Buta Dumitru
257 aprobate
Dumitrubuta189@yahoo.com
79.115.35.131

Subiect: Simultanul Biden – Putin: Un Ochi Râde – se sfârșește Războiul, un Ochi Plânge – se împarte Lumea | ActiveNews

Merita citit numai daca aveti… rabdare !

Două evenimente cruciale au avut loc aproape concomitent: interviul lui Tucker Carlson cu Putin și conferința de presă a lui Biden la Casa Albă.

În primul, Putin l-a dominat (și pe alocuri intimidat) pe cel mai faimos ziarist al lumii, dând o lecție amănunțită de istorie și făcând o demonstrație evidentă de calm, umor și forță.

În al doilea, cel mai puternic om de pe planetă (teoretic) s-a arătat în toată jalnica sa decrepitudine: și-a pierdut cumpătul, a strigat, a înjurat, a bătut câmpii…

Dincolo de alte posibile semnale discrete, mesajul principal al lui Putin a fost dorința sa de a negocia cu Occidentul. În ciuda faptului că domină situația de pe front, el a arătat clar că dorește să ajungă la o soluție negociată în Ucraina. Și, eventual, la o nouă împărțire a lumii.

Mesajul transmis de Biden a fost că merge neabătut pe o calea înfundată pe care a fost împins de păpușarii săi și la capătul căreia se află prăpastia.

Interviul a marcat pentru Putin revenirea pe scena politică occidentală, după doi ani de izolare.

Conferința a reprezentat pentru Biden prăbușirea definitivă. Sfârșitul.

Șocul contrastului dintre cei doi lideri mondiali a camuflat ceea ce mi se pare a fi cu adevărat evenimentul crucial al începutului de an: SIMULTANEITATEA evenimentelor.

Ca și cum CINEVA ar fi dorit să scoată în evidență diferențele dintre Putin și Biden.

Să mărească CONTRASTUL, până la punctul în care Putin – diabolizat metodic timp de doi ani – devine, dacă nu pozitiv, măcar FRECVENTABIL.

Și până la punctul în care Biden apare atât de discreditat, încât trebuie SCOS de URGENȚĂ de pe scena politică.

Dincolo de ironia la adresa lui Biden, a surprins moderația lui Putin față de criza în care se află Occidentul.

Deși ar fi avut muniție cu ghiotura pentru a-i face zdrențe pe liderii occidentali și a-și spori astfel simpatia în rândul oamenilor de rând, Putin a fost uimitor de cumpătat.

Scopul aceste atitudini rezervate nu e greu de intuit: să lase loc de NEGOCIERI, după ce principalul obstacol din calea acestora – Biden – va fi înlăturat.

De partea cealaltă a Oceanului, după conferința-catastrofă de la Casa Albă, a surprins modul în care inclusiv presa ALIATĂ (care până ieri îi ierta toate derapajele și îi justifica toate bâlbele) l-a călcat în picioare pe Biden: l-a tratat ca pe un OM TERMINAT.

Cvasi-simultaneitatea celor două evenimente de joi seara nu poate fi o coincidență. Ea anunță Sfârșitul unei Epoci.

Un ochi râde: războiul de apropie de sfârșit.

Celălalt ochi plânge: începe reîmpărțirea lumii.

Pregătiți Șervețelele: Yalta – Malta – Alta!

*

Cum interviul lui Putin este deja suficient de cunoscut și de comentat, am tradus mai jos pentru cititorii ActiveNews o analiză a modului în care a fost realmente călcat în picioare Biden, inclusiv de prieteni, după conferința de presă de joi seara de la Casa Albă.

Textul îi aparține lui Doug Mainwaring de la LifeSiteNews.

*

Joe Biden a încercat să limiteze dezastrul printr-o conferință de presă organizată în pripă la Casa Albă, după ce Departamentul Justiției (DOJ) a publicat un lung raport al anchetei (privind deținerea de documente clasificate) care concluziona că Biden este un „om bătrân, cu o memorie proastă” și cu „facultăți mintale diminuate”.

Spre marea dezamăgire a Democraților din Washington DC, performanța lui Biden la conferință nu a făcut altceva decât să confirme concluziile raportului, dând apă la moară experților liberali și conservatori care se întreabă dacă Biden mai este apt să continue să fie președintele SUA.

Raportul zdrobitor de 388 de pagini al DOJ – dat publicității de procurorul special Robert Hur despre „ancheta privind extragerea, păstrarea și divulgarea neautorizate de documente clasificate” – dezvăluie că Biden a gestionat greșit în mod DELIBERAT documente clasificate și a DIVULGAT informații militare și de securitate națională clasificate, dar – din cauza CAPACITĂȚII sale MINTALE DIMINUATE – nu i se va aduce nici o acuzație penală bărbatului de 81 de ani.

Comentatorul conservator Mark Levin a notat:

„Practic, procurorul special prezintă dovezi conform cărora Biden ar trebui destituit în virtutea Amendamentului 25 (la Constituție – incapacitate mintală de a exercita funcția).”

Chestiunea atentatului la siguranța națională al lui Biden a trecut pe planul doi, după ce acesta a venit pe podiumul din East Room pentru a combate afirmațiile raportului despre slăbiciunea sa mintală tot mai mare.

Nici măcar presa națională de stânga nu a putut ignora catastrofa survenită joi seara la Casa Albă.

Joe Biden a strigat furios în timpul conferinței:

„Sunt un om vârstnic. Știu ce dracului fac.”

Dar puțini, sau mai degrabă nimeni nu l-a luat în serios.

Unul dintre experții emisiunii 360 de la CNN, alarmat deopotrivă de raportul DOJ cât și de performanța lui Biden la conferința de presă, a declarat:

„Situația de la Casa Albă devine extrem de alarmantă. Nu cred că președintele și-a făcut un serviciu cu acest discurs. Și-a subminat două dintre cele mai importante mesaje.”

Conform Axios, un Democrat din Camera Reprezentanților a calificat derapajele verbale ale lui Biden drept „oribile”, iar un fost responsabil de la Casa Albă a numit conferința de presă „brutală”.

Fosta vedetă de la ABC și CNN, Chris Cuomo, i-a pus lui Robert F. Kennedy o întrebare care a fost tabu pentru presa liberală până acum:

„Credeți că Joe Biden este apt să fie președintele SUA?”

Kennedy a răspuns:

„Cred că am ajuns în momentul când nu mai este o calomnie să îți pui întrebări legitime despre capacitatea președintelui.

„Sunt atâtea decizii (pentru un președinte) care necesită nuanțări, care necesită niveluri de gândire complexe, iar acest gen de probleme revin de mai mai multe ori pe zi.

„Poporul american are dreptul de a înțelege dacă președintele său este capabil să ia astfel de decizii.

„În sânul guvernului există interese bine stabilite și interese particulare care au parte în realitate de un președinte care nu are o capacitate deplină.

„Ceea ce reproșez Casei Albe este că a devenit marioneta marilor industrii, a marilor fonduri speculative – Black Rock, State Street, Vanguard – care fac donații egale Partidului Republican și Partidului Democrat și care sunt cele care iau acum deciziile.”

Matt Walsh de la Daily Wire, a comentat:

„Este conferința de presă prezidențială cea mai catastrofală pe care am văzut-o în viața mea.”

Iar Andrew T. Walker, profesor de etică și de teologie publică la Southern Baptist Theological Seminary, a subliniat:

„Insuficient de lucid pentru a fi acuzat de o faptă penală, dar în continuare candidat la președinție – acestea nu sunt două realități complementare.”

Și Walker a adăugat:

„Am mai spus-o și o repet, într-un spirit de milă creștină, nepartizană și cu grijă față de demnitatea umană: un om în starea lui Joe Biden nu ar trebui să devină președinte, nici să se prezinte la alegeri. Este o infamie pentru el și pentru funcția lui să îndure povara unei slujbe pe care nu o poate duce.”

Mulți au făcut comparații și au sesizat contrastul dintre performanța lui Joe Biden la conferința de presă și cea a președintelui rus Vladimir Putin, al cărui lung interviu cu Tucker Carlson fusese dat publicității ceva mai devreme în aceeași seară.

Libs of TikTok a scris:

„Unul dintre acești lideri mondiali a stat atent la un interviu timp de 2 ore și a dat ca un expert o lecție de istorie detaliată de 30 de minute. Celalalt a confundat culorile și pe președinții a două țări. Absolut înspăimântător și jenant.”

Într-o postare ulterioară, Matt Walsh a afirmat:

„În seara aceasta, în timp ce Putin dădea răspunsuri inteligente și savante care coborau adânc în mileniul istoriei ruse, președintele Biden bodogănea incoerent despre cum președintele egiptean este în realitate președintele Mexicului.”

Când fostul consilier politic al lui Obama la Casa Albă, Jim Messina, a încercat să minimalizeze importanța raportului procurorului special, președintele grupului de reflecție American Priciple Project, Terry Schilling, l-a interpelat:

„De la tipii ăștia nu auzi decât propagandă.

„Vedem un om bătrân, decrepit și senil, la Casa Albă!

„Îl auzim cum bâiguie și se poticnește.

„Cu toții sunteți niște idioți malefici care distrugeți o țară minunată.”

Ziariștii de la New York Times au oferit niște comentarii remarcabil de oneste și de chibzuite despre ziua foarte proastă a Casei Albe.

Michael D. Shear a scris:

„Decizia de joi de a nu declanșa urmărirea penală împotriva președintelui Biden pentru proasta gestionare de documente clasificate ar fi trebuit să fie o exonerare juridică fără echivoc. A fost în schimb un dezastru politic.”

Iar ziaristul politic de la New York Times, Astead Herndon, a afirmat:

„Vârsta lui Biden este în mod evident chestiunea non-Trump cea mai importantă în aceste alegeri. Sondajele spun asta. Alegătorii spun asta.”

Și Herndon a conchis:

„Casa Albă și (Establishmentul) Washington DC au încheiat un fel de acord amiabil pentru a se preface că ignoră acest aspect. Poate că acesta a luat sfârșit acum.”