CD
704 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

Un exemplu de “hoti care tipa hotii” sunt cei de la NASA care ii acuza pe chinezi ca vor sa cucereasca lumea doar pentru ei si ca ii vor impiedica pe celalti sa ajunga si ei pe Luna.
In general evreii sunt maestri ai genului, ei pot acuza cu usurinta pe altii de toate relele intentii de care doar ei sunt in stare.
Doi evrei semneaza un articol acuzator si denigrator acuzand China de INTENTII incorecte ce cotravin legislatiei internationale a spatiului.

NASA AVERTIZEAZĂ CHINA CĂ ÎNCERCĂ SĂ ACAPAREZE LUNA
Svetla Ben-Itzhak(fosta Svetlana) si R. Lincoln Hines in stil pur kosher fac un process de intentii pe paginile revistei Asia Times, scriind ca dministratorul NASA, Bill Nelson, și-a exprimat recent îngrijorarea cu privire la obiectivele Chinei în spațiu. Îngrijorându-se în special că China ar pretinde, într-un fel, proprietatea asupra Lunii și ar împiedica alte țări să o exploreze;
„Trebuie să fim foarte îngrijorați de faptul că China aselenizează pe Lună și spune: Acum este a noastra și voi rămâneti afară”.

Evident ca China a denunțat imediat afirmațiile ca fiind o minciună.
China nu s-a sfiit nicio data sa-si arate in mod deschis aspirațiile sale lunare de natura stiintifica.
În 2019, China a devenit prima țară care a aselenizat o navă spațială pe partea nevazută a Lunii. În același an, China și Rusia au anunțat planuri comune de a ajunge la Polul Sud al Lunii până în 2026. Iar unii oficiali chinezi și documente guvernamentale și-au exprimat intenția de a construi o Stație Internațională de Cercetare Lunară permanentă, cu echipaj, până în 2027.

Insa cei doi evrei vad în înființarea unei baze stiintifice lunare o „preluarea” Lunii.
Administratorul NASA face si el recomnandari Chinei ca sa nu se gandeasca sa acapareze Luna: “Nu este doar ilegal, ci și tehnologic descurajant – costurile unui astfel de demers ar fi extrem de mari, în timp ce potențialele câștiguri ar fi incerte.”

Intelepte sfaturi care se potivesc insa doar pentru SUA, care are permanent intentii colonizatoare, tehnologic nu se apropie de un asemenea scop, iar costurile nu vin tocmai bine acum economiei SUA.

Dar asemenea acuzatii nefondante, de acaparare a Lunei, nu-i vor speria pe chinezi sa-si faca misiunile stiintifice, chiar daca NASA sub administratie kosher face amenintari hilare: “Dacă China ar încerca să facă acest lucru, ar risca condamnarea internațională și un potențial răspuns internațional de retaliere.” Tratatul pentru spațiul cosmic din 1967, semnat de Națiunile Unite, spune că Luna nu poate fi revendicată de nicio națiune

Vor americanii sa-i impiedice sau sa-i mai intarzie pe chinezi in avantul lor stiintific si tehnologic ca sa-si vada ei, americanii proiectul ARTEMIS pus in aplicare pana in 2025?
ARTEMIS este un grup de 20 de țări care intenționează să returneze(?) oamenii pe Lună până în 2025, ceea ce va include înființarea unei stații de cercetare pe suprafața lunară și a unei stații spațiale de sprijin pe orbită numită Gateway, cu un program planificat de lansare în noiembrie 2024.

Deci americanii ar voi sa ajunga ei si slugile lor pe Luna si sa o acapareze pentru ei si ca sa fie siguri ca for fi primii si ca ii vor putea respinge pe altii, au pornit activitatea agi-prop cu sculele lor loiale si specializate in propaganda.

Articolul continua sa descurajeze aratand ca controlul Lunii este dificil:
“Asigurarea și impunerea controlului asupra zonelor lunare strategice ar necesita investiții financiare substanțiale și eforturi pe termen lung. Cu o suprafață de aproape 39 de milioane de kilometri pătrați, sau de aproape cinci ori suprafața Australiei – orice control al Lunii ar fi temporar și localizat.”

Dar autorii ar trebui sa ia in serios activitatea spatiala a Chinei care investește masiv în spațiu. În 2021, a condus la numărul de lansări orbitale cu un total de 55, comparativ cu 51 din Statele Unite. China se află, de asemenea, în primele trei locuri în ceea ce privește desfășurarea de nave spațiale pentru 2021. Compania spațială de stat StarNet a Chinei plănuiește o megaconstelație de 12.992. sateliți, iar țara aproape a terminat de construit stația spațială Tiangong.

Autorii continua: “Mersul pe Lună este scump; „preluarea” lunii ar fi cu mult mai mult. Bugetul spațial al Chinei – estimat la 13 miliarde de dolari în 2020 – este doar aproximativ jumătate din cel al NASA. Atât SUA, cât și China și-au mărit bugetele spațiale în 2020, SUA cu 5,6% și China cu 17,1% față de anul precedent.”

Autorii insa uita sa spuna insa care este puterea de cumparare in fiecare tara in parte. Pentagonul de exemplu a achizitionat un capac de WC de cca. $16 dolari in 2001, cu suma de $16 000 de dolari, asa dupa cum reiese din raportul controlului contabil GAO din 2001, ce a mai gasit si o gaura de 2 miliarde de dolari in bugetul Pentagonului, insa venind 11 Sept. nimeni nu a mai urmarit unde au dus concluziile Raportului GAO.

Deci raportul puterii de cumparare, concret pe marfa este de 1/1000, America trebuie sa cheltuiasca 1000 de dolari pentru un obiect pe care China il plateste doar 1 dolar. Asa ca China cu 13 miliarde x 1000 este mai buna decat SUA cu cele 26 miliarde ale ei.

Articolul continua in aceiasi maniera: “Dacă China și-ar asuma controlul chiar si asupra unei părți a lunii, ar fi o acțiune riscantă, costisitoare și extrem de provocatoare. China ar risca să-și întineze imaginea internațională încălcând legea internațională și ar putea invita la represalii. Toate acestea pentru plăți/investitii incerte care rămân de stabilit.”

Aviz:
Svetla Ben-Itzhak este profesor asistent de spațiu și relații internaționale la Air University, iar R. Lincoln Hines este profesor asistent la West Space Seminar, Air University. Articolul mentionat mai sus a fost publicat in “The Conversation” sub o licență Creative Commons.

Traducerea: CD