Iulian MARES
362 aprobate

iuliuss_m@yahoo.ca
86.34.175.10

 

 

Cateva obiectii, daca se poate…

1-”Recent, liderii occidentali au început să vorbească deschis despre dorința lor de a vedea președintele Vladimir Putin răsturnat și Federația Rusă împărțită. Chiar și în cele mai bune circumstanțe, cu excepția războiului mondial total, acest lucru nu ar avea cum să se întâmple niciodată. Dar fantezistii de la Washington s-au amăgit pe ei înșiși și pe Ucraina să se sinucidă strategic pe baza acestor vise de neatins.”
*Eu nu as fi asa sigur pe enuntul de mai sus, mergand si pe zicala: cine sapa groapa altuia sfarseste prin a cadea in a lui! RuSSia a dorit sa disciplinizeze UKR si a gresit si militar si mai ales politic: ultimile declaratii tembele ale Tarului fac referire la dorinta lui de a disciplina UKR inca din 2014, de la ”lovitura de stat” ce a dus la fuga/izgonirea unu presedinte aservit Moscovei! Toate momentele factuale 2014-invazia 2022 sunt subintelese si nu mai trebuie explicate ci doar tusate: situatia din provinciile/oblasturile cu populatie ”rusofona” s-a radicalizat si inflamat in mod cert prin inarmarea si sprijinirea unor militii locale exlegale in lupta cu trupele guvernamentale! Aceasta a fost si cauza paritiei unor unitati paramilitare UKR, axate initial, pe galerii de fotbal, gratie si slabiciunilor armatei lipsita si tradata de multi ofiteri de rang inalt! Personal, consider ca acea cursa de linie plecata din HOL a fost nimicita de o instalatie KUB incadrata cu militari rusi si nu paramilitari-asa cred eu!
Nu vad de ce, odata cu neindeplinirea obiectivelor politico-militare nu s-ar putea dezintegra si Federația RuSSă, intrucat stim cum se fac la ei referendumurile….

2-”Datorită asocierii lor strânse cu naivii geopolitici de la Washington, Ucraina a fost păcălită să pornească cu capul înainte într-un război pe care nu-l poate câștiga împotriva Rusiei cu arme nucleare, în timp ce Occidentul nu face nimic pentru a se pregăti pentru războiul mai larg pe care l-a provocat.”
**Sa facem totusi diferente intre strategii politice si cele militare! Premisa falsa a constructiei ce doar pare logica se reliefeaza in minciuna: ” Ucraina a fost păcălită să pornească cu capul înainte într-un război”
-nu UKR a pornit razboiul, ci ea a fost agresata in 2014 si in 2022, cu obiectivul politic de denazificare prin nimicirea armatei si skimbarea totala a conducerii si formei de guvernare, insusi Kievul fiind atacat!
^”Occidentul nu face nimic pentru a se pregăti pentru războiul mai larg pe care l-a provocat.”
-adica cum a provocat Vestul razboiul? Au atacat RuSSia? Cum? Ideologic, economic, juridic, religios, cultural, caci militar nu am auzit…
Cand intri in curtea vecinului fara voia lui si îi mai si tragi o palma, asta se numeste agresiune si tulburare de posesie….

3-”Fie Washingtonul reușește să facă un miracol în Ucraina, fie rușii vor zdrobi Ucraina și apoi vor sparge spatele alianței NATO – punând astfel capăt poziției strategice a SUA în Europa și, probabil, nașterea unei ordini mondiale cu totul nouă, unde există mai multe centre de putere, spre deosebire de numai al Americii.”
*Aici ”vor sparge spatele alianței NATO – punând astfel capăt poziției strategice a SUA în Europa” cred ca a dorit a spune spargerea statelor ce tin spatele Aliantei! Si asta ar trebui sa dea frisoane reci.
^Oricum, este din ce in ce mai evident ca Lumea va deveni BIPOLARA: USA (NATO, UE, EU + ceilalti sateliti de pe toate continentele si CHINA (probabil tot BRICS-ul (ma cam indoiesc) + ceilalti sateliti de pe toate continentele!
***Cred ca la aceasta situatie se poate/se putea ajunge cu si fara razboi, suntem totusi in Mileniul 3!
Ca sa revenim la speta, interesant este sa anticipam care va fi rolul Rusiei in aceasta constructie cu actori statali puternici, in care HEGEMONUL va fi cert CHINA! Vor fi extractori si livratori de produse primare! Ce mandrie…..?!