Farmacia Inimii !…

Doamna Anca Vlad este nora marelui sef a securitatii lui Ceausescu, generalul Vlad. Acum se pare ca a divortat, evident de forma, pentru a nu se mai face legatura. Aceasta doamna a fost declarata mai multi ani la rand cea mai bogata femeie din Romania, desi saraca, la „revolutie”, avea doar doua milioane de dolari economisiti. Noi eram arestati si cercetati daca aveam un dolar in casa. Averea actuala: peste 60 milioane Euro. Oare de unde atata bogatie?
Evident, ca in toate cazurile asemanatoare, banii provin din prostia, lasitatea si indobitocirea generalizata a romanilor, din inalta coruptie, din tot felul de smecherii si inginerii financiare, dintr-o lacomie fara limite asortata cu o incredibila rautate si din cauza ca traim intr-o tara practic neguvernata.

Cuvantul magic este CATENA

1. Nefiind farmacista, a deschis peste 500 de farmacii in toata Romania, unde, cand si cum a vrut, incalcand toate prevederile legii farmaciei si ale bunului simt, aprobarile venind fara urma de discernamant, direct de la Ministerul Sanatatii.

Si la noi, ca si in tarile civilizate, existau niste prevederi legate de distanta intre farmacii, un anumit numar de cetateni arondati, prevederi incalcate fara probleme de Catena, cu acordul tuturor autoritatilor, locale si centrale. Ultima baricada, Colegiul Farmacistilor este la fel de corupt din pacate. Exista cateva orase in care lanturile au fost interzise de primari adevarati in colaborare cu Colegiile Incoruptibile.. Mai mult, amplasarea acestor
farmacii la cativa metri de vechile farmacii poarta in esenta un singur nume, terorism. Scopul este intimidarea si distrugerea totala a oricarei concurente. Daca monopolul de stat are efecte discutabile, cel privat produce adevarate dezastre in economie si in
societate, si de aceea, este interzis cu desavarsire in toate tarile normale. Romania prefera dezastrul, sigur, cu sustinerea entuziasta a noastra. Lanturile de farmacii care au in spate depozite sau importatori, ne vor dicta ce medicamente vom lua si isi vor impune preturile cele mai mari posibile, fara nici o legatura cu necesitatile reale ale romanilor.
Sau dimpotriva, vor aduce toate gunoaiele de la producatori dubiosi, la preturi de nimic, agreate de romanii care nu pot si nu vor sa inteleaga ca totusi sanatatea are un anumit cost minim. Sa ne rugam la Cel de Sus ca acestea sa nu ne imbolnaveasca ma rau. Omologarea si trecerea pe listele de compensate si gratuite este o simpla chestie de spaga.. Acum deja se intampla acest lucru, in viitor se va generaliza. Dar cine sa se mai gandeasca la asa ceva,”circul” si „ciolanul” sunt singura preocupare a clasei politice.

2. Farmaciilor independente, drastic controlate periodic, li se cere nu numai personal calificat, dar si un numar de cursuri de reciclare efectuate in fiecare an, iar programul de lucru este calculat la secunda.

La Catena, in lipsa acestui personal, s-au angajat in ultimul timp simpli lucratori comerciali, fara nici o pregatire in domeniul farmaceutic. Cu aceeasi grija si control din partea Ministerului Sanatatii, probabil, in viitorul apropiat se vor angaja in spitale macelari, in loc de chirurgi. Cam acelasi lucru, nu? Ca dovada a lipsei de pregatire, vin oamenii cu retete de la Catena la farmaciile independente, spre a fi citite. In semn de multumire, in buna traditie romaneasca, omul se intoarce la Catena cu reteta descifrata, desi farmacia avea medicamentele respective la preturi cu siguranta mai mici. In culmea nesimtirii si prostiei, acesta revine in aceeasi farmacie, sa cumpere cu banii jos unul sau doua medicamente, lipsa la Catena. Nu mai conteaza ca medicamntul neeliberat este validat spre a fi platit de Casa de Sanatate. Programul bietilor angajati, Dumnezeu stie care este, cert e ca se lucreaza multe ore peste program, si sambata si duminica, iar salariul, cu siguranta, este cel minim pe economie. Probabil se da ceva peste acesta, legal sau nu, in functie de vanzarile realizate de fiecare angajat, caci Catena, nu-i asa, este doar o afacere ordinara in care numai banul obtinut prin orice mijloace conteaza.

Nimeni nu poate afla ceva referitor la organizarea si functionarea acestor farmacii, pentru ca sunt interzise orice fel de controale din partea institutiilor statului.
Caricaturile de la Inspectia Muncii verifica prezenta si contractele personalului la Targul de Turism, care functioneaza 3 zile pe an, sau cabinetele stomatologice particulare cu un singur medic si un asistent.

Stie cineva ca la Catena un farmacist lucreaza alternativ, 90 ore o saptamana si alte 60 in urmatoarea?
Cred ca nu avem egal in toata lumea. Mai traim noi intr-o tara normala?
Personalul este mutat dintr-o farmacie in alta, fiecare farmacie este mutata la mai multe adrese, asa incat este practic imposibila o verificare riguroasa, la un adica. Din punctul acesta de vedere, felicitari doamnei Vlad, care da clasa fratilor de breasla, marii excroci si interlopii.

3. Medicii de familie sunt platiti ilegal, evident in stil mafiot, cu plicul, in functie de numarul de retete scris, si de valoarea lor. Amenintarea acestora, – daca nu-mi aduci bonul de casa de la Catena cu care eu am contract, nu-ti mai scriu reteta – spune totul. Probabil ca deja exista pe internet filmuletul in care o batranica, la iesirea din cabinetul unui medic, fara contract mafiot, ca sa-l multumeasca pe acesta deplin, a zis: – sa stiti ca voi merge cu reteta la Catena.
Cam asta e dimensiunea injosirii si prostiei la noi. Medicii de familie, in special, din aceeasi lacomie, justificata oarecum, prescriu retete cu nemiluita, pentru orice, reale sau fictive, si daca se poate cu cele mai scumpe medicamente.

Te uiti la parafa medicului de pe o reteta, si sti fara sa mai citesti ceva, cam ce medicamente sunt prescrise, cele scumpe si bine recompensate de Catena. Actul medical nu mai exista iar sanatatea romanilor a devenit o simpla facere, in care nu mai conteaza absolut nimic, doar banii. Medicul a devenit un simplu scriitor…de retete.

Jaful facut bugetului sanatatii e urias, sute de milioane de Euro, dar asta nu deranjaza pe nimeni, pentru ca cei care ar avea obligatii in acest sens, sunt participanti activi la acest jaf. Culoarea politica chiar nu conteaza. Dealtfel, fostul presedinte al Casei de Sanatate, detestatul domn Duta, a afirmat public in mai multe randuri, ca prefera sa lucreze numai cu unu sau doua lanturi de farmacii.
Coruptia centralizata are avantaje multiple iar siguranta este maxima.
Actele de coruptie, fraudele si delapidarile din sanatate, descoperite de DNA si mediatizate excesiv, sunt niste palide fumuri, in comparatie cu jaful facut de lantul de farmacii Catena.

4. In tarile civilizate, evident nu e cazul nostru, reclama facuta farmaciilor si medicamentelor este cu desavarsire interzisa. De ce? Pentru ca nu se incurajeaza consumul acestora. De ce? Pentru ca bolile
au o putere incredibila in a-si crea rezistenta in cazul unui abuz de medicamente in masa. Cercetarea si producerea unor noi generatii de medicamente costa enorm si se va resimti in viitorul pret al acestora.

Dar, in afara de grija guvernelor pentru sanatatea populatiei, exista si problema financiara, deloc neglijabila, asiguratorii controland total si cu mare atentie procesul de cheltuire a banului public.

Ideal ar fi ca un om sa intre intr-o farmacie, o data pe an, sau de ce nu la cinci ani. In Romania?! Reclamele ridicole si idioate, e drept perfect potrivite gradului de cultura autohton, le cer romanilor sa mearga la Catena de doua, trei ori pe zi, daca se poate tinandu-se de mana intr-o hora nesfarsita. Sloganul „De ce sa platesti mai mult? ” chiar are un raspuns pe cinste, pentru averea tot mai mare a doamnei Vlad, pentru reclame TV si din diverse publicatii, sacose, si carduri…astea costa! Oile sunt
dirijate de cainii ciobanesti, pe romani oare cine-i orienteaza exact la fel? Da, mai mult ca sigur, prostia, lipsa de educatie si informare! Se promit tot felul de reduceri, absurde pentru un om intreg la minte,
castiguri fantastice si trimiteri in statiuni.

Bietul pensionar se lasa mintit si injosit, si de medic si de Catena, si nimeni nu vrea sa-l mai scoata din mocirla asta. Din pacate si tineretul are aceeasi soarta, se lasa atras doar de reclama cea mai mare. Romanii se simt total impliniti cand intra la Catena. Ce daca platesc mai mult, dupa reducerile spectaculoase in fapt inexistente, fata de pretul din farmaciile independente si chiar din alte lanturi, doar o fac cu mare placere pentru Stela si Arsinel.

Romanii nu mai sunt capabili sa gandeasca – daca au gandit cindva. Statul responsabil are tocmai acest rol, sa evite orice derapaj aparut in societate. Probabil ca si ura fata de aproapele tau, specifica neamului nostru, adusa pe noi culmi in ultimii 24 de ani, e una din cauzele care conduc la ocolirea farmaciilor independente, ale rudelor,vecinilor sau prietenilor.

Fara nici un gand pervers, de romanca tradatoare, cum se explica faptul ca in judetele Covasna,Harghita si Mures farmaciile Catena sunt ca si inexistente? Aha, acolo exista o anumita comunitate, unita, constienta, solidara la bine si la rau, si care-si apara bine teritoriul, in timp ce noi am devenit o simpla adunatura dezbinata, debusolata, injosita si fara nici un Dumnezeu.

5. In tarile civilizate farmacia este a farmacistului, una si atat, iar numarul farmaciilor este strict controlat si este cat mai mic posibil, aceasta pentru a nu se incuraja transformarea farmaciei intr-o afacere din cele mai murdare, cum se intampla la noi.

Este deasemenea interzisa deschiderea de farmacii de catre depozite sau importatori de medicamente, in aceeasi idee, de a se evita monopolul. In Romania sunt de opt sau zece ori mai multe farmacii ca oriunde. Exista, incredibil si de tot rasul, cate trei, patru farmacii in acelasi corp de cladire, normal, toate din lanturi.

Nu trebuie decat sa treceti putin granita in Ungaria vecina, scuze, ca sa va convingeti de calitatea si numarul farmaciilor de acolo. Au aparut si acolo la un moment dat lanturi, dar au fost somate ca in doi ani sa renunte la aceste farmacii, si asta s-a si intamplat, fiindca acolo guvernanti isi fac treaba. Au grija de sanatatea populatiei si mai ales de banii lor. O farmacie independenta respecta cu sfintenie toate conditiile impuse de Ministerul Sanatatii si Casele de Sanatate. In schimb, asta este tragica lealitate, marile lanturi de farmacii sunt cele care impun conditii acelorasi institutii, prin puterea coruptiei fara limite.

6. Rusinoasa si condamnabila este si atitudinea plina de lasitate a celorlalte lanturi de farmacii. Au puterea financiara si morala in a face cunoscute in masa adevarurile acestui mesaj. Pot deasemeni sesiza
diferitelor institutii ale statului, care teoretic si mai ales practic ar trebui sa existe, dezastrul spre care ne indreptam, si in domeniul farmaceutic. Lanturilor le place cand il vad pe nedesteptul roman ca trece prin fata altor 10 farmacii ca sa ajunga in sfarsit la Catena, spre a fi de cele mai multe ori batjocorit? Sau mai rau, acelasi, ia taxiul si strabate un oras intreg ca sa-si gaseasca farmacia indicata, fara vreun interes, evident, de d-l doctor? ANAF-ul si DNA-ul stiu de aceste contracte medic-Catena, exista, sunt legale, sunt normale, sunt benefice din toate punctele de vedere? Toate raspunsurile reale sunt NU! Daca stiu, e vorba de inalta coruptie.

7. Un calcul relativ simplu, bazat pe realitate, ne spune ca la populatia actuala, si care de fapt este intr-o continua scadere, reducerea cu cel putin 50% a numarului de farmacii ar fi nu numai posibila, ci si necesara. Actul medical si cel farmaceutic ar deveni mult mai eficient si mai economic, iar populatia va avea numai de castigat. Personalul calificat si competent se va redistribui 100%, caci fiecare farmacie functioneaza cu personalul redus la maxim.

Prin desfiintarea lanturilor, sau macar prin limitarea lor, statul va economisi fara probleme banii necesari pentru dublarea salariilor intregului personal medical. Am deveni si noi o tara mai sanatoasa, normala si civilizata, dar oare se doreste acest lucru? Slabe Sperante!

8. Farmacia Inimii ?! Ce fel de inima are doamna Vlad? De Satan, de Exterminator? Aproximativ trei sferturi din farmaciile independente au dat faliment din cauza lanturilor, in special din cauza Catenei, care pe langa concurenta neloiala, practica si o politica de intimidare si teroare asupra celorlalte farmacii, folosind cele mai sofisticate metode securiste, bine stiute din familie.

Oare un parinte care isi da copilul la facultatea de farmacie, grea facultate si scumpa, nu viseaza ca acesta sa ajunga sa aiba farmacia lui, sa fie cineva? Este o meserie deosebit de apreciata si stimata in toata lumea, si sa nu ne ascundem, destul de banoasa, in conditii normale. La noi toti absolventii de farmacie din ultimii 3- 4 ani, au avut si vor avea o singura sansa, sa fie slugi la doamna Vlad. Mai mult, nici nu pot sa-si exercite meseria, totul este dictat pe calculator de la Bucuresti. Activitatea din farmacie este monitorizara permanent cu camerele de supraveghere. Nu au voie sa dea vreun sfat, vreo parere, sa faca vreo inlocuire de medicamente, astfel ca in viitor vor uita si ce facultate au facut. Trebuie doar sa vanda, orice si oricum, la preturile cele mai mari, pentru atingerea tintei peste care isi vor lua salariul intreg.
Televiziunile si publicatiile care se bucura de banii primiti pe reclame, ar putea sa dea dovada de putin patriotism, si profesionalism. Niste sondaje sau anchete sociale in randul angajatilor de la Catena ar
justifica total articolul de fata. Atunci veti vedea lacrimi in ochii lor. Nnimic nu este mai umilitor decat sa fi expolatat mai rau decat capsunarii din Spania, in tara ta. Nimic nu este mai umilitor decat deprofesionalizarea totala a unui absolvent al uneia din cele mai grele facultati.

Sa nu mai vorbim de partea financiara, un farmacist sef poate lua lunar 3 sau 5 salarii in plus, daca ar fi farmacia lui, in conditiile actuale. Asa, mii de salarii se duc lunar in buzunarele sarmanei doamne si a celor care o sustin. Se urmareste descalificarea si transformarea lor in simpli roboti umani. Este o catastrofa bine pusa la punct prin politica dusa de Catena, si din pacate, acceasi politica este folosita si de guvernantii nostri.
Existenta atator facultati particulare, alt cancer pe capul nostru, care nu au nici o legatura cu invatamantul, ar trebui redusa pana la disparitie. Invatamantul de stat a produs valoare si in trecut, si produce si acum. Absolventii acestui invatamant ar fi suficienti pentru necesitatile Romaniei, daca nu si-ar parasi tara. Pentru afaceri murdare, in orice domeniu, sunt buni si absolventii facuti la fara frecventa in cele mai dubioase facultati. Slaba pregatire si lipsa oricarei personalitati sunt cele mai promovate calitati in Romania mafiotilor.

Clasa de mijloc (o casa, o masina, un concediu, un trai decent fara griji), care oricum va disparea in scurt timp, nu este dorita la noi, pentru ca membri ei mai pot spune nu cateodata si nu sunt dependenti de mila
guvernantilor. O tara este sau poate deveni civilizata si prospera numai cu oameni instariti, destepti si puternici. La noi, in acesti ultimi 23 de ani, toti conducatorii au dus o politica de saracire si batjocorire a
populatiei, de distrugere a oricaror valori si de dezbinare, marea hotie numind-o virtute. E de inteles, numai asa vor avea la dispozitie acea gloata usor de mintit, de jefuit si de manevrat la alegeri.

Problema Catenei, este doar una din miile de probleme tratate cu dispret si rea credinta, ce vor tine mereu Romania in coada Europei, la toate capitolele. Traim intradevar o mare tragedie si o mare rusine. Nu asta am visat in ’89.

Concluzia? Sa o traga fiecare si indeosebi cei pe care i-am votat mereu ca prostii si care ar trebui sa aiba macar acum in cel de-al doisprezece-lea ceas, putina minte si o usoara urma de patriotism.

Suntem la un pas de falimentul total in absolut toate domeniile si nu mai putem suporta atata prostie, coruptie si hotie din partea clasei politice.

Lantul farmaciilor Catena este doar unul din aliatii lor de nadejde in lupta ce se duce impotriva Romaniei. Incercati sa ganditi dragi romani, suntem totusi un fel de oameni si nu niste legume!

CITITI SI DATI MAI DEPARTE !

Nu-i ocoliti pe parlamentarii sau ministrii ale caror adrese le cunoasteti !

N-or fi chiar toti aerieni si analfabeti!

*

NR. Nu știm cine este autorul textului