CD
1.111 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

IATĂ ADEVĂRUL DESPRE „DOLARUL AMERICAN PUTERNIC”
de Ron Paul

Înainte de a începe săptămâna aceasta, vreau să vă arăt o diagramă:
https://www.birchgold.com/wp-content/uploads/2022/12/promising-asset-or-not.jpg
Acum, dacă acest grafic ar arăta prețul acțiunilor unei companii, ați dori să investiți în ea?
Dacă ar arata prețul unei mărfuri, ați fi cumpărător?
Ce se întâmplă dacă ai fi deja investit mult în această întreprindere?
Ai rezista și ai spera în zile mai bune în viitor?
Sau te-ai uita la acea alunecare lungă în jos, ai reduce pierderile si pur și simplu ai vinde actiunile?

Acum, când spun „alunecare lungă în jos”, mă refer la durata si la coborarea curbei, a valorii. Iată puțin mai multe informații…
Graficul de mai sus include date de peste un secol – din ianuarie 1913 până în octombrie 2022.
„Așa că, permiteți-mi să va arat asta – această întreprindere “USA” a fost într-un declin aproape neîntrerupt incepand din 1952. Cine în mintea lor sănătoasă ar rezista in continuare cu banii investiti in ea?”

Adevărat, în ultimii 70 de ani, orice speranță pentru zile mai bune în viitor a dispărut, nu au mai fost reveniri, ultima a fost intre 1948 si 1950.
Ei bine, acesta nu este un grafic bursier. Nu este un preț al mărfurilor.
Acest grafic arată slăbirea puterii de cumpărare a dolarului american.
https://fred.stlouisfed.org/graph/graph-landing.php?g=XCq6&width=825&height=389

Acest lucru poate fi o surpriză, având în vedere cât de des am auzit despre „puterea” dolarului american în rapoartele mass-media. Puternicul dolar a fost acuzat recent pentru tot felul de necazuri. De exemplu:
„Politicile noastre au efecte de răspândire și, desigur, multe țări sunt preocupate de consecințele politicii SUA asupra ratelor lor de schimb, dolarul fiind atât de puternic.” – Janet Yellen la Summitul G20 de la Bali, 14 noiembrie 2022.

AP: „Situație proastă:” Creșterea dolarului american răspândește durere la nivel mondial: „Dolarul a crescut cu 18% anul acesta și luna trecută a atins un maxim din ultimii 20 de ani…”
The Wall Street Journal, 7 noiembrie: „…dolarul puternic continuă să afecteze câștigurile.”
Gândește-te la diagramele pe care ți le-am arătat. Întrebarea de astăzi este cum poate dolarul american să fie atât de puternic încât să provoace toată această zarvă?
Răspunsul: este o chestiune de perspectivă…

Dolarul este puternic dar doar prin comparație.
O monedă puternică este una care poate cumpăra mai multe bunuri și servicii decât alte valute. Nu este cazul dolarului american.

DE FAPT, DOLARUL AMERICAN ESTE DOAR „PUTERNIC” ÎN COMPARAȚIE CU ALTE VALUTE.

Luați euro de exemplu. Ajustat pentru inflație, euro a pierdut aproximativ 35% din puterea sa de cumpărare de la introducerea sa în 1999.
Yenul? Doar anul acesta a scăzut cu 23% față de dolar.
Aruncă o privire la celelalte trei valute globale majore în comparație cu dolarul american și este clar ca ziua, nu se descurcă bine…
https://fred.stlouisfed.org/graph/graph-landing.php?g=XCud&width=825&height=389

După cum am văzut, dolarul american și-a pierdut marea majoritate a puterii de cumpărare de când Rezerva Federală a fost înființată în 1913.
Așadar, dolarul american este puternic în comparație cu alte valute… dar numai pentru că puterea lor de cumpărare scade mai repede decât cea a dolarului american.

Ce se întâmplă cu adevărat
Băncile centrale ale lumii sunt angajate într-o cursă spre jos. Toți imprimă bani la un ritm fără precedent, iar efectele se simt peste tot. Nu este o coincidență că rata inflației la nivel mondial este „aproape de două cifre”, după cum a raportat recent Bloomberg (8,8% la nivel global, conform FMI – variind de la 2% – 210%).

Imprimarea banilor distruge puterea de cumpărare a tuturor monedelor implicate, inclusiv dolarul american.
Singura modalitate de a restabili puterea de cumpărare a dolarului american este oprirea tipăririi banilor. Singura modalitate de a face asta este de a pune capăt Rezervei Federale și de a reveni la un sistem monetar bazat pe bani sănătoși.
Când auziți vorbind despre un „dolar american puternic”, nu vă lăsați păcăliți. Dolarul american este puternic doar în comparație cu alte valute care se depreciază rapid. Singura modalitate de a restabili sănătatea financiară globală este revenirea la un sistem de bani solizi, cum ar fi standardul aur, produse sau resurse.

Trebuie să facem asta înainte ca băncile centrale ale lumii să imprime la nesfarsit fiecare monedă existentă trimitand-o în colaps total. Privește din nou diagramele alea. Suntem mult, mult mai aproape de colapsul total decât de stabilitate. Și dacă toate economiile tale sunt legate în dolari americani, recomand cu tărie să examinezi beneficiile diversificării.
Pentru că si cel mai lent perdant este totusi un perdant.

AVIZ:
Ronald Ernest Paul (născut la 20 august 1935) este un autor, activist, medic și politician pensionar american, care a servit ca reprezentant al Statelor Unite pentru districtul 22 al Congresului din Texas din 1976 până în 2013. În trei ocazii, a participat in cursa pentru președinția Statelor Unite: ca candidat al Partidului Libertarian în 1988 și ca candidat pentru Partidul Republican în 2008 și 2012.
Un autodescris constituționalist, Paul este un critic al politicilor fiscale ale guvernului federal, în special al existenței Rezervei Federale și a politicii fiscale, precum și al complexului militar-industrial, al “războiului împotriva drogurilor” și al “războiului împotriva terorii”. El a fost, de asemenea, un critic vocal al politicilor de supraveghere în masă, cum ar fi USA PATRIOT Act și programele de supraveghere NSA – National Secret Agency.

Sursa: https://americanfreedomnews.us/heres-the-truth-about-the-strong-u-s-dollar

Traducerea: CD