MOFETE SECRETE
Vizita din acest week-end, a lui Traian Băsescu, în judeţele Harghita şi Covasna, a avut un scop foarte precis, în afara celui declarat, de a petrece cîteva zile departe de zgomotul şi aglomeraţia din Bucureşti.
Conform unor surse din anturajul Matrozului, sîmbătă dimineaţa, în jurul orelor 7, suspendatul s-a întîlnit, în mare secret, la o casa conspirativă a SIE, amplasată în apropierea drumului ce leagă staţiunea Covasna de localitatea Zăbala, cu miliardarul american de origine iudeo-maghiară George Sörös.
Întîlnirea a fost atît de matinală, pentru a fi ferită de eventualii ochi curioşi, dar şi fiindcă Sörös, în vîrstă de 83 de ani, este un personaj care se trezeşte foarte devreme.
Sursele noastre spun că discuţia dintre cei doi a durat circa o oră.
Întîlnirea a avut loc într-un secret total şi a beneficiat de măsuri de securitate şi protecţie informativă deosebite, neexistînd martori.
De altfel, contrar imaginilor, în care Traian Băsescu se afişează în faţa presei la volanul celebrului Logan de culoare gri, proprietatea SPP, dorind să arate că este un cetăţean obişnuit, pentru întreaga sa escapadă în aşa-zisa secuime au fost angrenate zeci de cadre cu însărcinări speciale.
Sistemul de securitate şi protecţie informativă a fost asigurat de SPP, la ordinul şefului instituţiei, generalul Lucian Pahonţu, care a colaborat cu unele structuri din cadrul SIE.
În acest context, nu se ştie cu precizie ce au discutat cei doi, dar sursele noastre spun că, mai mult ca sigur, subiectul l-a constituit invalidarea referendumului şi reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni.
Este falsă presupunerea, vehiculată sîmbătă în mass-media, conform căreia Traian Băsescu s-a dus în acea zonă pentru a negocia votul judecătorului numit la Curtea Constituţională, la propunerea UDMR.
Valentin Zoltán Puskás este, de altfel, unul dintre cei 5 judecători care doresc invalidarea referendumului.
Una din cheile reîntoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni o constituie votul unui alt judecător de origine maghiară, Acsinte Gaspar, ales în CCR, în 2004, la propunerea PDSR, fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Adrian Năstase.
Noi am aflat că, în informările secrete ale SRI, este documentată o relaţie apropiată între Acsinte Gaspar şi George Sörös.
Astfel, cel mi probabil, Sörös a negociat cu Băsescu votul lui Acsinte Gaspar, dar deocamdată nu se ştiu pretenţiile ridicate de bătrînul trăgător de sfori, cunoscut agent CIA.
Cel mai probabil, serviciul va fi plătit cu forţarea demarării lucrărilor de exploatare la Roşia Montană.
De altfel, sursele noastre spun că oamenii lui Traian Băsescu urmăresc şi o altă variantă pentru a aduce al şaselea vot, necesar deciziei de invalidare şi de la un alt membru al CCR, Aspazia Cojocaru.
Aceasta este presată cu existenţa unui dosar de colaborare cu Securitatea.
Revenind la întîlnirea Sörös – Băsescu, putem spune că, după aceasta, evreul ungur s-a îmbarcat într-o maşină şi a plecat direct la Budapesta, încercînd să nu lase nici o urmă a trecerii sale prin România. Nimeni nu este atît de naiv să creadă că el a venit să facă… mofete?!