MOȘU
165 aprobate
oricare@careofi.com
85.255.236.153
Se mișcă, în pas de …front, China!?!

”China finalizează planurile de a pune trupe la 100 de mile de SUA continentală la o zi după întâlnirea cu administratorul Biden: raport
De Jack Davis 20 iunie 2023 la 7:40

La o zi după ce secretarul de stat Antony Blinken a încheiat discuțiile cu oficialii chinezi la Beijing, un nou raport spunea că China intenționează să bazeze trupe în Cuba.

Wall Street Journal a raportat marți că Cuba și China sunt în discuții pentru înființarea unei unități de antrenament militar care ar fi la aproximativ 100 de mile de coasta Floridei.

Raportul, bazat pe ceea ce spunea că sunt „actuali și foști oficiali americani” care nu au fost numiți, spune că documentele de informații americane indică faptul că acordul este în faza finală.

Jurnalul a spus că administrația Biden încearcă să convingă Cuba să renunțe la proiect.

Casa Albă a refuzat să comenteze raportul, a spus.

Sursele au afirmat că temerile legate de proiect includ ca China să aibă o bază permanentă pentru trupe în Cuba și o campanie și mai amplă de strângere de informații care vizează Statele Unite.

Facilitatea face parte din „Proiectul 141” al Chinei pentru extinderea facilităților militare și logistice din întreaga lume, se arată în raport. Jurnalul a spus că planul a fost citat în ceea ce a rezumat drept rapoarte de informații „convingătoare, dar fragmentare”.

Noua facilitate ar contribui la prezența Chinei în Cuba , care constă din patru stații de interceptare administrate în comun, se arată în raport, citând oficiali americani pe care nu i-a numit.

Înainte de 2019, a raportat Jurnalul, pe insulă a existat un site de spionaj chinezesc. Implicarea Chinei în situri a crescut în acel an, când numărul locurilor de ascultare a crescut, se arată în raport.

Luni, un comunicat de presă al Departamentului de Stat a spus că în timpul întâlnirilor lui Blinken cu oficialii chinezi duminică și luni, „Cele două părți au discutat o serie de probleme de securitate globală și regională, inclusiv războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, acțiunile provocatoare ale RPDC și preocupările SUA. cu activități de informații din PRC în Cuba”, folosind acronimele pentru Republica Populară Democrată Coreea, cunoscută în mod obișnuit ca Coreea de Nord și Republica Populară Chineză.

„Secretarul a precizat că Statele Unite vor lucra cu aliații și partenerii săi pentru a ne promova viziunea pentru o lume liberă, deschisă și care susține ordinea internațională bazată pe reguli”, a spus acesta.

La începutul acestei luni, administrația Biden a declarat că China spionează SUA din Cuba din 2019.
Legate de: Președintele chinez respinge cererea de înaltă prioritate a administratorului lui Biden la întâlnirea față în față

Jurnalul a raportat pe 8 iunie că s-a ajuns la un nou acord pentru stabilirea unei baze de spionaj, ceea ce a dus la mărturisirea unui oficial al administrației Biden că adevărul este mai rău.

„Aceasta este o problemă în curs de desfășurare și nu o dezvoltare nouă”, a declarat un oficial pentru presa pe 10 iunie.

Oficialul a declarat la acel moment pentru Jurnal că „facilitățile de colectare a informațiilor” ale Chinei din Cuba au fost modernizate în 2019.

Suntem dedicați adevărului și acurateței în toată jurnalismul nostru. Citiți standardele noastre editoriale.
Etichete:
Antony Blinken , administrația Biden , China , Cuba , spionaj , politică externă…”

Hmmmm, începe să miroase pe mapamond a …praf !!!???!! :(

Păcat