Știați că…
1. În Siria, nu există nicio bancă centrală Rothschild.
2. Siria a interzis produsele alimentare modificate genetic, precum și cultivarea și importul acestora.
3. Siria este singura țară arabă care nu are datorii la Fondul Monetar Internațional, nici la Banca Mondială, nici la altcineva.
…părcă mai era odată o țară cu datorii ”0”(zeroooo!)
4. Familia lui Assad face parte din orientarea (religioasă) alawită; acesta este un curent minoritar şiit al islamului tolerant; a fost combătută de la moartea lui Mohamed de majoritatea sunnită.
5. Femeile din Siria au aceleași drepturi ca și bărbații în privința studiilor, sănătății și educației.
6. Femeile siriene nu sunt obligate să poarte vălul. Legea Sharia (Legea islamică) este neconstituţională în Siria.
7. Siria este singura țară arabă cu o constituție seculară și nu tolerează mișcările extremiste islamice, care sunt combătute puternic (chiar și cu metode extreme).
8. Aproximativ 10 % din populația siriană aparține uneia dintre multele ramuri creștine, prezente întotdeauna în viața politică și socială.
9. În alte țări arabe populația creștină nu ajunge la 1% din cauza tratamentului prost.
10. Siria este singura țară mediteraneană în întregime proprietară petrolului său (aproximativ 500.000 barili / zi) și nu și-a privatizate companiile de stat.
11. Siria are o largă deschidere spre cultura și societățile occidentale, cum numai Libanul o mai are în lumea arabă.
12. Siria a fost singura țară pașnică din zonă, fără războaie sau conflicte interne.
13. Siria este singura țară din lume care a primi refugiații irakieni, fără nicio discriminare socială, politică sau religioasă.
14. Bashar al-Assad are o susținere populară foarte mare.
15. Siria dispune de rezerve de petrol exploatabile (aproximativ 2,5 miliarde de barili), care este rezervată întreprinderilor de stat.
Răspândiți acest articol pentru că întreaga lume trebuie să-şi deschidă ochii, fără violenţă mascată de cuvinte precum „democraţia” sau „misiune de pace”, o altă ”primăvară”?. Ajunge!

Un jurnalist român despre atacul asupra Siriei: E întâmplător oare că în ultimii 20 de ani cele patru țări considerate de Israel drept o mare amenințare (Egipt, Siria, Irak și Libia) au fost cuprinse de conflicte susținute de Occident?

Un jurnalist român despre atacul asupra Siriei: E     întâmplÄtor oare cÄ Ã®n ultimii 20 de ani cele patru ÈÄri     considerate de Israel drept o mare ameninÈare (Egipt, Siria,     Irak Èi Libia) au fost cuprinse de conflicte susÈinute de     Occident?
 
În ultimii ani Siria a fost grav afectată de un război civil ce a produs un val uriaș de imigrație și a polarizat lumea în pro și contra Bashar al-Assad, șeful statului.
 
SUA, împreună cu Marea Britanie și Franța, au declanșat sâmbătă  un atac bazat pe un presupus atac chimic al trupelor lui Bashar al-Assad asupra unor civili. Rusia, aliat al Siriei, a acuzat că nu există nicio dovadă care să ateste că atacul a existat
 
Costin Ștucan, moderator Eurosport, a publicat pe contul său de Facebook o postare în care amintește de motivul pentru care a fost invadat Irak-ul și care seamănă izbitor cu situația din Siria.
 
„Acum 3 ani, Marea Britanie admitea că nu a avut certitudinea armelor de distrugere în masă deținute de Saddam atunci când Irak a fost invadat de coaliția NATO. Ăsta fusese motivul oficial al invaziei, repetat la nesfârșit de media occidentale, dar s-a dovedit că Saddam nu avea nicio armă nucleară. Dictatorul nedorit de vest a fost spânzurat. Invazia a produs peste 150.000 de victime printre civilii nevinovați”, a scris Ștucan.
 
Ștucan se alătură vocilor care acuză că acest atac este o diversiune, printre cei care ar beneficia de distagerea atenției fiind chiar și Trump.
 
„Nu există dovezi concrete că presupusul atac chimic a existat cu adevărat sau că ar fi fost opera lui Assad. Siria e oricum plină de armament distribuit de coaliția NATO rebelilor deveniți teroriști. Dacă ar fi existat dovezile, ele ar fi fost prezentate Națiunilor Unite. Fără dovezi, Rusia și Iran acuză o înscenare. Pe baza presupusului atac chimic, SUA a ordonat un bombardament într-un moment delicat când Trump e asaltat de povești de infidelitate cu prostituate. Fostul președinte FBI, James Comey, tocmai a declarat acum două zile într-un interviu pentru ABC că nu știe „cu siguranță dacă președintele Trump a fost cu prostituate la Moscova, urinând unii pe alții””, mai scrie jurnalistul.
 
În final, Ștucan amintește de distrugerea a 4 țări – Egipt, Siria, Irak și Libia – toate considerate inamici ai Israelului.
 
„E întâmplător oare că în ultimii 20 de ani cele patru țări considerate de Israel drept o mare amenințare (Egipt, Siria, Irak și Libia) au fost cuprinse de conflicte susținute de occident care au dus la înlăturarea sau uciderea conducătorilor și la destabilizarea lor profundă”, încheie jurnalistul.
 
Citiți și :

https://www.activenews.ro/externe/Ce-se-ascunde-in-spatele-atacului-occidental-din-Siria-dincolo-de-interese-militare-150337