare să apere clasa miliardară, nu numai că acuză criticii de invidie, dar ne avertizează să nu cumva sa comparăm pe nimeni cu paraziții.
În primele 16 luni de suferință în masă provocate de pandemie, cei 2.690 de miliardari ai lumii și-au mărit averile cu 5,5 trilioane de dolari – tezaurizând mai multă bogăție globală decât au reușit în ultimii 15 ani. Iar o mare parte din motivul îmbogățirii lor accelerate este că politicienii occidentali și lobby-iștii corporatiști – acum abia se mai disting unii de altii– s-au asigurat că clasa corporatistă plătește tot mai puțin impozit. Faptul că acest lucru în sine nu a provocat o revoltă se datorează drogarii noastre de către mass-media corporatistă.

Între timp, persoanele fizice cu valoare netă ultra-ridicată, cu active pentru investiții de peste 30 de milioane de dolari, au crescut cu 24% la nivel mondial în 2020. Averea gospodăriilor a scăzut în consecință, desigur.
De la începutul pandemiei, Michael Bloomberg a făcut încă 6,89 miliarde de dolari. Vechiul nostru prieten Rupert Murdoch a făcut peste 14 miliarde de dolari, iar George Soros a atras încă 8,3 miliarde de dolari, iar acestia sunt doar miliardarii din New York. Averea combinată a tuturor miliardarilor americani a crescut de la 2,9 trilioane de dolari în martie 2020 la 4,7 trilioane de dolari până în luna iulie a acestui an. Ar putea interesa pe unii să știe, Jeff Bezos și-a dublat averea în această perioadă de pandemie. Elon Musk și-a mărit averea de opt ori. Îi menționez pe acești oameni datorită listei Forbes 400, aproape fiecare de pe listă a moștenit averi substanțiale sau a câștigat pârghii de la statutele lor sociale, iar aceste „elite” sunt singurele persoane care câștigă din catastrofele mondiale.