Protest Public, adresat tuturor televiziunilor din Romania !!! 

Cu dorinta de solidaritate, fata de un drept de exprimare si fata de un drept la replica, intr-o tara care se vrea democrata, eu ca cetatean, protestez cu vehementa!!!  Atentie, din sincera si personala initiativa, fara sa mi se impute ca as fi manipulat, de „nu-stiu-cine”, acordati-mi dreptul, de-a avea, capacitati de discernere si analiza. Cum spuneam, protestez impotriva faptului, de-a fi interzis si obstructionat, d-nul profesor Ion Coja, ca aparitie publica, la vreo televiziune. Cui ii este frica ca domnul profesor Coja, ar avea dreptate in ceea ce afirma? Oare nu ne-ar interesa adevarul rezultat dintr-o disputa, cu alti sustinatori, ai unor teorii opuse, d-nului Coja, ca o societate democrata, ce pretindem ca suntem? Nu ne-am debarasat de tarele si abjectia de manipulare prin minciuna, a sistemului comunist, care permitea, doar un „adevar” convenabil ideologiei lui?

Procedand astfel, ce ne deosebeste, de marxistii de alta data, pentru care onoarea si adevarul erau niste necunoscute! Suntem noi demni de moartea eroilor din decembrie „89”, care au murit, pentru a se afla adevarul atat cotidian, cat si cel istoric? In definitiv, daca d-nul profesor Coja, presupunand, ca n-ar avea dreptate, n-ar fi trebuit, sa fie primit la tv, tocmai pentru a se dovedi nedreptatea afirmatiilor sale, in raport cu oponentii dumnealui, din respect pentru telespectatorii platitori de abonament tv? Pentru ce privati, telespectatorii fideli ai emisiunilor dvs, de o astfel de disputa justificata si necesara? Adica, sa inteleg, ca televiziunile, sunt un fel de „cantina” informationala, de la care telespectatorii se „hranesc”, cu stiri, de-a gata servite, fie ca vor, fie ca nu vor, acest „meniu prefabricat?”  Fara sa aiba, un „OPC”, unde sa reclame acest procedeu abuziv? De ce nu procedati dvs, toate tv-uri deopotriva, in mod onorabil, conform dictonului latin: „audiatur et altera pars?”, adica: „sa fie ascultata si cealalta parte?”, asta asa, ca sa fiti numite, pe buna dreptate, televiziuni „democrate.”

Cine din presa vorbita se teme, ca d-nul profesor Coja, le-ar putea „devirusa”, „adevarurile” rostite pe un drum mediatic, cu „sens unic si deformat”, la comanda unora sau nu, din tara sau din afara, pe canalele tv? Dragi oameni de televiziune, ar trebui, sa invatati, ce inseamna deontologia profesionala si cum se aplica ea, asta dintr-un dublu respect, unul fata de dvs. insiva ca oameni de presa, iar altul fata de marele public, care nu este tampit, va vede si va judeca !!!!!!!  Neactionand asa, mi-e teama, ca va veti pierde onoarea, care odata pierduta, nu se mai poate recupera niciodata, merita platit acest pret, din punct de vedere moral?

Multumesc, domnilor directori tv, daca au inteles mesajul meu si le-as fi recunoscator, daca ar remedia problema gazduirii, mai ales ca din punctele de vedere intelectual si istoric multi ar avea de invatat de la d-nul prof.Ion Coja.

semnat, Doru – Timisoara.

*

Nota redacției: Mulțumesc, domnule Doru, pentru susținere. Da, nu-mi pică bine să văd la mai toate televiziunile cum se minte, cum „formatorii” de opinie cad toți de acord asupra unor neadevăruri flagrante. Noroc cu Internetul, mai pot spune câte ceva. Cred că ar trebui să vorbesc cu câțiva tineri pasionați de internet să mă ajute să ajungă textele mele la cât mai mulți români. Unele texte ar merita traduse, cred eu. În situația mea mai sunt și alți autori de texte și comentarii pe internet. Ar trebui să știm unii de alții și să gândim o strategie comună de spargere a embargoului mediatic, de eliberare a mass mediei de restricțiile care o sufocă. Mi-a venit o ideea citindu-vă apelul. O voi cântări zilele următoare și vom vedea ce voi face. Ceva trebuie făcut! M-ați convins și vă mulțumesc și pentru asta.

ion coja